Give me hard times, I'll work harder.

Jag spenderar morgonen med att avvakta, väntandes på eventuella reaktioner.

Jag är trött på Karlskrona och BTH. Men mest är jag trött på mig själv och min personlighet och att jag tror att saker och ting kommer att förändras när det är dags att börja om någon annanstans. Men egentligen vet jag redan att platsen har föga att göra med hur mitt liv ser ut. För när det kommer till kritan står jag där med samma personlighet, samma problem och samma svårighet att förändras. Samma motsägelsefulla personlighet som ska förstå precis hur alla känner samtidigt som jag är den mest okänsliga människan jag vet. Tror att jag vet och kan så mycket samtidigt om jag är min egen störste kritiker. Men hur gör man? Vart börjar man någonstans? och hur hittar man motivationen när man bara vill flytta ut i skogen och slippa prata med andra människor? Och hur långt ska man sträcka sig när det gäller att acceptera hur man är jämfört med att förändra sig för att bli en bättre människa? Jag tänker alltid att man så klart ska sträva efter att bli en bättre människa, men man kommer ju aldrig bli en perfekt person, så hur vet man vad som är värt att försöka förändra? Är det bättre att helt enkelt inte umgås med människor som inte förstår eller accepterar en? Min hjärna kanske har en del svar men som vanligt är det inte ofta vad min hjärna vet som mitt förstånd förstår.

Någon som har några bra tips på hur man hittar motivation?

Capital capital!

Sitter och försöker få nån ordning på min musik i iTunes. Egentligen visste jag att det inte var en bra idé att köpa en iPod, just för att jag tvunget då måste använda iTunes, vilket i sin tur innebär att min musik helt plötsligt kommer arrangeras annorlunda och jag måste vänja mig vid en ny mediaspelare. Nu kanske inte Windows Media Player är världens bästa spelare, men den duger, speciellt nu när jag iallafall mest använder spotify, och jag är van vid den. iTunes däremot vill inte riktigt samla min musik så som jag vill. Även om jag kan se att iTunes har en hel del bra finesser är det alltid lika tråkigt att försöka sortera min dåligt sorterade musik som saknar låtinfo, artistinfo och skivinfo. Med min gamla mp3 var det liksom mest en fråga om att sortera dem i mappar och sen lägga in mapparna på mp3spelaren. Nåja, med iPod är det väl en fråga om att göra spellistor istället antar jag. Men bortsett från iTunes så är själva iPoden så läcker! Jag vill nästan ge mig ut och åka på långresa bara för att få använda den :D


Bite me!

Läste ut sista boken i serien The Vampire Diaries av L J Smith för en stund sen. De handlar om Elena, en amerikansk high school queen som är helt sjukt vacker (duh!) och har jättebra självförtroende trots hennes föräldrars tragiska frånfälle. Men hon är ändå inte helt lycklig utan känner att något eller någon saknas. En dag kommer den mystiske och sjukt snygge (duh!) Stefan till stan och börjar på hennes skola. Han har alltid solglasögon på sig, är väldigt blek och han undviker att skaffa sig vänner. Mest av allt undviker han Elena... vilket leder till att hon bestämmer sig för att hon ska ha honom, kosta vad det kosta vill! Need I say more?
Jag har fortfarande lite svårt att bestämma mig för exakt vad jag tycker om böckerna. Jag hade lite svårt att tycka om huvudpersonen, samtidigt som hon var lite stereotyp var hon inte det, och det var skönt att läsa om en människa (läs tonåring) som inte var helt emo och osäker. Däremot tyckte jag att slutet var lite väl lyckligt. Nog för att jag gillar lyckliga slut, men samtidigt vill jag gärna hålla det lite realistiskt (vilket ju kan verka helt puckat när man läser om vampyrer, spöken och varulvar haha). Men jag måste ändå säga att det var många vändningar i böckerna som jag inte riktigt hade väntat mig, och det är alltid någonting som får mig att respektera en författare. Även om en harlequin historia kan vara precis vad man vill ha när man slappar på stranden så är förutsägbart inte direkt sexigt, och de flesta av de författare som jag gillar på riktigt har egenskapen att kunna skriva böcker där jag inte kan lista ut exakt vad som kommer att hända. På sätt och vis var dessa böckerna lite fint placerat mitt på en skala mellan dramatisk kärlekshistoria och actionfylld fantasy. Lagom lättläst utan att vara töntig och förutssägbar, och det är egentligen ett ganska bra betyg tycker jag. Men den fjärde boken kunde jag nog faktiskt klarat mig utan...


Öland

Igår åkte vi på roadtrip till Öland! Yeah! Det var kul att ge sig ut och åka lite på egen hand när man vant sig vid att ta sig runt på tåg och buss (vilket det förstås inte är nåt fel på heller). Vi tog en sväng ner på Stora Alvaret och hade picnic med vår medhavda pastasallad med kyckling. Sen åkte vi till Ölands djurpark där vi blev kvar hela eftermiddagen och tittade på djur och åkte karuseller. Det var helt dött där, vilket jag antar berodde på att skolan börjat igen, men det blev desto mer plats för oss och INGA köer. Mitt senaste minne av karuseller daterar sig tillbaks till typ sexan, och då var jag en extrem fegis, så jag prövade igår att åka bergochdalbana för första gången samt något som snurrade och gungade och var både lite läskigt och kul. Mina skrik/skratt hördes nog eka över hela parken XD



Stora Alvaret



Ölands Djurpark

Hos Marie

Efter flera timmar bland djur (instängda i små och betonggråa burar/inhängnader) och karuseller och plastiga dinosaurier var vi rätt trötta men tog oss ändå till IKEA och Media Markt utanför Kalmar. Det var två bra stopp. Köpte bland annat en wokpanna, en lampa till köket och nya skärbrädor på IKEA och på Media Markt hittade vi iPod Nano som kostade 400 spänn mindre än på de flesta andra elektronikkedjor. Det blev en grön liten skönhet som jag nu försöker vänja mig vid (bara datorn blir klar med att installera iTunes).

Vårt sista stopp för dagen blev ute på Dunö hos Marie där det bjöds på grillad kyckling med ris och sallad och även en sjukt god äppelpaj. Yummy! Det satt fint efter vår långa dag och det var skönt att sitta i en trädgård en stund efter att ha varit instängd i en lägenhet i flera veckor. Till slut kom vi hem, packade oss ur bilen och ramlade i säng.

"Have some compassion for my poor nerves!"

Idag har jag njutit av Stolthet och Fördom. Jag älskar BBC-serien med Colin Firth och Jennifer Ehle. Karaktärerna har såna fantastiska personligheter att det bara inte går att inte ha en åsikt om dem, alltifrån den slemmiga Mr Collins till den evigt leende Mr Bingley. Och inte att förglömma är Mrs Bennett, den mest irriterande och pinsamma kvinnan på planeten (hade hon existerat). Jag älskar hur de förolämpar varandra till höger och vänster utan att röra en min och hur de alltid har en "stiff upper lip". Witty! Helt sjukt bra helt enkelt XD



Imorrn drar vi till Öland!!!

Bil + Mat = storhandling

Idag har Petra och jag varit och handlat på Willys, men inte vilken vanlig veckohandling som helst. Eftersom Petra har med sig bil hem blev det super duper shopping! Vi har nu köpt ett lager med toapapper, pasta, ris, nudlar, frysvaror och i princip allt som går att lagra någorlunda länge utan att det blir dåligt. Sex fulla pappkassar med mat blev det och full backlucka. Men det var helt klart värt det eftersom vi vanligtvis får kånka kassar på bussen. Förhoppningsvis så slipper vi bära hem annat än färskvaror ett tag framöver.

Planerar en tur till Öland också eftersom vi måste uttnyttja bilen till fullo innan den återvänder till Skåneland. Bil är sjukt skönt och bra. Jag har tyckte att det varit himla bra ändå i Karlskrona med bussar och sånt, och det mesta är egentligen till och med på gångavstånd, och så känns det ju rätt bra att vara miljövänlig och inte ta bilen till allt. Men när man väl har en bil inser man hur mycket frihet det ger. Man åker dit man vill, stannar vart man vill och åker bekvämt och man kan ta med mer än en väska utan för att den sakens skull behöva bära på den. Men men, för egen del känns det som att jag aldrig kommer skaffa en egen bil. Är så många länder jag vill åka till att det känns onödigt att skaffa en. Nåja, en dag blir man väl bofast :)

These are good times in your life

Å de borrar i lägenheten över och jag får snart ett psykbryt! Undrar vad det är med borrande som driver mig så till vansinne. Det är ju inte som att man inte hör grannarna spela musik etc etc annars utan att man blir särskilt arg. Konstig mening. Poängen är iallafall att det oftast INTE stör mig när man hör ljud/musik från andra lägenheter, däremot är borrljud skitirriterande.

Sitter och surfar en massa reklamsidor (alltså sidor som handlar om reklam inte sidor MED reklam om ni förstår vad jag menar). Hur mycket jag än avskyr dålig reklam så är bra reklam helt fantastiskt, det är konst! En del projekt är bara så smarta, så fyndiga och roliga och man vill köpa deras grejer bara för att man gillar reklamen. DET är bra marknadsföring!

Här kommer en som jag gillar skarpt:



Och här kommer en video om själva kampanjen. Det är himla spännande att se hur de arbetar på så många olika plan och i olika media.


Braaaaaaaains!

Har spenderat eftermiddaggen med att spela Plants vs Zombies. Det är nog de sötaste zombiesarna man kan stöta på faktiskt, svårt att ha skräckinjagande zombies i ett spel där man kan besegra dem med att skjuta ärtor och plantera solrosor.


Känner mig helt jätteseg idag och lite trött i huvudet. Kanske ska ta en sån liten eftermiddagslur igen...

Ny design (igen!)

Fasen jag känner mig riktigt nöjd med hur det blev tillslut! Denna kodmallen var mycket lättare att jobba med än den jag hade sist även om jag fick pilla en hel del innan det blev som jag ville. Gillar hur det ser ut som att rutorna ligger lite på varandra (det är meningen att den ska ligga utanför kanten!) Men vill gärna höra om det ger ett första intryck som att det är dålig programmering :0 Tack till lillebror som gjorde min nya bloggheader! Fin tycker jag :D

Jag har kämpat på med min ännu oinlämnade production journal. Men det går stadigt framåt och jag har ändå hunnit med lite annat. Tror det beror på att jag lagt ner att läsa manga (förutom de oavslutade serierna som uppdateras lite då och då). Jag läser iallafall bara samma typ av manga så det kändes på tiden att bara lägga ner allt slöläsande. Istället har jag tänkt se på en massa film och läsa böcker :) Har gått med i lovefilm.se, en sån hyrfilmstjänst på nätet. Hoppas de två första filmerna kommer på måndag. Har lagt Strictly Ballroom som prioritet ett så har jag tur kan jag se den snart! Var förresten på grund av att jag ville se den som jag hamnade på lovefilm.se. Men det verkar vara ett rätt schysst deal ändå, man får filmer på posten, tittar när man har tid, skickar tillbaks dem och så får man nya. Om vi ska ha filmkvällar i höst så känns det också som en rätt bra idé. Det är inte gratis, men det är lagligt (inte för att vi kan ladda ner nåt här ändå med vårt apiga internet...)

Just nu håller jag på att läsa Long Way Round av Ewan McGregor och Charley Boorman som är en reseberättelse om när de reste jorden runt på tre månader på motorcykel. Sjukt intressant och spännande, skulle tycka det var spännande att göra en sån resa även om man märker när man läser att de ofta var helt sjukt trötta och bara ville åka hem till familjen. Jag har alltid haft Ewan McGregor som en av mina favoritskådespelare och det känns som att han är en verkligt intressant människa. Long Way Round finns som dokumentär också, de filmade resan för att finansiera den, men jag tror att boken ger en lite bättre insikt i Ewan och Charleys upplevelse.


Sanningen om Gud

Jag hade återigen ett besök av Leila från JV. Jag måste beundra deras envishet. Idag pratade vi kort om Guds namn: Jeho-VA som jag har lärt mig att det uttalas. Undrar om de tror att de har mig på kroken eller om de fattar att jag bara är för snäll för att be dem lämna mig ifred eftersom jag inte är intresserad av att gå med i nån religion överhuvudtaget. Jag är kvar i svenska kyrkan för att jag ska kunna bli begravd på kyrkogården och gifta mig i en kyrka om det nu någonsin skulle hända, inte för att jag är religiös. När Petra kommer tillbaks ska jag tvinga henne att öppna varje gång det ringer på dörren ;)

Hobbysnickra huh?


Är inte den här killen ett snille? Eller egentligen är det nog den som skrivit denna nyhetsuppdateringen som förtjänar en klapp på huvudet:
"Läkaren var svårt berusad på Heartbreak och tafsade en kvinna mellan benen. Sedan slog han sig i huvudet och hotade att döda personalen på akutmottagningen. – Jag gillar att hobbysnickra, säger han till frivårdens personutredare."

I övrigt är jag bara liiiiite irriterad på mina grannar som hade party igår kväll och spelade värsta höga musiken fram tills klockan tre. Jag är inte en sån som inte kan sova om det är lite ljud omkring, herregud, man har väl varit på festival, men jag svär att det lät som om festen var inne i mitt eget vardagsrum! Så idag är jag lite trött minst sagt.

En bulle i ugnen

Mm, på allvar. Bakar bröd. Fast det är en sån brödmix så huruvida jag verkligen bakar kan diskuteras. I förrgår lagade jag till kyckling med bulgur och grönsaker, och kom fram till två saker:
1) Santa Marias kryddmixer är sjukt goda (Mango Chili är att döda för)
2) Bulgur måste ätas med någon slags citron inblandad, det gör under!
Jag hade en kryddmix (man blandar till det så det blir som en dip) som heter Lemon and herbs och den var sjukt god tillsammans med bulgur och kyckling och gör att det vattnas i munnen på mig när jag tänker på det.



På skivspelaren (läs spotify):

Calvin Harris - Ready for the Weekend
Roisin Murphy - Overpowered
Frankie Valli & the Four Seasons - The Very Best of Frankie Valli and the Four Seasons

Good stuff! Lite dancehall här hemma med andra ord. Vem hade kunnat tro att jag skulle sitta och lyssna på sån musik på det här viset. Men det kanske är för att jag är lite besatt av dans just nu. Både Calvin Harris och Roisin Murphy har bra driv i sina låtar.

Unzip my body, take my heart out.

Dansobsession till ära tittade jag på Dirty Dancing igår kväll. Den var inte lika bra som jag mindes den, men musiken är jävligt bra. Om jag skulle fortsätta på detta temat skulle jag vilja titta på Strictly Ballroom, men det verkar inte vara världens lättaste grej att få tag på den. Lite kul är det egentligen att båda filmerna handlar om en kille som redan kan dansa som sedan lär den där lite töntiga/fula tjejen att dansa. Dessutom är tjejernas namn Frances och Fran i respektive film. Undrar om Baz Luhrman menade för att det skulle vara så när han gjorde sin film, typ att Strictly ballroom är inspirerad/remake av Dirty Dancing? Hoppas bara att jag inte har haussat den för mycket i mitt huvud så att jag blir lite besviken när jag väl får se den nästa gång bara... Jag gillar verkligen Baz Luhrmans stil på filmerna, blev dock besviken på Australia, den var inte alls som hans tidigare filmer.

Hittade ett klipp på final-scenen av filmen. Det är ett rätt långt klipp men titta gärna på början iallafall, den här filmen är mer än en romantisk dansfilm, det är en komedi också :D

 

Jag är kreativ tio minuter innan jag somnar

uh, har vaknat från en eftermiddagslur på tre timmar. Jag har sovit lite dåligt de senaste dagarna och när jag satte mig i solen i min sköna gröna fåtölj nickade jag till som ledde till att jag sedan la mig i soffan och sov mer. Jag gillar inte att sova mitt på dagen eftersom det fuckar upp dygnet, annars tycker jag knappt att det finns nåt bättre än att sova en stund på soffan. Speciellt här i galgamarken eftersom man kan ligga precis lagom i solen och känna värmen utan att ge sig ut och ligga på backen och bli utsatt för vind och obekväm liggplats. Hoppas jag tog igen den sömn jag saknade och fortfarande kan somna ikväll.

En av anledningarna till att jag inte kunde somna igår var att jag kom på ett nytt begrepp! Om man inte vet riktigt vad något är så kan man 'googla' det, sen finns det på engelska att man kan xeroxa något (dvs kopiera det, xerox är företaget som gör kopieringspapper) och så kan man texta någon (dvs skriva ett sms och skicka det). Det jag pratar om är alltså ord som gått från att vara ett företag/substantiv till ett verb och nu har JAG kommit på ett nytt som jag tycker har extrem potential! Nämligen 'to ikea something'. Tänk er bara: Ni ska flytta hemifrån och har begränsad budget och bestämmer dig för att ikea din lägenhet, dvs möblera den med billiga, stylish möbler. Man skulle till och med kunna använda den som adjektiv: 'jag köpte en stol som var riktigt ikea' (obs! blanda inte ihop med 'jag köpte en ikea-stol' som betyder precis just det)

Definitionen lyder som följer:
to ikea (sth) verb: to furnish something with 1) furniture from ikea 2) furniture that is cheap/colorful/stylish/impossible to assemble. ex: I have a small budget so I'll just ikea my new flat

Här kan du läsa ett inlägg som handlar om IKEAs senaste kampanjstrategier, det var härifrån jag började tänka på IKEA. Det är en blogg som handlar om reklam, eller mer specifikt reklamtexter som jag tycker är rätt intressant: Please copy me //IKEA  

Ramalama Bang Bang

Igår kväll spenderade jag första kvällen på väldigt länge med att titta på tv. Jag tittade på nyheterna, so you think you can dance och blackadder och kände att jag verkligen saknat att titta på tv. Inte för att programmen på något vis är bättre nu än för några månader sen, det är mest samma skit som går, men för att de enda val jag behöver göra när jag tittar på tv är vilken kanal jag ska titta på. Eftersom jag gett upp tv:n för datorn har jag fått sitta och klicka runt och komma på själv vad jag ska göra och titta på/efter, men när man tittar på tv händer saker och ting av sig själv! Fantastisk grej den där tv:n! :P

Jag älskar att titta på So you think you can dance. Folk som kan dansa imponerar mig så himla mycket (vilket jag nämnt redan för inte så länge sen, men det tål att sägas igen). Och de som är i So you think you can dance är så himla duktiga och de har så olika stilar. Sjukt kul att titta på dem och som alltid när folk är riktigt duktiga på något får jag en tår i ögonvrån av blandad glädje och avundsjuka. Jag gillade verkligen ett av gruppframträdandena de gjorde, ramalama bang bang, schnyggt!


Skor, så många du kan bära!

Såg på bilddagboken att nästa tävling är 'fot-ografi'. Typ tema fötter. Och om man vinner vinner man så många skor från Bianco som man kan bära hem typ. Jag var tvungen att dregla över lite skor ett tag bara för det. Men reklamen för Bianco är lite *wtf!?* 'Orgasm for your feet? Nä tror inte det. Finns inga skor som är sååå sköna. Speciellt inte högklackade skor där du tvingas gå på tå hela dagen. Men fine, jag fattar vad de försöker säga.



Intressant att jag helt plötsligt fick tre kommenterade på bilder på bdb från tre olika personer som bara släppte helt random kommentarer på bilder från 2007. Typ /*vid bild på gris*/ "jaha hade de en gris. Vad äkligt" (stavfelet ingick som extra grädde på moset). Härligt med intelligenta människor som inte har bättre för sig än att titta på mina bilder från 2007.

Sayonara

Igår kom mitt gelaskin, levererat till dörren av en yngling i vitröd t-shirt. Såhär blev det:



Kawaii desu ka? HAI! KAWAII!

Hade sista lektionen på japanskan idag. Lite ledsen över det, det var en kul kurs och jag gillade Rieko-sensei och flera av klasskamraterna var schyssta med. Linnea som är kawaii och Ragnar och Mikael som är omoshiroi. Oh well. Får se när man kan plocka upp japanskan igen nästa gång. Får försöka hålla det vid liv nu under höst och vårterminen som kommer. Sayonara Rieko-sensei <3

I declare war

Igår kväll, ganska så sent så sprang det runt en tjej och en kille i Galgamarken som inte verkade bry sig alls om att folk försökte sova. Tjejen var SÅ arg/ledsen. Hon skrek åt killen och grinade och gud vet vad som hade hänt. Jag funderade på att kliva upp och öppna fönstret och be dem dra åt helvete, eller åtminstone hålla tyst, men orkade inte kliva upp ur min varma säng. Visste inte riktigt om jag skulle tycka synd om tjejen och vara imponerad över hur arg/ledsen hon var eller bli irriterad för att hon var en sån drama queen. Uppenbarligen hade någonting ganska så illa hänt så jag kan förstå att hon var upprörd, och jag blir ibland imponerad av folk som kan visa känslor så klart och tydligt, men det är liksom inte det bästa jag vet att behöva lyssna på skrik mitt i natten precis när man nästan somnat. Men jag hoppas faktiskt att hon överdrev för hon lät helt förtvivlat arg och ledsen. Undrar vad som egentligen hänt. Så det var gårdagens drama.

Appropå drama så kommer ett klipp från My Name Is Earl som jag gillar. Avsnittet heter 'Creative Writing' och är bra från början till slut. :)
 


 


Lägger även in Crabmans creative writing. Jag gillar crabman :P

Listor

Kom på att det är bra att göra listor på saker man ska göra. Jag har alltid varit en listmänniska, men jag tror jag glömt bort det litegrann under sommaren vilket har gjort att jag inte får så mycket gjort. Men Stina påminde mig om de andra listorna, Listorna med stort L! XP

Här kommer en klassiker

Lista över folk man inte vill hamna bredvid på bussen:

•1.       Hon som petar näsa/ögon/öron och äter upp det

•2.       Nybo-Pelle

•3.       Snopp-Torsten

•4.       Tjockisen som hostar

•5.       Hon med barnvagn och två ungar

•6.       Söderskolan-ungar

och här är en som är lite risqué att lägga upp, därför har jag bara lämnat första bokstaven i efternamnet:

Superdupermammasamfundet:

•·         Maria B

•·         Gunnel S

•·         Ella B

•·         Andreas mormor (Maj)

•·         Malin J


Those weird foreigners

Haha, garvar lika mycket varje gång han skriker 'HELP ME!'

Gjorde en lasagne som blev riktigt bra och blev lite fattigare när jag utnyttjade ännu en spännande sida på internet för ett inköp (hehe Annelie du vet vad jag menar). Hoppas mitt gelaskin som jag beställde i helgen kommer snart. Det är som en sån sticker att sätta på laptopen. Är inte helt hundra på hur den kommer att bli på min laptop, alla är ju olika typ, men förhoppningsvis blir det bra. Det är den på bilden jag har beställt. De hade hur många olika stilar och typer som helst men jag gillade denna.



I övrigt vill jag bara lägga till att jag känner extrem frustration över hur några av de mest populära bloggarna inte kan stava eller ens skapa sammanhängande meningar. Lite analt kanske men folk som inte ens orkar skriva ut g:t i jag eller använda sig av komman eller punkt känns liksom bara ungefär lika smarta som tioåringar.

Xenophobia

Ibland minns jag inte ens vart jag började när jag hittar skojiga videos på youtube. Tror att jag höll på att googla bilder på stereotyper så att jag på nåt vis hamnade på youtube och hittade denna video. Jag ser fram emot att åka till Japan och råka ut för japaner som inte kan prata engelska och som så klart därför är rädd för mig. Gaijin! Help me! XD
En av killarna i grupperna för grupparbetet berättade att de varit i Japan och försökt få tag i ett tält genom att gestikulera och säga 'tent' men de stackars japanerna förstod ingenting. Åtminstone inte förrän de började säga 'tento'. Uppenbarligen gjorde det världens skillnad, haha. Men all denna kassa engelska ger mig en idé för ett eget företag som skulle kunna göra mig rik, men det håller jag hemligt så ingen stjäl min idé. :P


Saft saft hallonsaft

Det bara regnar och är mulet och jag dricker en massa saft så jag måste springa på toaletten hundra gånger om dagen. Nästa vecka är sista veckan för japanska-kursen. Känns trist men också lite skönt eftersom man börjar känna nu att det har varit en hel del som man behöver ta in. Och så får man förhoppningsvis en vecka ledig innan skolan börjar igen med allt det nu innebär. Känner lite panik över framtiden. Känner att jag står och stampar på samma ställe, men samtidigt vill jag inte hamna längst ut på plankan och behöva hoppa i. Om jag var en spontan människa kanske jag skulle kunna leva på det viset, men tyvärr är så inte fallet. Men kanske är det också just därför jag borde hoppa överbord, just för att jag är så rädd för det. Vad jag än gör lär framtiden komma hit snabbare än man tror.

Miss Goody Two Shoes

Idag har jag hjälpt kinesen Eric igen. De hade sin flyttstädningskoll idag och kontrollanten hade som vanligt noll engelska-kunskaper så jag fick kliva in och tolka. Man tycker att karlskronahem borde ha lite vana med tanke på att de har hand om så många internationella studenter, men det är klart, det är inte direkt som att engelskakunskaper borde vara ett krav när man letar efter en kapabel fastighetsskötare.

Kineser är så artiga. De bugar och tar i hand när man hjälper dem. Man känner sig som den vänligaste mest storhjärtade och generösaste människan på planeten, lite som en kunglighet som nedlåtit sig till att ta hand om en stackars bonnadräng :D Ah, känns bra. Folk brukar inte gilla miss goody two shoes men det är jäkligt najs att vara en ibland, hehe. Känns inte helt fel att folk är tacksamma, och sen tyckte jag någon sa för inte så länge sen att tjänster är gentjänster, hehe. En dag kanske jag kan kräva in en gentjänst, mohahaha! Nej men seriöst, för just de utländska studenterna tycker jag så synd om dem, det är inte lätt att komma till Sverige och förstå hur allt går till här liksom. Jag hoppas bara att någon annan skulle göra samma sak för mig om jag var i samma situation.

Min nya slogan:
Sofie - Spreading love and kindness for a brighter tomorrow!

No?

I verkligheten är jag precis lika egoistisk som alla andra här i världen. Vill jag inte hjälpa till tro fan jag inte erbjuder mig heller. Men det är just därför det är rätt schysst att göra något snällt ibland så man känner att man faktiskt inte är en genomrutten person :P

Mera Gud

Ojojoj vilken fin video jag snubblade över! Jag får kramp i magmusklerna, helt bisarr och rolig video!


Mina nya bästisar!

Idag fick jag besök av mina nya bästisar Leila och Yvonne. De är hur trevliga som helst och vill prata om döden med mig. Sen har de alltid med sig så bra lektyr. Kapitel sex i Vad Lär Bibeln verkar extra intressant. Den handlar om saker som 'var är de döda?' 'Vad händer med oss när vi dör?' 'Varför dör vi?' 'Skulle det vara till tröst att känna till sanningen om döden?' Jag känner mig sugen på att sträckläsa den på en gång. Leila hade dessutom bott i Sandviken så vi är ju praktiskt taget familj. Nej nu ska jag lyssna på andliga sånger i P1.


Pang!

Idag har jag spenderat alldeles för mycket tid med att titta på en blogg som jag inte ens gillar. Men denna bloggen presenterade en video som jag tyckte var väldigt rolig, så därför ska jag svälja förtreten över mitt ogillande och lägga upp den på min blogg också. Håll till godo:



Dagens goda gärning

Idag har jag hjälpt Eric från Kina (misstänker att han inte heter Eric på riktigt haha) med sj problem. Jag ringde kundtjänst åt honom och försökte fixa så att han skulle få koden till sina biljetter (bekräftelsemailet dök inte upp). Det var dagens goda gärning. Tänker ibland att jag skulle starta upp en goda gärningar blogg där jag försöker göra en god gärning varje dag. Om jag uppdaterar tillräckligt ofta kanske folk hittar till den bloggen och så kan jag sprida godwill och frälsa världen! (värmen har stigit mig till huvudet hehe).

Kunde som sagt tidigare inte bestämma mig för om jag skulle bada eller åka in till stan. Det slutade med att jag åkte in till stan och gick på Nya Skafferiet. De gör sjukt goda baguetter och ciabatta. Jag köpte en med kalkonkött, fetaost och sweet chilisås och jag tror det var den godaste mackan jag någonsin ätit! Tyvärr var det en duvjävel som började picka på den medans jag var inne och hämtade vatten, så jag förlorade typ en tredjedel av mackan. Som tur är så är de stora så det var inte som att jag behövde den sista biten. Var rätt mätt ändå.



Hämtade också ut mitt paket från Ellos där jag fyndat bland annat en jacka för 149 kronor. Äntligen har jag en vår och höstjacka som jag gillar! Wehoo!


Pust

Gud vad varmt det är just nu. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska orka gå till Långö och bada eller åka in till stan, fika och skriva brev. Det är nog jäkligt skönt att bada men det innefattar en massa gående och jag har skavsår och har gått en massa ändå de senaste dagarna. Den som ändå hade en cykel...
 Åker jag och fikar och skriver brev gör jag av med pengar plus att jag inte kan riktigt komma fram till vilket café jag skulle gå på. Helst vill man ju ha en uteservering men jag vill inte sitta i solen för då blir det alldeles för varmt plus att jag behöver ett bord som är tillräckligt stadigt och stort för att skriva brev på... Men jag är rätt hungrig och det finns inte så mycket mat hemma så det kanske blir kafé ändå... Det är inte så himla kul att bada själv iallafall...'

Sofie - drottningen av att inte kunna bestämma sig!

Tänkte förresten kontra Stinas afro med min egen:


Just dance


Igår spenderades dagen som planerat i Kalmar. Vädret kunde inte ha varit bättre, varmt som fan och inte ett moln i sikte. Marie visade mig runt och vi var i slottsparken bredvid Kalmar slott, vi var också en runda runt gamla stan med fina gamla trähus och gick in en sväng på Krusenstiernska gården, en fin gammeldags trädgård där de också har en scen med uppträdanden. Vi gick också förbi gamla kyrkogården från 1200talet där de firade Kalmarunions-jubileet (för x antal år sen).


Parken och slottet


Gamla stan


Vi gick en sväng på gamla stadsmuren, såg Ölandsbron, var in i ett gammalt klapphus (där de tvättade kläder), sen shoppade vi lite, åt en glass shoppade lite till sen hamnade vi vid något slags dansuppträdande av dansgrupper i Kalmar. Det var bland annat breakdancing och vanlig pardans. Jag är sjukt imponerad av folk som kan dansa, så himla häftigt och coolt. Nån gång ska jag anmäla mig på en danskurs även om det kanske inte kommer gå så bra, jag har inte tillräckligt bra rytm/taktkänsla/simultankapacitet :)


Kids som kan dansa


Nåja. Hur som helst var det som sagt Kalmar stadsfest så det var en massa andra grejer som hände med. Rix FM var på turné och höll på hela eftermiddagen på stortorget. Jag hade hoppats på att få se BWO och Martin Rolinski, prinsen nummer ett, men jag hann inte se dem eftersom jag var tvungen att ta tåget hem :( MEN! jag han faktiskt se lite av EMD för de spelade en låt på eftermiddagen. Egentligen tror jag mest att de soundcheckade precis när Marie och jag råkade sitta ner och äta glass, men det var ju bra :) I övrigt var typ 75% av artisterna kända från Made in Sweden och helt okända för min egen del. Konferencieren skrek glatt ut: 'Ge en stor applåd för JANET!!!' och jag stod där med två frågetecken till ögon och undrade om jag borde veta vem det är. Jag kände från det jag hörde av dem att jag nog klarar mig utan dem... Men det var en bra dag och jag gillar verkligen Kalmar, hur fint som helst med en hel del medeltida vibbar, havet inpå knuten och så klart ett helt eget medeltida slott. Respekt liksom.


Kalmar Slott

Mitt liv på femtiotalet

Ah de ljuva åren i början av femtiotalet. Jag minns en augustikväll efter att jag hade dukat undan resterna av middagen och min käre make knäppte på radion för att lyssna på kvällens nyheter. Jag hade precis fått håret lagt samma dag och fått många komplimanger. Jag hällde upp en varsin drink och satte mig ner för att lyssna på radion när de ljuva tonerna av Sarah Vaughans röst strömmade ut i rummet sjungandes 'summertime'. Min käre make tog min hand och bjöd upp till en dans precis som en ljummen vind blåste in genom fönstret. Det var en lycklig tid. 


Ett foto på mig med nylagt hår.

The Essential Sarah Vaughan http://open.spotify.com/user/sofieleosson/playlist/2cQm0DsCtF9l1LE8JhQ723

www.yearbookyourself.com




(Grattis lillebror till körkortet!)

Best of you

Idag gjorde jag en sallad med qinoa och fetaost som var sjukt god. Hade det gått att bevara den för eftervärlden hade jag gjort det. Som det är nu åt jag upp den istället. Jag tror att det som gjorde den så himla god var Knorrs grekiska salladsdressingmix. Sen är den fetaosten från Frukthuset att döda för med. Can't lose med det liksom.

 
Snart börjar Foyle's War. Brittisk deckare som utspelar sig under andra världskriget. Bra grejer, jag missade ju alla Morden i Midsumer denna sommaren så jag får rycka upp mig och komma ihåg att kolla på den här serien istället. Annars har jag ju i princip lagt ner tv... vet inte om det är bra eller dåligt. Sitter liksom vid datorn istället... Och när jag väl kollar på tv har jag datorn med mig. Multitasking?

Tingeling

Jag gav upp lite på bloggen, den ville inte göra som jag ville, så nu får den se ut såhär ett tag framöver. Men det känns rätt okej. Det var mest lite smärre ändringar jag ville göra som inte riktigt verkade funka hur jag än försökte. Här kommer iallafall ett långt inlägg om de senaste dagarnas aktiviteter.

I lördags var jag ner på Viva! Karlskrona. Det var matmarknad och musik och lite blandade aktiviteter. Det verkade rätt trevligt. Jag var inte inne så länge eftersom jag lyckades skaffa mig skoskav på femtioelva ställen. Matmarknaden var dock rätt häftig. Det var marknadsstånd från lite olika länder, mest de där rätt uppenbara landen typ Holland, Storbritannien och Grekland, men det var intressant och trevligt ändå. Det var korvar och ostar och 'jams and chutneys' och tapas och torkade frukter och bär. Önskar jag var rik och hade kunnat handla lite delikatesser. Köpte dock smaksatt fudge/nougat som var hur gott som helst. Det häftigaste ståndet hade dock britterna. De sålde godis men inte vilket godis som helst, det var ögongodis (ursäkta ordvitsen). Snyggt godis alltså. Färgerna och mönstren var bara helt supersnygga!



På kvällen var jag upp till Idas nya lägenhet på Lindesnäs som hon flyttat in i samma dag. Den ligger inte alls lika nära, tar en halvtimme att gå, men det var jättefint område och mysig lägenhet så det blir nog jättebra. Vi hade lite fest där iallafall. Joel var nere över helgen så förutom honom och Ida var det Peter och Anders som hjälpt till att bära möbler och så var det Idas syster Frida och en kompis till (som jag tror heter Carro). Vi hade trevligt och beslutade oss för att åka ner till stan och kolla läget. Det var flera konserter och sånt på gång eftersom det var Viva! Karlskrona. Peter ringde in en bekant med en van som körde oss ner till stan med högtalarna på hög volym spelandes dansbandsmusik. Jag kände mig coolare än coolast som fick åka med i en sån cool bil XD Väl nere på stan fick vi träffa ungefär halva stan eftersom Ida skulle stanna och prata med alla sina bekanta (och introducera Joel för dem) :D Det slutade med att vi tog en öl på O'Learys innan vi lejde en svarttaxi hem. Det var en bra kväll, trevligt och skönt väder.



Igår lagade jag en trevlig moussaka. Eller egentligen en gratäng med aubergine och färs, men det är väl ungefär det en moussaka är iallafall. Det blev riktigt bra med tanke på att jag inte följde nåt recept. Så det var värt att kånka hem alla matvarorna även om mina armar var lite ledsna. Petra kom hem snart! Det suger att åka och handla själv! ;)

Dagen idag har jag spenderat med att försöka ta tag i att städa upp. Det behövdes verkligen dammsugas, men tyvärr verkade inte dammsugaren ha förstått att själva anledningen till dess existens ligger i att den ska SUGA DAMM! Det gick fanimej bättre att sopa ihop skräpet och sen dammsuga upp det... Nåja. Det ser lite bättre ut iallafall.  Lyckades också föna håret idag så att det ligger helt perfekt. Ett stort framsteg för en sån som jag som är hårhandikappad och inte kan fixa en frisyr mer avancerad än hästsvans om så livet hängde på det. Men detta innebär att jag nu ju numera måste föna håret varje gång jag vill se någorlunda fin ut i håret. Jag vet inte vad som händer med mig! Jag har under de senaste sju-åtta månaderna köpt flera klänningar, skor med klack, målat tånaglarna röda, köpt mååååånga örhängen och nu håller jag på att lägga mig till med en vana att föna håret! Håller jag på att bli tjejig!? Ve och fasa! :P


Mitt nya tjejiga jag XD (Ja jag har lite dåligt att göra och jag hade redan photoshop öppet :P)

På torsdag drar jag till Kalmar! Ska bli kul, jag har faktiskt velat se Kalmar ett tag nu så det passar bra nu när man bor så nära. Marie ska visa mig runt. Sen är det visst stadsfest så har jag tur hinner vi se BWO eller EMD :O XD

Pust

Jobbar hårt på att få till bloggen som jag vill. Men den är fortfarande 'under construction'.

RSS 2.0