Baby goodbye, baby farewell!


Helgens tripp till exotiska Kristianstad var trevlig med party i en välinredd herrgård ute på en åker på promenadavstånd från Hotell Petra. På partyt drack vi flytande socker och underhöll med singstar. Det var en total succé. Jag hade skrivit en längre redogörelse som lyckades försvinna, därför blir det inte mer om den helgen denna gången.

De senaste dagarna har EMDs "baby goodbye" rullat runt i huvudet som en skiva med hack i. Jag tycker egentligen inte ens att den är så himla bra. Jag blev nog bara charmad av de söta pojkarna med hatt och käpp. Nåja. Det kan jag väl bjuda på.

Igår fick vi följa med på en liten tur runt Blekinge. Ida lånade sin mammas bil och tog oss med till hennes hemtrakter. Vi var till Trummenäs camping, Kristianopel, Brömsebro, Rödeby och slutligen åkte vi upp på Bryggarberget och kollade på utsikten över Karlskrona. Så himla skönt att komma ut ur stan och hitta på något annat för omväxlings skull. Och det var najs med havet även om det luktade sjögräs och tång lite väl mycket ibland. I Brömsebro stannade vi vid ett fiskrökeri och åt sjukt goda smörgåsar. Jag börjar seriöst dregla när jag tänker på det. I Kristianopel promenerade vi runt och kollade på byn och havet och kyrkan och kyrkogården. De hade en hel del spännande gravstenar måste jag säga. Men som de facebookare ni är har ni säkert redan sett alla bilder :)

Imorrn ska jag sjunga singstar för mig själv medans Petra är i Karlshamn. Träna lite inför festen på lördag tänkte jag. Det verkar som att det blir rätt blandad kompott när det gäller gästerna. En hemifrån, kineser och en amerikan och så några svenskar, alla från olika bekantskapskretsar typ. Jag ser fram emot det. Hoppas bara jag kan hitta på något underhållande för Frida som stannar tills tisdag förmiddag. Hoppas vädret blir bra iallafall, Karlskrona är ju hundra gånger finare i solsken.

Hippo Birdie Two Ewes


Dagen D. Dagen då jag blir 23. Å så gammal jag blir och så sjukt det är att det är nästan fyra år sen man slutade gymnasiet. Livet bara rullar på. Men jag hade inte tänkt klaga så mycket över min ålder, för egentligen har jag ingen kris över det i år. Skillnaden mellan 22 och 23 känns iallafall mycket mindre än mellan 16 och 17, eller 19 och 20 (även om allt förstås är inbillning, det är ju inte som att det händer nåt från den ena dagen till den andra som förändrar en totalt)

Idag har jag väckts klockan 07.12 av grattis-sms och de fortsatte komma under resten av morgonen. Jag har aldrig känt mig så populär :) På eftermiddagen åkte vi ner på stan och shoppade för mina födelsedagspengar och åt kycklingsallad på ett mysigt kafé och snackade skit ett tag. Solen sken, havet var blått och det blåste som fan men det var trevligt och skönt som omväxling att hitta på något. Jag är väldigt nöjd med dagen. Sen har jag fått kort och presenter på posten, för att inte tala om alla inlägg på Facebook. Ett litet grattis gör en faktiskt jäkligt glad!
 
Mera glada födelsedagar med fint väder till folket!

Disco spreads like a bacteria


The golden years, the silver tears, you wore a tie like Richard Gere.
I wanna get down, you spin me around, I stand on the borderline - cryin' at the discotheque!

Fasen vilken hit, disco upphöjt till 2! Om två veckor ska jag ha part-ay och spela 'Crying at the discotheque' over and over and over, mwa ha ha! Disco är underskattat. Måste leta reda på det gamla diskobandet som vi alltid lyssnar på när vi ska åka och bada i Oppsjön på somrarna. Många klassiker på det bandet, så jag borde faktiskt leta reda på dem på spotify.

(ganska lustigt att jag efter 'crying at the discotheque' lyssnar på 'dancing with tears in my eyes' med ultravox. Dansa är ju kul, eller?)

Idag har jag fått en tidig födelsedagspresent från Petra och Jim i form av en Japansk cd språk-kurs. Me much happy! Snart kommer jag sitta och imitera japanska fraser! Moshi moshi! Ohayo! Nani? Itadakimasu!

Har hittat tre kurser jag nog kommer att söka till i höst. Det enda problemet är att de två 7,5 poängskurserna överlappar varandra, vilket innebär att jag under ca fem veckor kommer att läsa tre kurser samtidigt. Det är nog inte helt omöjligt, men det blir säkert jobbigt. Särskilt ifall jag blir tvungen att jobba med Forward på samma sätt som jag gjort hittills. Anyway, förutom journalistikkursen tänkte jag söka en kurs som heter medieteknik och en som heter cross-cultural communication. Nu återstår bara att prata med Lissa egentligen och kolla vad hon har att säga.

Ah yeah, Barry, can't get enough of your love baby


Så är man hemma i Karlskrona igen. Det mesta var sig likt förutom att en apelsin hade ruttnat och spridit en underbar odör i lägenheten. Resandet gick bra, jag fick inte ens ont i huvudet av nio timmars resande, vilket jag brukar lyckas med annars när jag reser längre än två timmar typ.

I fredags anlände jag i Oslo där Annelie dök upp och hämtade mig. Vi käkade fett najs pizza på Hell's Kitchen och uppdaterade oss om gamla klasskamrater och bekanta. Facebook var en av våra större informationskällor. Härligt att man kan hålla koll på folk man inte riktigt bryr sig om :) Sen knallade vi hela vägen hem till Lillebergsvingen i ett blött och slaskigt Oslo. Tydligen är Karlskrona inte enda stället där de inte vet hur man skottar trottoarer, men Oslo kan jag ursäkta för de har mycket mer snö och mindre plats att dumpa den på. Annelie lagade linsgryta och quinoa som var nomnom. Barry White snurrade på skivspelaren och spred sina floskler och berättade i varje låt om hur mycket han älskade sin "baby". Bara Barry kan göra det och komma undan med det. Den mannen kan han.

På lördagen åkte vi till norska versionen av Elgiganten (eller orginalet eftersom det tydligen är ett norskt företag!) och beundrade Truls förhandlingskunskaper innan vi drog till Tekniska museet. Där var det barninvasion. Vi måste ha varit de enda vuxna som var där utan barn :) men det var rätt schysst, för det var ett sånt skojigt museum där man kan testa en massa grejer. Sjukhus/medicin utställningen var intressant och äcklig på samma gång. Inälvor och ben blandat med läskig stenåldersteknik. Man är glad att man lever i den tid man lever... De hade även en trevlig liten maskinpark (i storleken av en hangar! De fick plats med ett helt stort flygplan där inne!). Många snygga gamla bilar. Vissa grejer var helt enkelt snyggare förr. Men som sagt, jag är ändå glad att jag lever nu.
På kvällen åt vi tacos och Erik från grundskolan och Annelies granne Else dök upp och höll oss sällskap. Vi var också ut på ett ställe som heter Paragrafen nere på "byn" men eftersom jag lyckades dra på mig extrem huvudvärk med illamåendevarningar blev det en kort sväng bara. Men som avslutning på kvällen glömde Annelie nycklarna och vi fick väcka upp Else och våldgästa henne. Det är bra att ha trevliga grannar, annars hade vi fått frysa. :) Respekt till Else som var god värdinna och bjöd på Pepsi.

Söndagen var blöt som fan, men perfekt för att gå på museum. Zoologiska museet i Botanisk Hage var inte fy skam. En massa uppstoppade djur i fina miljöer. Tog så många bilder att kameran gav upp och dog halvvägs igenom :( Jag har dock fått flera fina foton från Annelie (som iallafall är bättre fotograf än jag) Efteråt gick vi på Geologiska museumet som låg bredvid och tittade på stenar och kristaller och även lite gamla ben. De hade en fin liten Tyrannosaurus Rex som var hemskt vänlig. Efter att de sparkat ut oss vid stängningsdags gick vi på Munchmuseet som också ligger vid Botanisk Hage. Han hade väldigt många olika stilar, så det var spännande att kolla på alla tavlor. Trätryck är rätt schysst, och en del av porträtten är väldigt fina. Jag köpte några tryck och sen fikade vi lite innan vi plaskade hem.
Värt att nämna är att vi på kvällen såg en massa spännande program. Bland annat South Park med Jennifer Lopez och hennes "taco-flavoured kisses", wipe-out med crazy norska kommentatorer och Beck med norska undertexter. Jag måste nästan se den svenska versionen av wipe-out bara för att se om de svenska kommentatorerna rår på de norska.

Bilder från trippen kan man hitta på http://sofieleosson.bilddagboken.se eller på Facebook. 


Dear Friends On Facebook


Alla som är intresserade av att se vad jag pysslar med på lektionstid kan gå in på min facebook-sida, klicka på information, sedan klicka på gruppen CP@T-LAB och titta på bilderna som Lissa lagt upp. Eller så kan ni klicka på den här länken: http://www.facebook.com/group.php?gid=59693531586  Man kan även läsa beskrivningen för vad vi pysslar med, men den är låång och rätt flummig. Idag har vi haft photoshoot i Second Life med våra fågel avatarer. Det var ganska spännande. Ida har också startat en Spice Birds grupp på Facebook. Brilliant! Se: http://www.facebook.com/group.php?gid=59693531586#/group.php?gid=71105487743



Sushin igår (och idag) var mumsig.

Oslo here I come!

Yo soy Pisces

Da da da daaa, da da daaa. Da da da daaa, da da da da da! Daa da da daaaa, da da daaaaa. Da da da da! da da da! dada da da da!
(Gissa film introt)

Igår hängde vi på Fox med några av ettorna och Talan och Lissa. Lite skönt kvällshäng på en tisdag sådär efter att ha jobbat hela dan med att göra fågelmasker och testa framför kameran. Min fågelmask är underbart najs med paljetter och glitter, men de andras är inte fy skam de heller. :) Problem uppstår dock när vi ska sjunga både med och utan masker. Philips sjunger starkt och falskt och det finns inte en chans i världen att jag kan sjunga utan mask ståendes bredvid henne. Däremot hör man bara sig själv när man sjunger med mask på huvudet... Inget av fallen är särskilt bra just nu. Men det får man väl försöka justera antar jag. Det känns dock som att det går framåt, och vi har en massa kul på kuppen.

På fredag bär det av mot Oslo och snön. Här är det däremot vårigt så man blir alldeles lycklig. Det till och med växer snödroppar inne bland träden. Wunderbaum. Men nu åker jag ju inte till Oslo för att hälsa på snön, utan för att träffa Annelie och Trulsen. Supa-gräjt! Har inte varit i Norge sedan ett och ett halvt år typ så det är på tiden.

Det känns som värsta supersociala veckan. Måndag gjorde vi masker hela dan, tisdag gjorde vi masker och testade scenuppsättning, sen åt vi ute och hängde på Fox, och idag, efter Forward workshopen, ska jag hem till Ida och snylta sushi och lyssna på Syskonette och på fredag åker jag till Oslo. Word.


RSS 2.0