Monster och monster



Jag kollade på Pans Labyrint igår och otroligt nog hade jag inte fattat att den var på spanska, och om jag ska vara ärlig så trodde jag väl kanske inte direkt att Spanien kunde producera bra fantasy. men den var riktigt bra och den hade många spännande monster. Mest monster var nog dock Kappitän. Vidrigare man har jag aldrig sett på film. Han var verkligen djävulen själv, en riktig sadist! Dunkade sönder en mans näsa med en flaska! Ett riktigt satans MONSTER!

image3

Iallafall så hade vi informationslektion om vår MONSTERweb assignment. Känns jobbigt, men ändå ganska spännande. En del andra blev typ skitglada över att äntligen få göra nåt kreativt. Själv är jag ganska kass på att vara kreativ, speciellt när det gäller att genomföra de ideér som man faktiskt nån gång ibland kommer på. Men jag ska fundera lite på monster och de böckerna vi läst så får vi se om jag kommer på nåt iallafall.


Jag hittade många fina recept i min nya kokbok som jag köpte på bokrean, så imorrn ska jag shoppa ingredienser till nån trevlig soppa. Kanske linssoppa eller fransk löksoppa... vem vet?

Våren är här och det är helt underbart varmt och soligt om dagarna! Dags att lämna vinterjackan hemma (ifall jag bara hade haft min vårjacka kvar...)

Min första bojkott!


Jag är så himla nöjd att få ha varit med om min första seriösa bojkott. Det började igår med att vi under bokrean kom fram till att en total bojkott av X lektion skulle lösa en hel del av våra problem (som inkluderar sömnlöshet, ångest och av kroppen iscensatta influensor) Just denna veckan har de liksom dumpat trettioelva extra grejer på oss och bara förväntat sig ganska orimliga resultat. Jag ska försöka vara lite mer kronologisk:

Fredag: Filmvisningen blev inställd och hamnade på måndagen istället. Vi har tidigare under kursen fått höra att vi ska se filmen först och sedan läsa boken, halva till första diskussions-lektionen och resten till den andra, vilket innebar att boken förblev oläst under helgen.

Måndag: X kommer in och säger: "Har ni läst boken?" Nej svarar vi, och jag förklarar varför eftersom lärarna (vi har tre olika under denna kursen) tydligen inte pratat med varandra och förklarat för henne hur de jobbat. Men det duger tydligen inte, så till på onsdag ska vi ha läst hela boken, som är på 350 sidor. Plus den filmanalysen vi alltid gör efter en film. Och förstås grammatikläxan tills morgondagen. Jag mår lite halvdassigt, sover kanske tre timmar under natten, läser inget från boken och drömmer mardrömmar om dresserade dalmatiner med rabies och inbrottstjuvar och känner av en släng av min gamla magkatarr runt klockan fyra på morgonen. 

Tisdag: Vi har lektioner mellan 9 och 15, varav 9-12 är med X själv, fast en annan kurs. Eftersom X känner sig generös och snäll så säger hon att de som inte hunnit färdigt med uppgiften på lektionen kan få ÄNDA TILLS ONSDAG KVÄLL på sig att skicka in den. Normalt sett hade hon krävt den samma kväll. 

Ida, Petra och jag åker på bokrea och kommer fram till att vi ska totalskita i den satans lektionen eftersom vi iallafall avskyr den inkompetenta X hjärtligt. Vi färgar Petras hår knallrött och Frida (Idas syrra) kommer förbi och klipper henne. Petra och jag köper pizza, lånar Crouching Tiger Hidden Dragon och förslösar de timmarna vi egentligen borde spenderat på att plugga (och vilken enorm lättnad det var!)

Onsdag: Vi går på Vickys lektion och lyckas övertyga resten av klassen att bojkotta X lektion. Vi skriver en lapp som vi lämnar i klassrummet åt X där det står att vi tidigare fått höra att om vi inte läst boken så skulle vi inte komma på diskussionslektionerna, och eftersom vi inte hunnit så kommer vi inte. Alla närvarande skrev under lappen. 

BOJKOTT!!!
 
Känns så himla skönt att få vara lite ond och säga ifrån. Nu återstår bara att se hur reaktionen blir.

Springa uppför en kulle

Ifall nån missat denna underbara låt så får ni chansen att lyssna här:

Kate Bush - Running up that hill (Deal with God)



Sommarjobb

Igår så hittade jag en annons för sommarjobbare på museet, och jag blev snudd på lite hysterisk. Det jobbet vill jag verkligen ha! Först och främst tror jag det skulle vara roligt. Jag tycker det är så kul att vara hjälpsam, och om det skulle vara så att jag till och med fick guida skulle ju det vara ganska häftigt. Sen skulle jag liksom lära mig så himla mycket och det skulle vara en sån himla bra referens i framtiden! AAAAAAAAAAAH! Jag satte mig genast och skrev ansökan och CV och skickade iväg och hoppas att jag i min iver inte blev alltför fjäskig. Jag pratar ju knappast polska och fattar bara lite tyska så där ligger jag på minus. Men, MEN, jag har jobbat på museum förut! Låt vara att det inte direkt var guidningar som gällde men det ligger mig ju inte direkt i fatet heller. Hoppas hoppas hoppas! Det skulle vara så skönt att få ett jobb jag gillar och att inte behöva bekymra mig över hyran i sommar... fatta om jag för en gångs skull faktiskt skulle kunna tjäna ihop en sån slant att jag kan åka på.... semester!

ACHTUNG: Don't get your hopes up dear!

Ser ni vad fint jag har gjort om min blogg layout? Jag är skitnöjd! Fast egentligen hade jag bara tur som hittade en sån snygg bakgrund, men det faktum att jag lyckades ändra det hela var rätt häftigt. Jag gillar att fatta hur "datorer" fungerar även om jag ju bara börjat lära mig än så länge.

Undrar om den där karln Janne tänkt ringa om lägenheten eller...

Måste ju lägga in en bild på den fantastiske Alan Rickman som jag upptäckt på senare tid. Jag har inte riktigt sett honom innan sin tid som Snape, men han är ju överallt och fantastiskt bra med för den delen. Såg honom senast i Sweeney Todd - the Demon Barber on Fleet Street. Jag funderar nästan på att lägga in honom på min heta gubbar-lista på bilddagboken. Det skulle liksom bara vara så roligt eftersom vi alla hånade elin och ida när de föreslog att Snape minsann var lite het trots allt :D

image4

Melodifestivalen och Ewan McGregor

Fan, hela inlägget försvann så nu måste jag skriva det igen!

Det blev hemmakväll istället, men det gjorde bara att jag fick chansen att uppleva en av de där "sitta hemma och dricka en flaska vin själv"-kvällarna som jag funderat på så länge.

Kollade på Parkinson. Ewan McGregor var med. Det var otroligt nog inte den besvikelse som man ibland ser när kändisar dyker upp på intervjuer. Speciellt bra var det med tanke på att jag redan höjt honom till skyarna som världens reko kille nummer ett. Det skulle vara häftigt att träffa honom med tanke på att han verkar ha mycket att berätta och båda fötterna på jorden. Han är ju dessutom skotte och snyggast i världen. kan det bli bättre? Åh denna underbara karl!

Björn Gustavsson framförde världens bästa pausunderhållning på melodifestivalen; sin sång till Carina Berg. Att jag missat denna underbara, söta kille tidigare! Han är ju ett geni!

BWO borde vinna tycker jag. De är lagom gay och dans och pop för melodifestivalen. jag tror det  skulle gå riktigt bra för dem.

Nu ska jag gå och lägga mig på sängen och fundera över mitt liv och världen på det typiska sätt man tänker när man precis pimplat färdigt en flaska vin. Lyssna på lite deprimerande musik.

HURRA! Datorn har precis laddat ner den perfekta filmen som avslut på kvällen.

fan att jag inte tog några bilder igår när det inte blev nåt ikväll... så typiskt mig!

Filmen som blev fimpad


Som jag nämnt tidigare så sparade jag mina sista 20 kronor för att kunna ta bussen till skolan imorse och kolla på 2001 A Space Odyssey. Sagt och gjort, jag klev på bussen, betalade bussbiljetten och for ivägmot skolan. Två sekunder innan bussen bromsar in framför skolan ringer Petra och säger att lektionen blivit inställd! Här har jag alltså slängt bort mina sista 20 spänn på en onödig busstur!!! Typiskt dessa lärare att inte höra av sig alls (jag tänker då särskilt på en kvinnlig lärare med enorma brister på informations-fronten. Hon lär inte ens ut saker på lektionerna!). De hade bara satt en lapp på dörren, inte skickat nåt mejl eller nåt alls. Suck!

Men som tur var så fick jag bostadsbidraget idag så nu är det bara att tuta och köra tills på måndag när csn-pengarna kommer.

Helgen ser ut som följer:

* Middag och bio (Sweeney Todd) med Petra och Jim ikväll (ska alldeles strax åka dit) och gratta Jim på födelsedagen.

* Party lördag kväll när man ev kan komma att stöta på Ida (om hon mår bättre)

Bäst jag slår in Jims present och tar mig till bussen. Måste komma ihåg att faktiskt använda kameran ikväll också.


Följa den lokala bloggtrenden


Senaste tiden har det blivit fler än en blogg att läsa varje dag, och det innebär att jag blir tillräckligt lockad till att börja en själv. Egentligen började jag den här bloggen på en datalektion, som en del av en uppgift, men nu känner jag att det är dags att jag börjar engagera mig i att bli föremål för risken att nån kommer att ta över min identitet genom att berätta en massa personliga grejer.

Så till att börja med tänkte jag säga att jag var på forward-möte idag, fast jag hade egentligen glömt bort det. Som tur var ringde Jimmy strax före fem för att kolla med mig att det faktiskt var möte idag. Så det blev till att springa ner till bussen och åka till skolan. Jag undrar vad jag kan tillföra till Forward, just nu känner jag mig mest förvirrad... jag måste nog ta mig i kragen och försöka sätta mig in i allt nån dag (yeah right!). Hursomhelst. Som ett resultat av att jag är pank fick jag gå hem från BTH till Kungsmarken. Det tog en 40 minuter och var världens tråkigaste promenad. Det är inte direkt några mysiga trädkantade cykelvägar man går på, snarare är det vägar som ligger tätt intill högtrafikerade vägar. Men jag antar att det kan räknas som bra motion. Knallade ner till Amiralen tidigare idag också så jag har varit värsta hurtbullen.

Jag ser fram emot att åka hem över påsk. Jag hoppas tussilagon hunnit komma fram och kanske till och med nån blåsippa i skolträ'går'n. Vi hade ju nån dag häromnyligen som var helt underbar solig och varm. Man ville bara slänga vinterjackan i ett dike. Misstänker att Gästrikland ligger lite efter Blekinge dock. Men ska bli trevligt att gosa lite med Leffe också (som är en katt btw) :)

Men nu ser jag fram emot en helg som det faktiskt händer nåt på. Bio och födelsedag och allt.  


RSS 2.0