Ola i famntag med Kristian Luuk


Jag måste faktiskt säga att Kristian Luuk passar riktigt bra som programledare för melodifestivalen. Lagom knäpp och han vågar skämta om det mesta på en av Sveriges mest skrattretande tävlingar.

Carola får mig att hulka. Hon är den kvinnliga motsvarigheten till Christer Sjögren; smör i kubik och fylld med en äcklig självgodhet över deras postion i svenska folkets hjärtan. Nordman kan VERKLIGEN inte sjunga och det eviga tjatet om att fok ska RINGA MERA! känns som världens tiggeri. Men man måste ändå ge Nordman en stjärna i kanten för att de inte sjunger om hjärta eller kärlek... men om häxbål? Nåja. Man får hoppas att SVT stoppar detta skenande tåg innan det spårar ur. Eller åtminstone bromsar lite tills nästa år.

Nu till något annat. Handklappandet, aka applåden, i ungdomsfilmerna från förra århundradet. De visade Can't Buy Me Love tidigare idag (80-tals film) och nära slutet kom den obligatoriska handklappen efter att någon sagt något fint/bra/sant. Seriöst? Vem kom på det? För det kan ju knappast ha varit så att de baserade det på något som brukade hända på varenda high school runtom i USA? Knappast att de coola killarna i verkligheten skulle ens brytt sig vad en stackars tönt tyckte. Men man kan ju alltid skratta åt det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0