Fritt fall

Här kommer två bra låtar (eller snarare en egentligen), fast jag vet inte om de egentligen är så väldigt olika varandra, men det är en bra låt, så den får vara med på min lista ändå.

Free Falling med Tom Petty



Och covern med John Mayer


Ny a rter?

Viss affär i närområdet har detta erbjudandet:

HALVA PRISET
HAVSA BORRE RENSAD
RENGN BÅS LAX
PANERAD KUMMLFI
KARPEN I STORA BITAR

De säljer också nött kött. De har så många spännande nya varor som jag aldrig hört talas om förut. Jag önskar att jag hade vågat plocka upp kameran och tagit en bild.

Idag började vi redigera film. Det är ett rätt så tungt och segt program vi använder, men kul. Den första filmen blir bara en abstrakt filmsnutt, men det är kul. KUL!

Mailbonanza

För några dagar sen skickade jag ut en allmän begäran till alla studenter på BTH att tipsa Forward om sånt som händer på skolan som de vill läsa om. Fick en hel del fantastiska svar.

Random kille ett:

i am the student of bth ..my name is xxx ..i want to know what i happening in bth...

Well so do I! Det var därför jag ville ha tips! (och vad menar du med att du är THE student på BTH? Finns det bara en?)

Random kille två:

hej, yes I am interested to know what is happening at BTH. please forward me the information .

Återigen, det var JAG som ville ha tips.

Random kille tre:

Hi thank you for the email, I wanted to get and read information regarding any thing about BTH. Thank You

Detta börjar bli tjatigt! (och du vill ha info om vilken GREJ som helst?)

Random kille fyra:

is this a magazine kind of think or news letters kind of stuff,im sorry i would likely to know the things and activities in bth please explain abt this [email protected] in detain plz thanking you

Va? Jag förstår inte ens vad han vill.

Random kille fem (som är lite upprörd):

Something you might like to write about in your magazine

You probably didn't hear about the problem in Computer Science program. All of a sudden they changed the rules and said all students even the old ones should follow it.
The rule was: only 4 courses labeled with B
What if someone passed 11 courses labeled B?????????? and when he wants to get the last one they are telling him to stay here for more 2 years and pass 8 more courses.

They don't care about the students.

They even told me it is your gambling! We do not guarantee anything....

Other programs offered detailed plans for students from different starting semesters.

But not these guys.

We are paying the student fee but you are not doing anything for us.

At least try to do something about this.

They have messed up all our future plans and we are losing so much money passing extra courses (more than what was enough for the program) and yet they say it is your gambling!!!


Okej okej okej, nu tar vi det lilla lugna här. JAG är oskyldig. Jag har inget med reglerna att göra och är inte en medlem av studenkåren mer än att jag betalar kåravgiften. För det andra förstår jag inte ens exakt vad som hänt. Om du vill att vi ska undersöka grejen kan du väl anstränga dig lite och skriva så jag fattar. Geez!

Wicked Game

Idag har jag varit ner på skolan och fixat registreringsbevis och betygsutdrag som jag ska skicka till Göranssonska. De pengarna sitter så jävla bra varje termin. Inte för att jag inte klarar mig, utan mer för att de är sån skön ekonomisk backup.

Har jobbat några timmar på eftermiddagen med Talans senaste uppgift, en sida som presenterar en patentansökan. Roligast hittills är det att hitta på kombinationer till namnet på själva apparaten. Vi använder oss av en funktion som väljer ut random ord ur en lista (som man skriver själv) och sen kombinerar vi tre sådana listor och får fram en massa spännande namn. Jag skrattar högt själv varje gång fast det är jag som skrivit alla listorna :P Men vissa blir bara så dumma/konstiga/roliga. Några exempel: 'agressive chocolate maker' 'battery-driven kabuki trainer' 'lefthanded, soft camera' 'ambidextrous, overestimated piano' och två senare favoriter: 'ironically confusing meat slicer' och 'mathematically unimaginative boat-engine'. Jag ska lägga upp en länk sen när den är klar och upplagd på webben så kan ni testa själva. Dessutom gör vi små textrutor som typ förklarar olika delar av maskinen. Mina texter hittills handlar mest om alla de exklusiva material som jag använt i skapandet av maskinen. Men ni får se resultatet själva sen.

Usch, det är kallt idag, jag sitter här och fryser fast jag är fullt påklädd och har stängt alla fönster utom badrumsfönstret.

Funderade på om jag skulle göra en youtube-lista a la Stina, fast med bra covers. Alltså inte typen av covers som är en artist som gillar en låt så den har spelat in en egen, tråkig version, utan covers som är annorlunda och har skapat en helt ny låt av en gammal. Här t ex, Wicked Game med HIM och med originalet Chris Isaak. Helt random kan jag lägga till att Chris Isaak har sjukt sexig hals i det här klippet (eller är det kanske käke? fast det låter lite konstigt att säga det).


Sugardaddy

Gah, vilken slapp/seg dag. Kom inte hem förrän typ halv fem i morse, så efter att jag ramlat i säng vaknade jag inte förrän halv två på eftermiddagen, med en lätt baksmälla (även fast jag inte borde haft någon alls egentligen...) Men det var jäkligt trevligt ändå att gå ut en sväng helt oplanerat. Innan vi gick in till stan tittade jag in i Marcos lägenhet  som typ ligger så jäkla bra till som det typ går. Tio minuter till centrum, tio minuter till högskolan, ännu närmare till både Willys och Lidl. Fy faen säger jag bara.
Knallade in till stan strax för tolv. Nivå hade visst nyöppning efter att de gjort om stället, men det vete fan om det var någon större skillnad. De hade lila/rosa soffor och barstolar och hade gjort plats för dansgolv på övervåningen. Tydligen var det gott om 50+ med feta plånböcker där, men det var dåligt med brudar på deras armar tyckte Marco. Det skulle sitta fint med en sugardaddy eller sugarmama tyckte vi båda. Ola och Nicklas var också där så vi snackade lite med dem med.

Tittar på War of the Worlds som går på femman just nu. Det är faktiskt sjukt spännande. Har inte tittat på thriller/skräckfilm på länge, så det är rätt schysst. Men stackars Tom Cruise som har såna jävliga barn. ;)

Refill please!

Marco ringde nyss och ville gå ut ikväll för att fira hans födelsedag (som är imorrn) Det var oplanerat men what the heck, jag behöver jobba på min spontanitet XD

Har spenderat mest hela dan med att fundera över livets stora frågor. Eller well, snarare MITT livs stora frågor, fast inte på det där deprimerande sättet. Utan istället blev det liksom 'fan, det här är så jobbigt, men fatta vilka bra vänner jag har'. Alltså, det jag försöker komma fram till var att jag istället för att vara deprimerad ganska sakligt konstaterade fel + lösning samt kände mig rätt nöjd med det jag har. Vet inte om det låter vettigt på något vis, men jag känner mig rätt nöjd med dagens funderingar, hehe.

Har också satt in lite foton i fotoalbumet. Jag ligger så himla efter. De bilderna jag framkallar nu är från förra sommaren... Men det är så himla skönt att det är så billigt att framkalla foton nu. Inte ens en krona per bild och en vanlig förstoring typ 20x30 kostar 9 kronor! Jag beställde en massa förstoringar som jag skickat till mamma och syrran och brorsan.


Lillebror, jag och storasyster på mammas 50års-kalas förra året

Yeah I'm walking to Stockholm

Om jag hade varit med i Idol hade jag sagt till juryn att jag hatade dem typ tio gånger om. Fan vad de ska jävlas hela tiden!!! Hoppas Calle går vidare, han sjunger ju sjukt bra, och så är han ju relativt lokal :P


Rotundan

Är hemma igen efter en kväll på kåren och inser först nu att jag faktiskt är berusad. Känns lite skumt när man suttit och haft typ normala konversationer (bortsett från att man skriker eftersom de spelar hög musik) och sen när man kommer hem snurrar golvet. Väldigt konstigt.

Hur som helst har det varit en väldigt trevlig kväll. Har bland annat pratat mer med vår erasmus-student från Österrike, Anna-Maria, och faktiskt några tyskar som helt schysst bara bjöd oss på drinkar (utan baktankar I assure you). Very Nice! Måste börja gå på kåren oftare. Är så trevligt att träffa andra studenter :) Älskar dock att prata med Marco, han har alltid nåt att snacka om :D

Men nu ska jag dricka en massa vatten och ramla i säng. Det är faktiskt fredag imorrn, så det är inte helg än. Ser fram emot att vakna och känna mig som en säck potatis imorrn... not.

NIGHTY NIGHT-E-YO!

Vill du ha en snigel på ögat?

Jag måste säga att jag tycker så himla synd om Talan som måste lära ut det enklaste av det enklaste till folk som inte ens verkar lyssna på vad han säger eller ens öppna de dataprogram vi jobbar med utanför klassrummet. Jag menar, nivån på det vi håller på med är INTE hög, man kan lära sig det på egen hand på en massa sidor på webben. Men varje gång vi kommer till lektionen behöver folk hjälp med de allra lättaste saker. Petra och jag sitter och försöker fördriva tiden bäst det går eftersom vi (förutom att fatta vad vi håller på med) faktiskt gjort hemläxan och varit förutseende att göra lite extra (sånt som inte behöver förklaras och som det är onödigt att slösa lektionstid på) Lektionerna sniiiiiglar sig fram...

Har ätit mer tårta idag, men vet inte riktigt vad vi ska göra av den som är kvar. Petra åker hem idag och vi har iallafall 1/3 av tårtan kvar.

"Jag har haft sex med min hund, är det normalt?"

Tårtan gjord, fantastisk fin med sex lager och fantastisk fin dekoration!  Voilá!

Jialiang och Marco tittade förbi och fick sig en smakbit. Jialiang kunde inte stanna så länge (han verkar ha blivit en mycket upptagen man) men Marco hängde kvar ett bra tag så vi satt mest och snackade skit. Jag gillar Marco, han är så lätt att umgås med och hur trevlig som helst. Man kan ha alla möjliga konversationer med honom :) Vi kom bland annat in på ämnet frågespalter, och då MÅSTE jag ju bara publicera listan vi gjorde på gymnasiet:

Ämnen som alltid finns med i sex och samlevnads-spalter:

 

·         ”Det gör ont när vi har sex”

·         Idiotfråga: ”Jag har haft sex med en kille, kan jag bli med barn?”

·         Utslag/Flytningar

·         Könssjukdom

·         Förhållandefråga

·         Avvikande beteende: ”jag har haft sex med min hund, är det normalt?”

·         Onormal-frågor: ”Jag är 13 och har inte haft sex än, är jag onormal?”


Oblivion

Idag ska det fixas tårta! Yeah!

Tydligen är det intriger på skolan mellan våra lärare. Det hade varit riktigt bråk mellan Talan och Teri häromdan över datarummet som fortfarande inte är klart. Talan blev så klart skitarg eftersom vi inte kan utnyttja de här veckorna som planerat för våra kurser. Vet inte vad Teri håller på med heller... Men annars måste jag säga att jag gillar Talan mycket bättre numera, det verkar som att han är lite gladare, eller så är det bara roligare att sitta i nya klassrum...?

Har börjat slacka alldeles för mycket igen. Utnyttjar inte tiden som jag borde, men det är mest Forward som gör mig deprimerad. Vill bara dumpa skiten på någon annan nu. Jag blev för slutkörd på förra årets problem. Jag hoppas att någon ny vill ta över så jag kan lära upp dem före jul. Det är en massa beslut som ska tas men när man vänder sig till kåren för att fråga saker känns det bara som att man är skitdryg istället. Och så är det ju det eviga problemet med att få folk att engagera sig. Jag har ingen ork att starta upp folk på varenda liten grej, önskar folk tog lite mer initiativ. Men de är väl kanske också lite osäkra på hur Forward funkar, så jag kan ju inte skylla på dem heller.

Jag behöver tips på energikickar/inspiration! GIVE ME! Nån kan ju köpa den awesome world boken till mig i julklapp kanske? :D

“WAIT A SECOND….

HAVE YOU COME SO FAR

FOR IT TO END LIKE THIS?

THIS IS THE CHALLENGE

I DARE YOU

TO TAKE A HOLD OF THAT

DARKNESS

FROM DEEP DOWN IN YOU

GET BACK UP

WHAT ARE YOU SO AFRAID OF?”

pw

Very awesome world

Lite färglad och skojig inspiration. Jag gillar sådana här böcker som är lite annorlunda och speciella. Tänker då på bland annat på min fina bok om tomten som jag köpte i Dublin, 'How Santa Really Works'. Den här handlar om att inte sluta drömma och att inte ge upp.



Man kan läsa hela boken på http://veryawesomeworld.com/awesomebook/inside.html.


Not too bad, not too bad.


Haha, spenderade just en stund med att prata med Dee på msn. Nu när vi knappt pratar eller träffas känns det faktiskt som att jag ibland saknar henne lite (barnen mer dock naturligtvis). Hon var som sagt inte elak mot mig även om situationen var helt fucked up större delen av tiden. Men hon var rätt rolig, och på sitt vis gjorde hon ju sitt bästa med. Sen är ju jag en sån som inte vill tappa kontakten helt heller så jag är ibland lite väl förlåtande kanske. Men det lät som att saker och ting funkade rätt bra för dem nu. Och det roligaste/mest tragiska jag fick höra var dock att Con flyttat in och bott med dem i ett år. Ärligt talat trodde jag inte att de någonsin skulle kunna hålla ihop så länge, men å andra sidan vet jag också att hon förmodligen lite fint svävade förbi att de kanske gjort slut några gånger under tiden. Jaja, man blir lite nostalgisk såhär när man kommit över den psykiska påfrestningen från den tiden. Jag föredrar att minnas de bra sakerna över de dåliga, annars skulle jag inte orka leva ett normalt liv liksom.

Dee, Niamh och Aoife. Efter sista måltiden tillsammans som au pair + familj. 29 juni 2007

R/isotto/uccola/icotta

Ännu en skönt slapp helg där jag i princip inte gjort något alls. Varje gång jag börjar tänka på vad jag måste göra med skolan och Forward så sätter jag klackarna i backen (bildligt talat naturligtvis) och tvingar mig själv att släppa det. Annars försvinner hela poängen med avslappnande helger!

Min blogg håller alltmer på att förvandlas till en matblogg där jag typ talar om för alla vad vi äter här hemma, men jag tänker som så att det nog är bättre än att jag lägger upp en massa bilder på 'dagens outfit' XP

Igår gjorde vi italiensk pannkaka. Den var god, men jag kände ändå att den inte var direkt upphetsande heller. Men den var rätt snygg liksom. Ruccola och ricotta på pannkaka.


It's a bingo!

Igår var vi duktiga och städade lägenheten. Vi till och med tog ut mattorna på vädring och (typ) piskning. Vi hade ingen mattpiska, men vi gjorde så gott vi kunde iallafall. Mattorna blev bättre än de var innan. Vår dammsugare har ju typ gett upp.

Vi lagade till en risotto med ruccola-sallad som var sjukt god. Jag känner att Petra och jag är risotto mästare vid det här laget, och Marco verkade tycka att det var gott också, även fast han är italienare och säkert har ätit äkta italiensk risotto många gånger :P

Sen var vi som sagt på bio och såg Inglorious Basterds. Jag har fortfarande lite problem med att uttrycka mig om vad jag tyckte. Det var utan tvekan en bra film, och jag hade glömt bort det fina med Tarantino och det sköna i att se filmer som inte är direkt 'logiska'. Folk är med i två scener, får en fin introduktion så man tror att de är viktiga för filmen, sen dör de nästan på en gång!. För att inte tala om att det är en film som utspelar sig i en historisk situation med skådespelare som spelar människor som existerat men som sen möter ett öde helt annorlunda från vad som verkligen hände. Man kan liksom bara säga 'what the heck? Oh well, detta slutet är bättre' XD Jag gillar det verkligen! Så skönt att bryta sig loss från de gamla vanliga ramarna.

Buongiorno!

Hello Earth

Gud, Kate Bush låter helt fantastisk just nu! Har aldrig lyssnat på hennes skiva med ens halvbra högtalare förut så nu känns det som jag lyssnar på hennes skiva på riktigt för första gången... och det låter sjukt bra!


Silky Smooth

Idag har jag en good hairday. Mitt hår är helt mjukt och shiny. I like :D

Kommande filmer att titta på:
Pretty In Pink (klassiker :P)
Day Watch (fortsättningen på den ryska fantasy-filmen Night Watch. I <3 Russia)
Inglorious Basterds

Inglorious Basterds ska vi se på bio ikväll! Marie kommer ner från Kalmar så vi ska gå med henne och Marco. Jag ser fram emot det. Alla har haussat den filmen så mycket att jag vill se den jag med, trots att jag från början kände mig lite smått ointresserad. Hoppas den är så bra som alla säger.

Har börjat läsa i en av böckerna jag lånade på biblioteket som heter Street Art av Cedar Lewinsohn. Den är verkligen intressant och sådär skönt läsbar (till skillnad från all akademisk goja som man hittar i kurslitteraturen på lkdm). Även fast jag egentligen inte har haft nåt intresse av graffiti och street art innan är det riktigt intressant och det känns rätt schysst att få lite mer insikt i vad det handlar om eftersom man oftast mest tänker "fan vad fult det är när de bara skriver sina namn typ överallt, det är ju inte konst". Men nu har jag fått lära mig att det är ju precis det det handlar om! Att göra konst som inte är 'godkänd'. Åt helvete med hela konstvärlden liksom, konst ska inte vara en instituition. Irritera folk istället, nå alla de som aldrig går på gallerier och utställningar. Fast min beskrivning är ungefär som att klämma in Shakespeares alla verk i en bilderbok och försöka göra dem rättvisa. Så jag rekommenderar att man läser boken, till och med bara introduktionen ger en bra översikt. Jag kan inte påstå att jag tycker att all graffiti/street art är snygg, men det finns en story bakom som gör även små spraycan- kluddar intressanta.


Britain's got talent...weird talent...but good talent.

Lisa postade denna på facebook ganska nyligen och jag känner ett behov att sprida den vidare. Helt sjukt! Alltså, såna här surprises är typ det bästa som finns! Man bara VAD I HE.....!? XD


Sleepwalking

På min promenad i morse var det extrem auto-pilot, den typen som funkar som så att man går och tänker på en hel massa olika saker, sen tittar man upp och minns inte de senaste femhundra metrarna alls, sen gör man det typ om och om igen tills man är hemma igen... Men nu har jag vaknat till lite igen iallafall. Anledningen till att jag är så trött fastän jag går och lägger mig i bra tid är för att jag ligger och tänker alldeles för mycket när jag ska sova. Mestadels tänker jag på allt jag ska/bör göra nästa dag, vilket ju är ett säkert sätt att hindra sig själv från att somna. Men då är det dags att plocka fram listblocket igen! Om jag väl har på papper vad jag ska göra nästa dag kan jag förhoppningsvis släppa det, säker i vetskapen att jag inte kommer glömma bort något. För att fira genialiteten med listor blir det en klassisk lista från gymnasiet igen. Denna är en personlig favorit:

Topp tre äckliga saker i stinas liv

1.       Stinas kropp och liv består av snor

2.       Gråsuggor i stinas rum (byrån)

3.       Råttor i väggen/på gräsmattan


Vill bara poängtera att Stina skrev denna listan på egen hand.

Chi-Ching!

Igår var det en lång dag. Petra och jag jobbar hårt på att vara hurtiga och promenera på morgnarna, och det är ett bra sätt att vakna upp på morgonen. Nackdelen är att man är rätt slut i slutet på dan. Fast huruvida det egentligen är en nackdel kan vi förstås diskutera. Men igår kändes extra lång. Vi hade Digital Video Production så Talan hade dragit fram både stora och små kameror åt oss som vi skulle filma olika grejer med, experimentera lite med inställningar och ljus. Vet inte om alla riktigt förstod vad Talan bad om, men det ska bli jättespännande att se hur det blev med våra klipp med bland annat juice på en tallrik, Freuds skugga (tack Stina!) och geggigt hårvax i närbild. Jag tror vi har en hel del intressanta grejer att jobba med sen :)

Efter Talans lektion hade vi första Forwardmötet för terminen som blev överraskande fullt av diskussioner. Det var rätt många som dök upp, tror Petra (K) hade värvat hela LKDM ettan. Vi diskuterade design och tidningens syfte och en hel massa andra grejer, och jag tror att de nya (tillsammans med tvåorna) nog blir bra när de tar över, de verkar åtminstone bry sig lite. Och bäst av allt är att jag har TVÅ engagerade layoutare! SÅ lycklig!! Även om det är rätt kul att jobba med layout suger jag ganska hårt på det, så med riktiga layoutare får jag både mindre att göra och tidningen blir snyggare. Yes! :D

Efter det en och en halv timma långa mötet (!) sniglade vi hem och lagade Chapchae, en koreansk rätt med glasnudlar och kött. Det var väldigt gott och att föredra framför den indonesiska pannkakan. Den pannkakan var inte att leka med, det räckte med typ två tuggor innan man blev mätt. Den var inte äcklig på något vis, men bara så mastig att man inte riktigt kunde äta den. Chapchaen var både lättare och godare.



Tittade faktiskt på idol igår också eftersom det var audition i Gävle. Även om jag har mina betänkligheter över Gävle så blev jag väldigt glad att det var så många duktiga sångare/sångerskor från Gävle. Och killen med det udda vibratot kommer jag definitivt hålla koll på. Helt sjukt spännande röst :D


Idag har vi varit på biblioteket och i hobbyaffären för alla tantiga ungdomar och tantiga tanter som gillar att virka och sticka. Petra har varit värsta duktig och virkat små amigurumi och andra grejer, så igår började jag virka på ett litet fodral till min externa hårddisk. Det kommer bli awesome! Petra har redan fixat ett fodral till sin men ska göra den ännu finare genom att sätta på en broderad liten bild sen, därför var vi och handlade garn och broderiväv. Jag funderar på hur jag ska dekorera mitt knallgröna fodral sen, funderar på några spännande knappar...



På biblioteket lånade jag en hel hög med intressanta böcker om konst och om Japan, och faktiskt om Japansk konst också, hehe ;D Jag är glad att jag börjat få lite ordning på vad jag spenderar min tid på så att jag inte bara sitter vid datorn hela tiden. Det är jäkligt skönt att få ett avbrott från den.

Time to eat som chapchae leftovers, yummy!

Pannkakan från helvetet

Petra och jag har precis skapat ett monster!!! Vi tog på oss ett uppdrag som kunde kostat oss livet. Redan nu känner jag hur blodkärlen proppas igen och hur jag tappar rörelseförmågan. Vi hade aldrig gett oss in på detta om vi insett vad det skulle kosta oss...

Skåda! Vårt monster, den indonesiska pannkakan!



Den ligger på en fullstor tallrik och är nog runt tre centimeter tjock, fylld med choklad, ost och krossade cashew-nötter. Aldrig hade vi kunnat anat konsekvenserna eller att de oskyldiga ingredienserna skulle kunna skapa ett sånt monster!

Dyra slantar

Igår var vi och handlade och passade på att stanna till på OnOff och köpa oss en varsin extern hårddisk, en av de där pocketsize som man kan köpa nu för tiden. Vi behöver dem till våra media-kurser, Media Production och Video Production. Så nu återstår en massa arbete med att lägga in alla filer från min gamla externa hårddisk till datorn och sen till den nya. Lite jobbigt. Men det är nog värt det för den nya är mycket mer praktisk, man behöver ingen strömkabel till den och den är mycket mindre och mycket snabbare. Den jag köpte ligger på 250GB och kostade 899 kronor, vilket är var jag betalade för den gamla och då rymmer den typ 140 eller 160GB. Köpte även ett par Koss in-ear hörlurar för alla de långa tågresorna jag måste ta för att komma hem. I somras när vi åkte hem från Arvika hade jag lånat min brors och det var helt gudomligt skönt hur den blockerade bort allt oljud runtomkring. Och ännu bättre är ju att man kan ha mycket lägre volym  och ändå höra musiken bra. Skitbra för folk med känsliga öron som jag :D Det enda problemet är att de ibland blockerar ljudet för bra så att man inte hör sånt som man borde höra. Man bör inte direkt gå runt på stan med dem menar jag.

Igår gick vi igenom en massa receptböcker och planerade en massa intressanta maträtter att äta under den kommande veckan. Det blev rätt dyr matshopping på grund av det, men det blir nog bra ändå. Ska bli kul att äta nåt annat än bara det gamla vanliga. Vi ska pröva Indonesisk pannkaka, Koreansk nudelsallad, pasta med fetaost och risotto med ruccola. Vi får nog dock försöka äta lite mer vardagsmat nästa vecka om vi ska klara oss undan konkurs haha. Vi gjorde även Cheesecake igår som var namnam! Vi gjorde små portionsvarianter i muffinsformar, eller cheesecakebäbisar som Petra uttryckte det :) De åt vi medans vi tittade på Legender från Övärlden och Nausicaa - Valley of the Wind.




Chestnuts in my hair

Min nya hårfärg, yeah! Det är kastanj så det är lite brunt med lite rött i. Jag blev helnöjd. Kändes som att det blev lite mer färg på mig hehe :)


När jag var tio tittade jag på björne...

Har spenderat en timme med att tjuvlyssna på folk. Eller åtminstone lyssnat på vad andra hört. Helt sjukt hur dumt och roligt det kan bli ibland alltså.

http://www.tjuvlyssnat.se/

Jag råder er att spendera en stund på den sidan.

10-årig kille i mobilen: Men alltså jag är trött på att diskutera det här med dig. Du är en sån jävla profet… Ja, jag menar du ska ju ALLTID ha rätt.

En mormor och en pojke ~5 sitter och samtalar på bussen.

Mormor: Jag är lite ledsen för att min vän Gösta har dött…
Pojken: Vem sköt honom?

Kille ~15 kommer på bussen och hejar på kvinna ~50 som verkar vara hans mamma.
Kvinnan: Varför haltar du?
Killen: Jag sträckte mig i en böghög i skolan.
Kvinnan (förskräckt): EN VAD?!
Killen: En böghög!
Mamman: Men du har ju flickvän?!

I <3 Movies

Igår inledde vi lite lättsamt det som förhoppningsvis blir ett återkommande event hemma i lägenhets-soffan: internationell filmkväll! Igår började vi dock rätt sent, så vi tittade bara på De Misstänkta, eller The Usual Suspects som den heter på engelska. Jag gillar den för man blir rätt lurad, och jag gillar alltid såna filmer. Ungefär som Ocean's Twelwe där hela filmen utspelar sig även fast de redan klarat av vad de skulle i början av filmen. Det är rätt kul att bli överlistad tycker jag. Man sitter liksom och tittar på en film och tror att de matar en med hela storyn från början till slut men sen får man en knäpp på näsan och ett 'haha! luuurad!'

Min relation till slut på böcker och filmer är lite tudelad. Jag vill alltid ha ett bra slut, men det behöver inte vara ett lyckligt slut. Tittar man på en romantisk komedi vill man såklart att de ska få varandra i slutet och om filmen slutar med att alla är lyckliga och glada så kan man i sin hjärna avsluta filmen och gå därifrån utan att känna sig besviken. Men likaväl som ett sånt slut kan vara det jag vill ha så gillar jag dåliga slut också, och med dåliga menar jag inte ogenomtänkta slut (vilket ibland kan vara just slutet på en romantisk komedi där alla är lyckliga) utan slut som är olyckliga. Jag väger mellan att gilla orealistiska, lyckliga slut och deprimerande/olyckliga men realistiska slut. Slut påverkar dessutom så mycket vad man tycker om en film. En film som verkligen varit bra i 90 minuter kan förstöras i de sista fem med ett onödigt sentimentalt och lyckligt slut eller vice versa. Jag tittade inte alltför länge sen på en film som inte var särskilt imponerande eller fantastisk vid namn Quarantine (en skräckfilm) men när jag såg slutet måste jag säga att den faktiskt blev bättre. Jag vill inte avslöja hur det slutade ifall ni någon gång skulle se den, men det var ett ganska oväntat slut för en skräckfilm och det var just det som gjorde att jag fortfarande minns en annars ganska b-ig skräckis. Det är sluten som avgör om man går ifrån en biosalong och tänker på filmen och vad den betydde och vad som egentligen hände eller om man bara konstaterar att den var bra/dålig och sen glömmer den.

Förhoppningsvis blir det många intressanta filmer framöver. Vi har fått hem Legender från Övärlden och Aeon Flux att titta på nu under helgen. Aeon Flux har jag sett förut men jag minns att jag gillade den, så det ska bli intressant att se den igen.

Kina <3

Idag har jag varit speciell gäst på Blekinge Chinese Association Establishment Ceremony som representant för Forward. Det var rätt spännande och lite formellt. Det var många kineser med kavaj och slips. Jag gillar alla internationella sammankomster, inte bara för att det är kul att träffa folk från olika kulturer utan också eftersom jag på sätt och vis ser det som sociala studieobjekt. Man kan studera hur folk beter sig, hur deras språk låter och hur de beter sig när de är i grupper med folk från samma land till skillnad mot när man träffar dem i andra sammanhang.

Efter själva ceremonien var vi inbjudna på kinesisk buffé på Nya Peking. Det finns så många kineser som är trevliga, det är bara lite jobbigt att man inte vet vad de heter, eller även om man vet det så kan man inte uttala det iallafall. Om jag åker till Kina eller Japan ska jag skaffa mig ett smeknamn som funkar på deras språk. Blir mindre jobbigt för alla då tror jag :P Buffén var hur som helst yummy och det var trevligt.


Netikett

Långt pass på eftermiddagen mellan ett och fem med introduktioner till de två kurserna som vi börjar med nu. De verkar båda vara roliga kurser, men jag känner som vanligt lite ångest över att vara kreativ. Jag har sällan bra idéer som är nyskapande eller har någon slags wow-faktor. Men jag har bestämt att jag ska försöka ta det jag faktiskt är rätt bra på och försöka använda det istället. Det fina med lkdm är att det behöver inte vara tekniskt sofistikerat bara man har en bra tanke bakom eller en idé som är intressant. Jag är inte helt hundra på vad jag är bra på men jag vet vilka saker som jag tycker är lättare eller roligare än andra, så jag får jobba med det.

Mailen från random puckade killar fortsätter komma in. Jag borde vara glad över intresset, men jag vet exakt vilka personer det är som sitter och skriver de där mailen, och det är inte intelligenta, intressanta och välartikulerade/välformulerade killar, utan snarare de som inte kommer komma på möten eller anstränga sig för att bidra.

Random kille fyra:

Hi,

I am very interested about the magazine. So, I want to help with photography. I am a professional photographer. Let me know what kinds of photos do you need in the magazine.


Åh vad kul att du är professionell. Är det du som tycker det eller har du några MERITER? Jag menar inte att vara misstänksam men sist någon kallade sig professionell fotograf och ville hjälpa till med tidningen så SÖG bilderna.

Random kille fem:

can you change the day or timing we have classes scheduled at this time.

Ja självklart ers höghet! Allt för DIN skull!!!

Random kille sex:

Hi Sofie,

I'd love to stop by and check out whats going on men jag bor inte i närheten alls. hur kommer tidningen att ser ut? kommer det bli en online version? Jag studera via distans och hoppas det ska bli något för oss distansare också :)

I can write & proofread in english, så där på svenska.. ta en del kort själv..

let me know what you think :)


I think you är konstig som byter mellan Swedish and English. Du ville do proofreading sa du?

Random kille sju:

Hi Sofie,

How can i make input into the magazine as a foreign student?


Mitt svar:

Hello,
If you want to write for the student magazine, I would like to know more about what you are interested in writing about, if you have ideas for articles and such. My suggestion is that you come to the meeting and hear
about how we work and then you can also ask questions.


regards,
Sofie Leosson

Hans svar:

I meant as a distance student undertaking an online programme and unable to be physically present

Fine! Du kan inte komma på mötena, men visste du att man kan skriva mer än en mening per mail? Jo faktiskt! Tekniken är för fantastisk nu för tiden!

Random kille åtta:

Hi, My name is xx xxx and i'd be more than happy to work with you guys. Its something very progressive too, would also help me learn more. I looked for you guys in cafeteria yet you were not there.

Nä, det är för att mötet är NÄSTA tisdag.


Det är verkligen en lättnad att kunna dela med mig av dessa intelligenta mail som visar på så förfinade individer med sådan välutvecklad logik och sunt förnuft.

Not again!

SÅ! Idag började terminen. Jag lyckades ta mig upp bara en halvtimme efter att väckarklockan ringt, och jag skickade iväg mina viktiga mail i tid. Men sen brast effektiviteten och vi åkte ner på stan med Ida och shoppade :) Vi åt lunchbuffé på en thairestaurang först, sen spenderade vi många (långa) timmar i affärer medan Ida letade klänning till ett bröllop hon ska på snart. Gjorde en del inköp för egen del dock. Lite underkläder, lite skolmaterial och här och häpna, hårfärg! omg omg omg omg! Har hon en kris eller vad är det som händer? :P Det skulle sitta bra med lite förändring nu, och ibland är det lättare att känna att man förändras om man inte heller ser ut som vanligt.
Eller vill jag bara ha ny hårfärg? Är jag inte glad över mitt blonda här längre? Eller är det kanske så att jag är trött på att alla tror att jag är en blond bimbo? XD Ja jag är inte visare än nån annan som överhuvudtaget bryr sig om min hårfärg. Hoppas det blir bra iallafall, jag får väl ta och lägga upp en bild sen när jag samlat mod till att färga det.

Eftersom jag tagit itu med skolrelaterade saker idag och skickat ut ett mail till alla BTHs studenter om att skoltidningen behöver folk och att vi ska ha möte så återkom något som jag hade glömt: de extremt korkade mail jag får från folk som skriver till forward. Ibland undrar man vem de tror att jag är? Gud? Tydligen kan jag läsa tankar och dessutom sköta hela BTHs IT service.

Random kille ett:

Hej Sofie,

Jag studerar på distans så det blir lite svårt att vara med. Dessutom arbetar jag parallellt.

Hoppas dock att ni får en god uppslutning och kanske kommer jag att ha möjlighet att bidra framöver.


Ursäkta mig? tror du att jag letat ut dig och skickat ett mail till bara dig? Jag skiter i ifall du INTE kan vara med, hur skulle det se ut om alla studenter på BTH skickade ett mail för att säga att de INTE kan vara med? Pucko.

Random kille två:

Hello,
Am a distant learning student and will like to have some write ups. How do I go by this.

Ja... det underlättar om du visar i ditt mail att du kan uttrycka dig på engelska, samt lämnar ditt namn i slutet av mailet...

Random kille tre:

Hej,

Jag studerar inte längre. Kan ni ordna så att jag kommer bort från högskolans maillista.


Va? Jag har inget med mailinglistorna att göra, jag är bara en vanlig student. Gawd!

Okej, jag vet att jag låter överdrivet aggressiv just nu, men när folk inte verkar ha ens vanligt förnuft så blir man lite frustrerad ibland. Svara på sådana här mail slipper jag faktiskt gärna.

I Love Språk.

Skön helg med en massa slapp och inga tankar på vad jag borde göra utan bara vad jag vill göra. Vilket är inget. Det kommer inte vara några sådana dagar framöver förrän vid jul (om ens då) så det är lika bra att slappa när det går. Jag hoppas att jag kan få in så pass rutin att jag inte kommer behöva plugga på helgerna, lyckas jag med det tror jag att jag skulle orka mycket mer. Men det återstår att se (ungefär som att det inte beror på mig utan på något magiskt!) Imorgon börjar terminen officiellt för min del. Första veckan med egentliga lektioner.

Har tittat på I love Språk idag, både klipp online och på ett avsnitt som gick på tv. Det var rätt intressant och jag märkte lite grann skadorna av att gå lkdm, vilket egentligen är rätt kul när jag tänker efter. Visar att man åtminstone tänker lite annorlunda mot tidigare. Men det skojigaste var den tyska filmen de visade sista halvtimmen. Den var helt störd med en tjej som hade en kompis som var både bög och jude och som blev kär i en svart kille (Leroy, som är huvudpersonen) fast hennes familj med fem bröder var värsta nazi med rakade huvuden och hängslen. Måste komma ihåg att titta nästa söndag för att se fortsättningen XD Dessutom var Leroys 'fro inte att leka med... Filmpostern ger mig flashbacks till Berlinresan i gymnasiet.


Ondskefulla saker

Kontemplerar onda genier. Vi har precis kollat på The Dark Knight och jag känner mig helt överlycklig över exakt hur ondskefullt genialisk the Joker är. Den ena ondskefulla planen efter den andra, han förutser exakt hur folk kommer att reagera och gör det till en del av sin plan. Han dödar folk till höger och vänster efter att de hjälpt honom och han gör allt detta på egen hand. Han har ingen No 2, han är the one and only. Det är nästan njutningsfullt att se hur Batman och alla Gothams poliser faller i fälla efter fälla, åker på stryk om och om igen och när de precis tror att de sitter med alla Ess i hand så visar det sig att de minsann iallafall gjort exakt vad Jokern ville. Christian Bale i all ära, men Jokern (Heath Ledger) snodde helt klart spotlighten i The Dark Knight.

Jag vet inte riktigt vad det är som får mig att beundra onda genier. Kanske är det för att de gör saker helt samvetslöst. Nog för att jag är glad för att jag inte skulle kunna döda folk, men ibland är det faktiskt jobbigt att ha ett samvete. Eller att säga så är ju dumt, för samvetet är ju konstruerat på precis det viset. Det ska vara jobbigt som fan att göra sånt som går emot ens samvete, det ska vara så jobbigt att man helt enkelt INTE gör det. Det är ju det som är poängen! Men man kan ju alltid drömma lite om att slippa vara en själv ibland. Göra sånt som är själviskt och utan någon annan i åtanke utan att det plågar en när man ska sova om nätterna. Göra ondskefulla saker... *mohahaha*

Bli inte orolig! Även om jag för ögonblicket är lite galen kommer jag inte förvandlas till en skurk. Jag tror alldeles för mycket på det goda i folk för det (ehe, även om jag verkar rätt cynisk ibland...)

Å jag gillar ordet ondskefull. Så snyggt, så laddat, så kul.

Great Craic

Så igår var vi ute på Irländsk kväll på Grevargården. Det var mysigt, de spelade utomhus och det var värsta sköna vädret. Bandet (Jolly Maith Craic) har spelat på kåren förut så de presenterade inte direkt något nytt för egen del, men det var trevlig stämning. Det var kul också att träffa lite folk efter sommaren och känna att det är dags att komma igång med saker och ting igen. Hade trott att jag skulle känna mig rätt skoltrött eftersom jag tog en sommarkurs, men jag känner mig rätt pigg ändå. Faktum är att jag knappt vet vad jag ska hitta på om dagarna nu när jag är ledig! Men på tisdag börjar lektionerna så då dröjer det nog inte länge innan man ångrar att man sett fram emot det, hehe.

Efter Grevargården gick vi till Nivå där jag stal en bägare öl och spottade tuggummi på en ny bekanting vid namn Nicklas. Jag var helt enkelt i mitt esse igår kväll XD Till mitt försvar var det inte meningen att varken stjäla eller spotta men det blev kanske inte så bra ändå liksom...

Snyggling Petra

Bandet spelar (Jolly Maith Craic)

The boys are back in town. Marco, Nicklas och Ola (med sin fina sjal)

Kick-off

Så idag hade vi vår första skoldag för denna terminen. Det var rätt spännande att spana in ettorna och fundera över hur många av dem som kommer finnas kvar efter ett år. De verkade ha en del svenskar iallafall så förhoppningsvis blir iallafall de kvar. Det brukar vara en rätt stor andel av pakistanier som försvinner efterhand.

Vi fick också titta på våra "nya" lokaler. De hade lagt en del slantar på färg måste jag säga. Trapphuset var knallrött och lärarnas arbetsrum helt...hm... gulorange? Men det var faktiskt trevligare än det döda sterila vita som fanns överallt innan. De hade till och med klätt om våra stolar och gjort dem röda, gula och gröna. Kändes fräscht och trevligt. Vi har också fått ett kök (eller vi delar med European Spatial Planning programmet) med typ tio mikrovågsugnar, diskbänk, ugnar och kylskåp. Hur trevligt som helst. Känns skönt med lite annat än de trista klassrum vi haft tidigare, även om de så klart ligger efter med schemat och vi inte ens har några bord eller datorer i datarummet. Nu återstår att bli bästis med ettorna och ta nya tag med skolarbetet (hehe, kommer bli ett omdelbart fail om jag känner mig själv...).

Ikväll blir det irländsk kväll nere på stan vid Grevargården för att fira (beklaga?) starten av skolåret. Jolly good craic I s'pose.

Oh noes!

Ojojoj. Stackars er som inte fick något inlägg igår. Jag vet att ni gått och väntat som otåliga barn på julafton men det hände inte mycket igår som var värt att nämna. Nej men seriöst så uppdaterar jag en gång om dagen mest för min egen skull, som en slags skrivövning kan man säga. Eller kanske ett bevis på att jag existerade även denna dagen :)

Idag har det inte hänt mycket heller, det regnar och jag sov större delen av förmiddagen. Halvsov åtminstone medans jag drömde konstiga drömmar (tyvärr minns jag inget av dem nu förutom att de var konstiga). Sen har jag spenderat en bra stund med att surfa runt på etsy.com och letat skojiga grejer. Hittade bland annat en säljare som gjorde smycken med såna glasbitar som slipats runda i havet, jättefina, och hittade även rätt många fina skrivböcker med återvinningstema. Typ att de tagit gamla VHS kassett fodral och gjort om dem till skrivboksomslag eller min personliga favorit; återvunna bokbindningar. Rätt kul att ha en skrivbok som ser ut som en skönlitterär bok. Som vanligt kostar det en slant och frakten allra mest så klart, de flesta säljarna är i USA, men det kan ju vara värt det nån gång ibland till en födelsedag eller jul... Just nu ska jag nog försöka hålla i pengarna litegrann eftersom mitt sparkonto är tomt efter sommaren...




Brokeback to the Future

Alltså, jag älskar folk som har tid och energi att sitta och tänka ut såna här saker! Jag tycker det blir sjukt bra iallafall. Men det är klart, det är ju roligast om man sett Brokeback Mountain och Back to the Future (I, II & III). Ville bara dela med mig av den här fina videon.

Jag hittade en till som var rätt bra

Och här är en till! XD

 


RSS 2.0