I know you should, I know you could be the one be the one


Lyssnar på Jack Penates senaste skiva. Den är väldigt annorlunda mot den första, men sjukt bra ändå. Egentligen borde jag lyssna på alla mina gamla Depeche skivor för att ladda inför fredag på Arvikafestivalen, men jag tänkte ladda mp3n och lyssa på tåget istället. Vet inte om de spelar Jack Penate på svensk radio eller så, men ifall de inte gör det borde de göra det.


leende solbrända axlar

Okej, de kanske inte ler, men ni fattar kanske skämtet? Hängde på klipporna på Långö med Ida och hennes kompis Johanna igår och satt lite för länge med solen i ryggen. Jag hade smörjt in mig med solkräm, men tänkte väl kanske inte så mycket på just axlar och rygg. Skäms på mig, jag som alltid förespråkar solskydd. Man behöver inte satsa på solskyddsfaktor 300 om man är en sån som "aldrig bränner sig" (för det brukar ju heta så i 8 av 10 fall) men man kan ju ha fem eller tio eller nåt sånt. Jag själv är en sån som "aldrig bränner mig" men likfan brände jag mig igår.



Jaja, det var iallafall hur skönt och mysigt som helst och vi badade flera gånger. Har inte vant mig vid saltvatten än, känns helt skumt, men det var svalkande (om dock kanske aningens för kallt). På kvällen hyrde vi skräckfilmer (Hurra! min favvogenre...not) som var rätt spännande. Jag hoppade till rätt så många gånger och till och med skrek fast jag vanligtivis inte är typen som gör det, hehe. Den ena hette Barnhemmet och var en spansk film om en familj som skulle göra om ett gammalt barnhem till ett hem för handikappade barn, men så plötsligt försvann pojken (som också kunde se spöken) samtidigt som en massa konstiga ljud hördes överallt och en läskig tant dök upp och utgav sig för att vara någon hon inte var etc etc. Barn är helt klart läskiga. Sen såg vi också en film som hette Quarantine som handlade om ett filmteam (en tjej och en kille) som följde med brandmän på utryckning bara för att bli isolerade i ett hyreshus med rabiessmittade människor typ. Det var lite zombie meets blair witch project över det hela, och det blev rätt lyckat faktiskt. Jag gillade särskilt slutet.

Idag knallade jag ner till studentviken och låg på en filt och slappade. Det är så skönt att inte göra någonting som man MÅSTE göra utan man kan bara göra sånt man vill, typ läsa en bok eller lyssna på musik. Även fast jag måste plugga japanska så räcker det med att jag gör det två timmar på förmiddagen så är jag förberedd inför lektionerna samtidigt som jag har hela eftermiddagen ledig till annat.

Nästa vecka blir det hemresa och ARVIKA!!!

Hajimemashite!


Watashi wa Sofie desu, gakusei desu, Sweden jin desu. Yoroshiku Onegaishimasu.

Katt wa eigo de cat desu. Katt wa nihongo de nandesuka? Katt wa nihongo de neko desu!

Resultatet av två lektioners japanska. Det är faktiskt väldigt kul även om hela första lektionen typ försvann på problem med tekniken. Konferensrummet klarade inte av dubbla antalet elever, så det blir förhoppningsvis bättre sen när alla hamnar i rätt grupp. Men det är som sagt väldigt kul, och även om man för ögonblicket bara lär sig genom att memorera så känns det som att man nog kommer lära sig en hel del.

Min lillebror var och hälsade på under några dar under veckan. Han kom mitt i alla aktiviteter eftersom det var midsommar. Först skulle jag visa stan som visade sig vara knökfull eftersom det var någon slags marknad i stan. Det var verkligen stånd uppsatta överallt. Ingen Gysinge marknad här om jag säger så :D Sen på fredagen när jag skulle visa honom Wämöparken var det så klart midsommarfirande där. Inte för att det gjorde något, men jag hade inte tänkt alls på att det var midsommar och att det skulle hända saker. På kvällen var vi bara hemma och tog det lugnt och jag tvingade honom att titta på Yamato Nadeshiko Shichi Henge, eller the Wallflower som den kallas på engelska. Det är kul att titta på anime nu när man fattar vissa ord och uttryck, man blir mycket mer uppmärksam på vad de säger :)

Idag har jag varit och handlat skor. Eller, det var inte det jag åkte iväg för att göra, men det var vad jag gjorde typ. Köpte solkräm och plåster också men det är irrelevant. Hursomhelst kanske ni kommer ihåg vilken stor grej jag gjorde förut av att jag hade köpt skor med KLACK!? Ja, de skorna kan ju slänga sig i väggen med de klackarna mina nya skor har XD Kolla in bara:

   

Tygskorna var det rea på, femti kronor styck, så jag kunde inte låta bli helt enkelt. :) Oh well. Imorrn kanske jag ska gå ner och köpa en sovrumslampa på den second handaffären som ligger på pantarholmen. Funderar också på att punga ut med en tusenlapp så jag får åka på alla bussar, två och färjor i blekinge under sommaren... men jag ska fundera liiiite till på den.

Come on DJ play that song


Patrick Wolf skivan har gått i konstant spinn här sen den kom på posten igår. Jag är rädd att jag ska lyssna sönder den, men den är ju så bra! Pausade med att lyssna på U2s senaste, men den var tråååååååååååååkig. Jag hade väldigt svårt att lyssna och uppamma intresse... kanske inte så bra att lyssna på den medans jag fortfarande vill lyssna på The Bachelor...

Imorrn börjar japanska-kursen. Det ska bli spännande att se hur det funkar att plugga japanska online, men det blir nog kul. Jag känner mig rätt engagerad iallafall. Jag går verkligen fel program! Språk och historia är ju sånt jag tycker är kul, varför läser jag om digitala kulturer och uttryckssätt!? Nog för att det är intressant, men what the heck! Vad ska jag göra med mitt liv? Känner att jag börjar få lite planeringspanik över vad som händer efter att lkdm är avklarat. Jag kommer behöva pengar, men det finns inga jobb, så vad gör man då? Ska jag flytta hem? NO fucking way! Pallar inte att bo hemma igen efter att jag bott på egen hand så länge. Men att flytta för att jobba känns dumt också, åtminstone om jag stannar i Sverige. Åka som au pair igen? nja, det ger egentligen inte heller några pengar... synd att man inte blir något av att gå lkdm, finns liksom inget jobb som är givet... Men samtidigt vill jag inte ta vilket jobb som helst nu när jag pluggat tre år på högskola liksom. Då vill man liksom få lön för mödan. Jag är rätt trött på att leva på "tillräckligt" med pengar. Jag vill kunna åka på semester, hitta på roliga saker, handla kläder och prylar. Inte bli shoppingmaniac, men ändå kunna känna att man kan kosta på sig lite ibland utan att känna att det blir nudlar resten av månaden. Men också ha ett jobb där man känner att man gör något som man passar för och att man uträttar något. Inte bara är en drönare. Jag kan lätt tänka mig att åka iväg och jobba utomlands, men måste liksom ha kapital för att komma någonvart till att börja med. Kan man inte ens betala flygresan lär man inte komma långt. Eftersom Japan är så pass långt bort så krävs det dessutom rätt mycket pengar, så det lär inte kunna bli en tripp dit direkt. Tur och retur går på typ närmare tio tusen. Så frågan är hur man sparar ihop till allt detta? -.-'

Ah, vet inte om jag borde tänka mer eller mindre...

Stina, söker clas folk? :P Får väl göra som resten av sveriges ungdomar och åka till Norge...

Work harder!

Kolla in denna snygga videon. Låten är skitbra också, men det behöver jag väl inte ens säga? Det är ju Patrick Wolf!


Da hat.

Okej stina, här kommer den:

    

Känns lite emo att lägga upp såna här bilder, men vad gör man inte för en vän :P

Ska passa på att lägga upp det preliminära schemat för Arvikafestivalen, för fredagen alltså. Hoppas de fyller i mer snart, det kändes lite tomt ärligt talat...


SRF


Jaha, så var man hemma i karlskrona igen efter en trevlig men kall och blöt Sweden Rock Festival. Klagar dock inte eftersom jag iallafall var inomhus hela tiden och har kunnat åka hem på kvällen och sova i en säng (eller uppblåsbar madrass, men sak samma).

Större delen av artisterna som var där har jag redan glömt bort, men Hardcore Superstar var dock rätt kul, de var ganska crazy, och de spelade inte ens på festivalen, de bara dök upp för att signera skivor. Sen träffade jag Justin Hawkins från the Darkness som var där med sitt band Hot Leg. Han hade brytit benet så jag tog hand om hans kryckor *swoon*. Haha XD. Heaven and Hell framkallade skräckblandade känslor, inte själva bandet utan snarare fansen. De var helt galna och höll på att riva affären när bandmedlemmarna skulle gå därifrån. Men men, det var sista signeringen på festivalen, så resten av signeringarna var rätt lugna. Jag äger numera en kändismössa också. Jag vet inte vem som glömde den, och det spelar egentligen ingen roll, för den är sjukt skön och jag tycker den är snygg.

På lördagen gick vi i knalleland också, och jag prutade på sjalar och fick en på köpet när jag köpte två. Köpte också ett trevligt läderarmband, grönrutiga skosnören, och ett par snygga örhängen som ser ut som döda fiskar (eller fiskben eller vad man ska kalla det). Prövade den wokade älgen, och den var god. Ska definitivt äta pommes i Arvika dock :D


Landad


Är hemma en kort sväng innan det blir dags att sätta igång och jobba på Sweden Rock imorrn. Trippen hem var trevlig och deprimerande om vartannat, men jag hann med en del iallafall. Skrev färdigt uppsatsen till Digital Cultures och träffade släkt och hundar, badade i Oppsjön och flyttstädade min brors lägenhet. Bland annat. Hann med mer än så, samt en hel del slappande och sovande :)

Ska försöka uppdatera med lite bilder på bilddagboken strax.

Nästa gång jag är hemma blir det tripp till Arvika och DEPECHE MODE! Woo! Taggad! XD


RSS 2.0