Erik Hassle

Eftersom bilddagboken verkar ha gått i strejk så lägger jag upp en bild från konserten med Erik Hassle här istället. Jäkligt bra konsert, skitduktiga var de, och söta. Han spelade på Rotundan (studentkåren) för ett par timmar sen. Har precis skrivit en recension till skoltidningen, men jag vågade inte går fram och be att få ta lite bilder på dem. Damn. :) Jag ska göra ett sånt litet "fotograf" kort så att jag verkar lite mer professionell så kanske jag vågar nästa gång, hoho.

Om ni undrar vem han är så har ni säkert hört singeln Hurtful. Gå in på hans myspace sida bara, jag lovar ni känner igen den.


Spelning 27/11 2008 På Rotundan, Karlskrona

schlafen bitte.


Imorse, ungefär klockan fyra, insåg jag varför jag sovit så dåligt de senaste dagarna (bortsett från allt som rullat runt i mitt huvud) och det är på grund av att elementet stod inställt på högsta värme, och jag kan inte sova om jag ska ligga och svettas. Är det sommar så är det annorlunda, för då kan man sova utan täcke, men på vintern blir det bara tillräckligt varmt i ett rum att de kroppsdelar som sticker ut från täcket inte fryser, men ändå blir kalla, och om man drar in dem under täcket blir det för varmt. Så istället byter jag ställning ungefär var trettionde sekund och då är det svårt att koppla av och somna. Så klockan fyra stängde jag av elementet och sov som en prinsessa. Lite grann som prinsessan på ärten fast utan någon hade tagit bort ärtan och käkat upp den. Ifall ni inte riktigt kopplar hur det kunde bli bättre av att jag stängde av elementet så är det för att jag då kan gona ihop mig under täcket utan att det blir för varmt. Hoppas jag kan sova lika gott inatt.

Men först ska vi på kåren. Ikväll spelar en kille som heter Erik Hassle så jag ska dit som reporter/fotograf. Är inte så partysugen idag. Tänkte spara det tills imorrn när det är dags för Idas barnkalas. Har handlat lite asscessoarer idag tills dess, men vi får se hur det blir. Ska iallafall sätta upp håret i två tofsar som jag alltid gjorde i lågstadiet.

Jag har en stark känsla av att det är något jag borde göra imorrn, men jag orkar inte räkna ut vad...

Kineserna lagade mat åt oss igår förresten! De är typ de raraste, sötaste personerna någonsin, och maten var huuuur god som helst. ÄKTA kina-mat dessutom. Jag åt dessutom ALLT med ätpinnar (till skillnad från Ida, Jimmy och Petra :P) Värsta trevligt hade vi. Vi ska bjuda tillbaks nästnästa vecka tänkte vi, samtidigt som vi säger hejdå till Eric innan alla drar iväg och han drar hem, samt ha en julfika grej där vi bjuder in hela klassen (som om vi inte hade mycket att göra ändå...) Men ju mer man gör desto mer orkar man... ibland. Det får inte bli FÖR mycket...  Oh well. Jag överlever nog tillslut hursomhelst. dessutom har jag redan klarat av julshoppingen. Ska väl iofs skriva julkort snart med... Äsch jag hinner, det kommer gå utmärkt. Positivt tänkande gör susen.

bla bla bla. i'm so full of shit.

Min nya hobby


Ni måste ju bara kolla in http://www.etsy.com snarast. Det finns så otroligt mycket skoj där. Pröva bara att söka på väskor eller t-shirtar. Varning! Finns risk för att shoppa sig pank! Iallafall om man är som jag :)

Idag sprängdes det vid biblioteket igen. vi fick till och med lämna våra platser vi fönstret en stund ifall det skulle bli spänningar i glaset (eller hur det nu var)

JR Carpenter (gästföreläsare från Kanada och digital poet) var intressant, och ett skönt bryt mot de code-work artister vi pratat om på förmiddan. Jag gillade särskilt hennes hunds órdförråd. LKDM har verkligen en massa olika gästföreläsare, det känns himla kul, även om det är jobbigt eftersom det känns som att man inte riktigt uppfyller deras förväntningar, speciellt när det gäller aktiviteten i klassen. Ingen säger eller frågar nåt, de får liksom kämpa med oss. Men jag är verkligen helt blank när någon ställer frågan: Any Questions?

Fire in the hole!


Haha, de sprängde nyss utanför biblioteket och jag tror att jag har en liten Dynamitharry i mig för jag blir alldeles uppspelt när det ska sprängas och varningssignalerna börjar.

Bibliotek är bra ställen. Jag fattar inte varför jag inte gått hit och pluggat tidigare... Förmodligen för att jag aldrig kommer upp ur sängen på morgnarna. Jag hade tänkt gå ner hit redan på förmiddan, men klarade inte att kliva upp. Jag har blivit alldeles för van vid att snooza i minst en halvtimme, ibland upp till två, för att jag ska helt plötsligt orka kliva upp direkt när väckarklockan ringer. Men nu ska det bli ändring på det. Jag menar, förutom de två kurserna jag läser nu kommer det en extra tenta och sen är det såklart Forward som är en evig sticka i foten.  Funderar över att låta nån annan ta över när vi börjar trean, men finnas där och kunna hjälpa till så att nästa person inte blir lika slut som jag redan efter första numret. Dessutom känns det som att man borde se till att koncentrera sig lite i trean. Jag är trött på att känna att jag gjort en kurs utan att egentligen fattat särskilt mycket.

I will do my best.

Aber ich bade nicht, es ist zu kalt!


Hemma igen efter en kall promenad runt Bergåsa. Men egentligen vill jag inte klaga, för den frostiga kylan är tio gånger bättre än den blöta.

Tog med mig Sascha ut också och försökte minnas alla grejer vi fick lära oss i skolan om fotografi. Jag pillade nog mest bara på slutartiden, och lyckades faktiskt fixa några bilder så de blev bättre än per automatik! :) Ljust och skarpt är inte alltid snyggast. Men kameran har en funktion som är så jäkla bra, D-light. Den ljusar upp alla skuggor om man tar foton i tex motljus. Blir skitbra. Sascha, mein leibling!

Ikväll ska Petra, jag och Jim på vampyrfilm: Twilight. Can't wait! Killen som har huvudrollen är dessutom Cedric Diggory i Harry Potter filmerna :). Such a charming young man...  

ach, meine liebling!

Oh! I has it! Is mine!

Har införskaffat en systemkamera! Var lite oväntat till och med för min egen del, men som jag älskar min nya lilla bäbis. Jag bara längtar efter en anledning att fota. Funderar på att gå runt Bergåsa (där du och jag gick Annelie, förbi studentviken) och ta lite sceneri-foton. Tyvärr är det ganska så lövlöst och livlöst vid det här laget så det blir inga tjusiga färglada träd direkt, men jag ska nog kunna hitta nåt :D Om inte annat är det ett jäkligt bra tillfälle att träna lite på att bli expert på fotografering, putsa upp mina gamla kunskaper från Fotografisk bild A i trean.

Det enda som stör mig lite är att det verkligen inte fanns nån manual med. Visst, det mesta är ganska rakt på, och jag antar att de som köper systemkameror åtminstone har lite fotografi i bakgrunden, och det är visserligen förklaringar för typ allting på displayen, men innan man fattade det så var det lite förvirrande, och det känns ganska konstigt att den inte har den där traditionella 1. kamerarem 2. avtryckarknapp etc etc :) Well. Jag gör framsteg (tror jag)

På måndag så ska kanske kineserna laga kinesmat åt oss. YAY! Älskar våra små kineser! Allt känns så mycket lättare just nu och det känns som att klassen någonstans gör framsteg... Vi har haft två dagar med gästföreläsare från Virginia Tech (eller om det var Georgia Tech...?) och hon var så trevlig, men oh boy vilken förvirring det var ett tag med uppgiften vi fick. Jag tycker de ska ge ut uppgiften tydligt nedskriven på ett papper och SEN förklara vad vi ska göra. Jag är väldigt dålig på att plocka upp information om uppgifter muntligt, speciellt om de sedan säger att de ska maila ut uppgiften... då stänger jag typ av hjärnaktiviteten. Men det är egentligen inte det värsta, utan det värsta är att de ville att vi skulle använda våra proposal essays från i våras, och jag tycker verkligen att min är så pinsam och töntig, och nu måste man helt plötsligt göra presentationer för hela klassen! När jag skrev den så var tanken att "well, ingen annan än Vicky behöver läsa den här iallafall"...

Icke sa Nicke!

Eftersom jag trots detta känner mig på väldigt bra humör idag så tänkte jag bidra med en gymnasielista där vi uttalar oss om modemissar (eftersom vi ju var experter på mode och hade Tyra Banks på speed dial på den tiden) XD


Sånt folk tror är inne men som är ute:


  1. Poncho
  2. Linnen med spets nedtill
  3. Pastellfärger
  4. Pärlhalsband (i alla fall B-sons)

 


kär i kineser

åååå vad kineser är gulliga. och SNYGGA. Kolla bara hur fint Jialiang putsades upp från söt kines till het kines:

Modeshoot, kategori rocker


Ett urval av bilderna kan ni hitta på http://sofieleosson.bilddagboken.se ifall ni inte redan sett dem.

Projektledare numero uno


Idag har vi haft photoshoot för skoltidningen och det har gått förbaskat bra faktiskt. Det var jäkligt kul och gick fortare än beräknat. Ska lägga upp lite bilder sen när jag tittat igenom alla.

ain't no mountain high enough!


Känner att det varit väldigt mycket Berg och Dalbana senaste tiden. Först går nåt bra, sen upptäcker man nåt nytt problem. Sen löser det sig och man lyckas med nåt, för att sen något ska paja nån annanstans. Min hjärna kokar över, jag kan inte sova och pressen från vissa håll är stor. Men för ögonblicket är jag nog uppe. Alla kläder och glajjer är fixade, vi fick tillåtelse att komma tidigare till bibblan och fota och ikväll ska vi på poetry-slam inne i stan (som också blir en artikel för skoltidningen) samt att den nya kursen som började idag känns lättare än på länge. Men inte ens förrän fredag kväll kan jag ta det lite lugnt, och egentligen inte då heller eftersom Malin och Fredrik (Petras Pals) kommer till Karlskrona en sväng på lördagen. Men det blir nog grejt. Misstänker att det kommer bli febril aktivitet nu fram tills mitten av december, så jag har lagt alla jultankar på hyllan tills dess. Ingen julshopping, korvstoppning eller pepparkaksbakning tills dess I'm afraid. Men så länge man försöker hålla igång så går det nog. Det är ju så att ju mer soffpotatis man blir desto mindre vill man och orkar man. Jag har ju klarat en hel del idag och klarar nog en hel del fram tills nästa vecka med. Sova kan man göra när man är död, hoho!

je suis fantastique!

Finally. Lite uppåt. Eller snarare neråt kanske. Lite nerförsbacke. Lite mindre jobbigt.


I lördags och idag har jag varit superduktig och visat mig ha lite drivkraft. Jag har pratat med fyra olika affärer, plus synoptik och fixat så vi får ta bilder på biblioteket inne i stan samt inne i hörsalen i lkdm-byggnaden. Allt på egen hand! Je suis fantastique! Jag är lite imponerad av mig själv, och jag blir så glad när jag gör sånt som jag verkligen undviker så mycket jag bara kan i vanliga fall. Det känns som att den här photoshooten för Forward kan bli riktigt bra. Det som känns mest nervigt är vår fotografiska skicklighet. Jag vet att Lingxiao håller på mycket med foto, men hon är ingen expert, och inte jag heller, så jag hoppas att vi kan lösa det någorlunda bra.


I övrigt har jag pratat frivilligt på lektionen flera gånger utan att säga nåt som var varken fel eller helt korkat vilket ju faktiskt är en stor framgång i sig, och så har jag lärt känna Maria lite bättre (som är ruskigt smart, men väldigt trevlig). Sen hjälper det ju att Digital Poetry är riktigt intressant (bortsett från kurslitteraturen då..)
Här är mina personliga favoriter Young-Hae Chang Heavy Industries:

The last day of Betty Nkomo: http://www.yhchang.com/BETTY_NKOMO.html
What now?: http://www.yhchang.com/WHAT_NOW_BM.html

Betty är kortare och mer "lättläst", men What Now är mer typisk för deras arbete.


Inte så dum dag idag med andra ord. Såna här dagar känns det som att LKDM inte är så illa trots allt.


Hej


Jag tror att jag någonstans börjar komma fram till ett beslut. Ett beslut om min framtid. Jag känner mer och mer att jag faktiskt inte är inne på rätt spår. Problemet med mig är att jag är väldigt bra på att tycka att det mesta är intressant, och jag är också bra på att "hang in there" så att säga. Men det kan alltsomoftast också leda till att jag "hänger kvar" och gör något som är någorlunda intressant mycket längre än jag borde.

LKDM är intressant, man får verkligen tänka i nya banor och ens perspektiv på vår kultur har vänts uppochner. Men i slutändan är detta inte vad jag vill hålla på med. Och nu när jag kommit fram till det känns det nästan som en stor lättnad,och det brukar vara en indikator på att man är rätt ute.

Delar av mig tänker att jag är helt enkelt för lat, att hela filosofi-delen är för svår för mig men att om jag lade ner mer energi på den skulle jag klara det mycket bättre. Men egentligen, varför ska jag tvinga mig själv att klara av nåt som jag i grund och botten inte har intresse eller hjärna till? Ska man inte studera det som man är intresserad av? Jag är en person som verkligen gillar att lära mig saker, men just nu går varje vecka förbi med en halvlättad suck över att man överlevt igen, fast utan någon slags glädje över att man uträttat nåt.

Man ska nog lita till sig själv mer än man tror. Eller så borde åtminstone jag det. Så jag ska boka en tid hos studievägledaren snart och lista ut hur mitt tredje år kommer att se ut. För examen ska jag ha.

RSS 2.0