puka puka umi no ue.

Nu har jag spenderat de senaste dagarna med att inte göra särksilt mycket men ändå fått lite gjort. En stor del av tiden har spotify gått på högvarv och jag har letat reda på både ny och gamla grejer att lyssna på. Kom att tänka på en video med låten 'Love don't let me go' med David Guetta vs The Egg som jag gillar. Vet inte riktigt vad det är som fått mig att fastna för denna låten/videon men jag är som alltid lika avundsjuk på folk som kan dansa. :D

Om ni av någon anledning skulle vilja veta vilka låtar jag lyssnar mest på just nu så kommer här en spotifyspellista: http://open.spotify.com/user/sofieleosson/playlist/1SGhxHc6bj3q9QlWxjjZwf



Passade på att slipa köksbordet och måla på ett extra lager färg efter över ett år av klomärken. En del var så djupa att de inte gick att slipa bort, men jag har målat dem iallafall så de syns inte lika bra. Ser lite mindre skabbigt ut.

Min grupp till japanska-klasserna de senaste två veckorna har varit en glad och något knasig bunt. Skönt också att de påminner en om att man faktiskt kan ha lite kul och skämta medans man studerar. Jag tror jag glömde humorn på tåget någonstans någongång för sådär crazykul har jag inte haft på väldigt väldigt länge. Eller jag hade förstås fruktansvärt kul åt min fina morsdag-bild som avbildar en begravning som jag ritat och gett till min mor. Så typiskt ett barn att ge bort något sådant och inte inse det knasiga i det. Ironin med en bild med en kista och en munk som säger 'jag beklagar sorgen' hade förstås varit roligare om det hade varit till hennes födelsedag XD

Imorrn ska jag knalla ner till stan tänkte jag och kolla på nån festival som de har. Viva Karlskrona heter det cheezy nog, haha. Men det verkade vara en hel del grejer som händer där nere. Hm, borde kanske kolla på saldot på banken utifall att man hittar nåt spännande som de säljer.

Wonderland

Tillbaka i Karlskrona då. Har mest plockat med lite dirverse grejer hittills. Lyssnat på musik med mina fina datorhögtalare (som numera också är betalda!). Jag hittade ju förresten på ett gammalt discoband som vi alltid hade liggandes i mammas folkvagn. Många fina klassiker på det bandet att sitta och minnas till. Solen som skiner på väg till Oppsjön för att bada, Lisa som hade körkort (fast det har hon förstås fortfarande :P) och en lillebror som fortfarande var mindre än en själv. Ja, det var tur att bandet inte försvunnit helt :D

Japanskan börjar bli komplicerad, men det var väl bara att vänta med tanke på att det inte varit så svårt hittills. Det är lite frustrerande med språk när man kommit så pass långt att man inser precis hur lite man faktiskt kan. Då känns det som att man aldrig kommer kunna ha en konversation i japanska eller vilket språk man nu lär sig, men det är väl oundvikligt.

Här kommer en låt med the Mummers som jag gillar skarpt. Det är ingen musikvideo till låten, men man tar vad man har. Gillar verkligen soundet med alla instrument and what not.



Time for some resolution


Letar efter sista minuten biljetter tillbaks till karlskrona. Fast egentligen är jag inte så sugen på att åka ner igen. Jag har haft det väldigt bra här hemma och nu är Lisa också hemma, så det är ju trevligt. Men jag måste åka ner och ta tag lite i skolarbetet. Inte bara japanskan utan också den jäkla production journalen för Special Project-kursen som jag borde gjort för länge sen. Jag fick utökad tid på mig till den 22a så det är bra men jag slapp inte undan att göra den. Sen har jag kommit till första inlärningsplatån på japanskan så jag är rätt förvirrad och det går trögt att lära sig även om jag fattar allt vi gör. Det blir bara lite rörigt när man ska försöka använda sig av det själv... men det är ju alltid så att man förstår mer när andra pratar än man kan säga själv, även på sitt eget första språk.

Igår var det Valbo och Gävle som gällde. Vi åkte till Valbo först och handlade. Jag shoppade på rea och lyckades köpa en klänning, en kjol, två tröjor och gardiner till två fönster för totalt runt 400 kronor. Jag älskar rea! Jag ska aldrig handla kläder på annat än rea (såvida jag inte verkligen behöver något och det inte är rea). Efter Valbo drog vi in till Gävle vid halv sex för att Johans besök Erika skulle med tåget. Vi andra gick på Clas och köpte en liten kaffebryggare (eller egentligen perkulator. Det blev inte den kaffebryggaren du tipsade om Stina, för den fanns bara i vitt och det gillade inte Lisa)

Hursomhelst, vi gick och åt på Church Street Saloon, men jag höll på att få psykbryt efter ett tag eftersom vi väntade i typ en timme och trekvart på bord och sen på maten. Vi hade bara fikat lite tidigare på dagen så jag hade nog hunnit fått rätt lågt blodsocker och då blir jag lättirriterad (det har jag ärvt efter pappa, han är precis likadan). Men det var trevligt ändå och maten var jättegod när den väl dök upp :D Sen gick vi på bio och kollade på Harry Potter och halvblodsprinsen. Den var rätt bra men ganska så hoppig och de hade både tagit bort och lagt till så det var inte direkt en av de bästa HP filmerna. Sen hade de gjort om min favoritscen från boken TOTALT, så det var något av en besvikelse. Men det är ju trevligt att gå på bio. Jag önskar att biografen i Karlskrona var lite större :(


Listmania

Denna sidan är väl värt ett besök. Man kan sitta i timmar och bara titta på knasiga foton, reklamgrejer etc etc. Maria länkade på bdb så hatten av till henne.

http://www.oddee.com/item_96755.aspx


Helschysst video




Petra postade denna på facebook förut. Så himla coolt! Jag tittade inte alls på några Michael Jackson-hyllningar men det känns ändå som att denna var helt klart bland det bästa. Äkta Michael Jackson anda ;D

Disengage

Min hjärna behöver ta en liten paus. Har spenderat dagen med att fundera på framtiden och jobb och vidare utbildning och tittat på femhundragemtioelva hemsidor med diverse information. Hittade en KY-utbildning till originalare som verkade skitkul och intressant, men den är på ett och ett halvt år och i Sthlm. Det är väl inte helt omöjligt att fixa det, och har jag tur räcker mina kvarvarande studiemedelsveckor, men det gör inte direkt saken lättare att man skulle behöva krångla sig fram till en bostad (förutsatt att jag ens skulle komma in till att börja med). Samtidigt vill jag inte plugga mer direkt efter studenten. Jag vill jobba och tjäna lite pengar och få lite arbetslivserfarenhet, hoppas bara det har vänt på arbetmarknaden tills nästa år. Har kollat på en massa sidor för jobb i Japan också, och jag tror inte att det är helt omöjligt att åka dit och hitta ett jobb som engelskalärare, men jag måste liksom ha en hel del pengar innan jag åker eftersom man inte riktigt kan veta vilka utgifter som dyker upp eller hur snabbt man hittar ett jobb. Det blir liksom moment 22 av det hela. Jag behöver ett jobb för att tjäna pengar så jag kan åka och jobba.

Jag kom in på journalistik-kursen men tackade nej. Jag insåg att det inte skulle funka att läsa extra och eftersom de flyttat om kurserna på tredje året på lkdm så blev det typ omöjligt att byta ut något. Sen tänkte jag också att det är lika bra att få en programexamen jämfört med att byta ut EN kurs och bara få en allmän examen.

Nej nu kanske jag skulle fortsätta att ge mig själv onödig stress genom att kolla vidare.

Two way monologue


Så är det ibland på lektionerna i japanska när läraren frågar om man tittade på tv igår och man svarar: "i huset". :D

Sitter och dricker en trocadero medans mamma tar itu med det meterlånga gräset på gräsmattan. Gudarna ska veta att jag inte vill ha fler myggbett. respekt till mamma som fixar att sitta på gräsklipparen och virvla upp femtioelva tusen av dem.
Appropå mygg känns det bra att det snart blivit så nationellt med myggplågan att varenda jävel snart vet exakt vilket skitställe man bor på. Jag menar, det verkar ju så eftersom all fokus ligger på myggen. Alla de fina grejerna försvinner ju under myggen. Men å andra sidan är det ju så man måste göra för att få något att hända. Imorrn ska Carl-Ewert (kommunalråd) vara med på gomorron Sverige och prata om myggen. Jag ser bara framför mig hur Sverker Olofsson är med, de är ju lite lika, haha.

       
Carl-Ewert Ohlsson vs Sverker Olofsson

Oh well. Bestämde mig för att stanna hemma tills nästa vecka så jag hinner träffa Lisa en dag eller två, men sen får det nog vara dags att åka hem till Karlskrona, även fast jag inte haft några problem med att vara hemma så här länge faktiskt. Trodde det skulle vara värre men det har varit lugnt mest hela tiden.

Ah! Just det, skulle ju kolla om jag hade några roliga listor från gymnasiet kvar att publicera. Vet inte om jag haft med denna förut, men jag tycker den är väldigt väldigt bra så den kan få vara med igen i såna fall. Påminn mig gärna exakt vid vilka tillfällen vi hörde/sa detta XD


Citatlista:

"Din dominanta jävel!"

"Åh! Varför kan inte jag få störta i mitt fördärv?"

"Så om jag skulle äta upp Klara..."


Hårfint

Annelie, här kommer bilder på håret, det är inte lika kort som ditt så du leder fortfarande, men du ska ju raka av dig allt hår innan ni åker till Indien eller hur var det nu? XP Det enda som inte var så bra med denna frisyren var att hårfrisörskan tog "page" på lite för stort allvar, så nu måste jag försöka ha prydligt hår. Nåväl, man kan inte få allt :)

  

Bite me!

Var till Valbo i tisdags och passade på att få håret klippt. Klippte av rätt mycket och det var jäkligt skönt att bli av med det, även om jag nu måste anstränga mig lite mer och fixa håret innan jag visar mig offentligt. Har inte haft så här pass kort hår sen gymnasiet tror jag, men det är en stil som jag tror funkar för mig egentligen så jag har saknat den lite. Funderade litegrann på att färga det rött också, men jag vet ju att jag aldrig orkar hålla på och färga det så jag slipper utväxt, så jag tror jag låter bli, även om det är lite tråkigt. Jag får ta det nån gång när jag får för mig att ändra på mig på riktigt :)

Regnet öser ner med jämna mellanrum samtidigt som det blir varmare. Idealiskt för mygglarver att kläckas. Hurra. Blir det som 2000 så åker jag ner till Karlskrona och vägrar komma hem förrän i tidigast oktober. Det är ett jävla skit helt enkelt. Tycker att det är spännande att de verkar ha svårt att inse att de som bor i nedre dalälven-området får nedsatt fysisk och psykisk hälsa. Vad är ett par miljoner om året jämfört med att betala sjuk- och mentalvård och så småningom evakuering av området? Förlust av arbetskraft och totalt nedsatt marknadsvärde på något över huvudtaget? Vad ska vi med en nationalpark till när ingen kan se den och djuren själva blir så stressade av myggen att de flyr till andra områden? Martina Schäfer säger att fisken inte ens är sugna på att äta mygg längre... Vänta bara ni politiker tills växthuseffekten har påverkat klimatet så pass att de spritt sig till resten av landet. Vänta bara. Då kommer ni förstå precis hur det känns att vara utsatta för något så vidrigt och sen behöva kämpa VARJE ÅR för att få er att fatta att ni måste hjälpa till att stoppa det.


My own personal Jesus.



Så var man hemma från Arvikafestivalen. Det var väldigt kul att vara tillbaks på Arvika, men samtidigt rätt skönt att man bara åkte över en dag. Har blivit för gammal för att sova i tält och inte duscha på en vecka. 

När vi klev av tåget på stationen i Arvika slog hettan emot en. Det var sjukt varmt och jag inser återigen att Karlskrona faktiskt inte är varmare bara för att det ligger längre söderut. Men sen ligger det ju vid havet också... Det var säkert runt trettio grader och sol iallafall så man svettades floder.

Festivalen började med Frida Hyvönen för vår del. Jag är inte direkt ett fan, men jag tyckte hon lät bättre live än när man lyssnar på henne annars. Kan tycka hennes inspelade röst blir lite dryg. Det var en bra konsert dock. Efter den konserten käkade vi langos som faktiskt var sjukt goda. Det brukar vara något av ett lotteri att köpa langos tycker jag, men det var en fullträff denna gången.
 
Efter Frida och mat spelade Welle:Erdball, tysk synthig blipblop. Min bortglömda inre synthare vaknade till liv och jag ville omedelbart gå och klippa synthlugg. Arvika är verkligen The Shit.



"Ich liebe plastik!" "Ladies and Gentlemen, this is the sound of a Commodore 64!" "Konsumera!"

Scenshowen var härligt ironisk, seriös och töntig på samma gång. Bara tyskar kan driva med industri och blipblop och samtidigt vara helt seriösa. Ich liebe es! Önskar jag kunde lägga upp några av de filmklippen jag tog med min lilla kamera. De kastade ut en massa rosa bollar till publiken som var riktigt fina när de studsade fram och tillbaka.

Eftersom vi hade en stund på oss innan Bob Hund började gick vi tillbaks till bilen och drack vin. Det kom en störtskur så vi kunde inte sitta ute hela tiden. Det regnade sen under Bob Hund konserten också, men det var bara korta skurar. Konserten var jättebra, men jag har inte lyssnat på Bob Hund på så länge att jag inte var superengagerad. Men de är definitivt en av de bästa liveakterna. Thomas Öberg är sjukt het trots sin ålder. Han hade en svart mask på sig tillsammans med långa vita pärlhalsband och damhandskar, och det kändes helt rätt :D. "Bli inte som vi, bli värre!" var hans budskap, haha. (den här bilden är dock inte från arvika, hittade den på rockfoto.se)



Hela festivalens höjdpunkt var dock såklart Depeche Mode. Jag var helt slut så första timmen av konserten satt jag bara och lyssnade på dem, men det var sjukt bra. De har så många sjukt bra hits att jag kände att jag för all framtid måste lyssna på bara dem! Nu har det lagt sig, men jag känner fortfarande ett sug efter att lyssna på alla mina Depeche skivor på en fet stereo. De sista 45 minutrarna stod jag dock och tittade och de levererade verkligen en bra show. Dave var snygg, martin hade sitt blonda krull extra krulligt och Andrew såg precis så nördig ut som han ska. Det lät sjukt bra och publiken var på. Arvika kunde inte lyckats ta hem en bättre bokning.Hittade ett klipp på youtube från nån som filmade i publiken. Det är inte särskilt långt klipp, men man får lite festivalfeeling :)



Deras sista sång var Personal Jesus och den var helt superb. En blandning av religion möter synth möter Bond. Efter konserten var jag dock helt slut så jag gick tillbaks till bilen och la mig sov, nöjd med dagen och med att jag nu kan stryka ännu en grej ifrån min saker-att-göra-innan-jag-dör lista (Se en Depeche Mode konsert - check!)

Nyan nyan nyaan!


Hemma i färnebo igen men bara en snabbis innan det blir dags att dra till Arvika. Måste bara lägga upp en av de här söta videorna som vi får i lyssningsläxa på japanskakursen. Så himla söta alltså! Synda att det inte gick att lägga upp den med den hurtiga tjejen och valen. Men den lilla vilsna kissen i denna är ju grymt söt. XD 


RSS 2.0