I'm so good I'm bad.

Har precis berättat för typ alla jag känner om dramat som utspelat sig idag i skolan. Faktum är att jag berättat det så många gånger att jag måste fundera över ifall jag orkar dra storyn igen... Men först:

Jag hade Annelie på besök i helgen och det var fett najs. Vi hängde på Fox på fredagkvällen, och satt faktiskt ute, även om det blev lite kyligt rätt snabbt. Jag visste inte ens att de hade uteplatser på Fox, men det var ju en najs surprice. Vi spanade på polisen, som inte verkade ha särskilt mycket att göra en vanlig fredagkväll så de cirkulerade runt stan som om det vore en rondell. Inne på Fox sålde de Waltons, vilket är vad Bulmers heter i utlandet, så jag blev rätt glad över det, men den var dyr som satan. Bara för findrickande med andra ord.

På lördagen lyckades vi tajma helt excellent med Asienbussen!. Vi klämde in oss i den lilla bussen tillsammans med trettio andra små thailändare och kineser och handlade en massa intressanta saker. Jialiang fick hjälpa oss lite med att gå igenom vad som var värt att köpa och inte. Så nu har jag en massa spännande importvaror som jag inte riktigt et vad det är haha.
Till slut kom vi iallafall in till stan varpå vi skyndade oss bort till Glassiären för att köpa glass. Megaglass alltså. Jag testade bananchoklad och svartvinbärsdröm. Bananchokladen var helt rätt, men svartvinbärsdrömmen var lite av en besvikelse. Annelie testade bland annat lakrits, men jag kan inte påstå att den kändes som rätt glass för mig. Efter lite shopping på stan (tyvärr inget te eftersom det visade sig att de stängde vid två!) åkte vi hem och förberedde inför svensk mat-kväll med Jialiang och Ceda. Petra hade lagat smörgåstårta med makrill, räkor och lax. Yummy. Jag tror Ceda och Jialiang gillade det med även om det är en rätt konstig rätt liksom. Vi spelade även poker med Ahlgrens bilar och husvagnar i potten. Jag lyckades hålla pokerface när jag fick en kåk med kungar och ess och vann en hel massa bilar. Då blev jag glad eftersom jag vanligtvis har noll pokerfejs.

Söndagen spenderade vi utomhus. Vi fixade picnic och knallade upp till bryggarberget med utsikt över stan och satt där i solen och bara softade. Jag fick till och med liiiite liiiite solbränna. Det var schysst väder så det var hur skönt som helst att spendera dagen ute. På bryggarberget var det dessutom full säsong för styvmorsviolerna som bredde ut sig som blåa fält på stenhällarna. Wunderbaum! På kvällen åkte vi in till stans minsta biosalong och såg "The Boat that Rocked" som var rätt schysst även om den egentligen inte hade mycket handling. Men musiken var jävligt bra, och killen som spelade den unge mannen Carl var sjukt lik Patrick Wolf.

Och det var den helgen, för på måndagen åkte Annelie hem igen :( Och efter denna långa redogörelse inser jag att jag inte orkar skriva om dagens spännande drama, så jag får ta det nästa gång med en liten follow up på hur det gått och huruvida jag hamnar i domstol eller inte.

Elizabeth meets Zombie?

OMG! Jag vill definitivt läsa denna:

http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article4894664.ab

Imorrn kommer Annelie. Vi ska chilla i staun (på Fox!), äta glass från Glassiären (ska jag våga prova kanelbullesmaken?), shoppa te (från nazi-te-tanten), laga smörgåstårta (a la Petra) och knäckebrödstillbehör (a la mor min) och spela kort med internationella studenter (amerikan plus kines), ha picnic (på utkiken?) och kanske se en film (The Boat that Rocked?)? Detta blir grejt! Tydligen ska vädret vara på vår sida med. I like!

Senaste tiden verkar det som att jag startat en partyplanerarfirma. Jag planerar numera även en BBQ för Forward. Tack och lov blir det utomhus så vi slipper städa lägenheten. Men det är jäkligt kul att det händer nåt! Känns som att man fått ett liv :D

Jordgubbstårta

Idag har jag bakat tårta. Ceda fyllde 20 förra veckan, så vi tänkte fira henne lite ikväll med tårta och sällskap. Jag är extremt nöjd med tårtan hittills. Jag har inte smakat på den än, men allt SER jävligt gott ut. Ska lägga ut bilder senare. Det är en vanlig gräddtårta med jordgubbar på, värsta somriga känslan! Igår satt jag ute i solen i två timmar och försökte plugga lite. Det var skönt, även om det blev lite kyligt när det blåste. Fick väl inte extremt mycket gjort, men tiden gick förvånansvärt fort ändå. Tänkte att jag måste se till att ta vara på det fantastiska vädret så att jag med gott samvete kan sitta inne när det regnar. Alla träden håller på att explodera i blom nu iallafall. Fantastique!

Jag gör av med en massa pengar hela tiden fast jag inte borde. Handlade kläder på rea tidigare i veckan och idag köpte jag TVÅ par skor. Visserligen var det såna enkla converse skor (fast inte converse då) för 99kr paret, men ändå... Köpte ett par svarta med låga anklar (kan man säga så på svenska eller är det svengelska?) och ett par lila i den halvhöga varianten. Så nu har jag svarta, röda, gröna och lila, haha. Men de är ju sjukt sköna och snygga skor. De låga svarta ska jag ha till min rutiga skjortklänning ikväll tänkte jag. Jag har blivit en shopoholic! XO

Media online

AAAAAH! Varför har jag inte ansträngt mig lite mer för att lyssna på Q Radio? Musik precis så som jag vill ha den. Kanon! (Fast om radion är det minsta lik tv-kanalen så kommer jag tröttna relativt snart. Finns liksom bara så mycket ny brittisk musik de kan spela varje vecka...) Sen hittade jag en schysst website där man kan kolla på en massa animerserier utan att behöva leta på youtube efter episode 5 part 3/4 och i kass kvalité. Även fast internet har funnits ett bra tag nu är det först nu som jag börjar inse exakt hur mycket grejer det finns online. Och favoriterknappen är ju min lilla älskling numera. Plus att jag äntligen fattat vad RSS är så jag kan hålla koll på allting. Wunderbaum. Jag lever verkligen vid min dator, och det är lite skrämmande att man blivit så van vid det att man vid strömavbrott tänker att man istället för att titta på tv kan sitta på msn eller kolla mailen.Haha. Så nördigt, men man blir verkligen van vid att ha all denna tekniken runtomkring en.

För några dagar sen började jag helt plötsligt fundera på hur det skulle vara om man fick leva om sitt liv från sex års ålder, fast med alla minnen intakta. Det var riktigt intressant att bara fundera på hur man skulle hantera saker annorlunda med lite mer erfarenhet i bagaget. Inte så att man skulle ändra på allt man ångrat eller alla misstag man gjort, utan bara hanterat vissa saker bättre och sparat sig själv en massa bekymmer. Fast sen var det rätt intressant att tänka på saker som till exempel vad man skulle göra med den extra tiden man skulle få över eftersom skolarbetet skulle vara lätt som en plätt, eller hur man skulle stå ut att gå igenom puberteten ännu en gång. :) På ett vis skulle det vara ganska så schysst att få göra om allting, men samtidigt skulle det vara fruktansvärt jobbigt att vara 23 år gammal i en sexårings kropp (hur barnslig jag än kan vara ibland hehe).

Det är glassdagar denna veckan. Vi har käkat glass i solen både igår och i förrgår, men det har varit fantastiskt fint väder (om än lite kallt idag). Soligt och skönt. Jag lyckades skaffa mig ett fantastiskt fint skavsår när jag skulle försöka gå in mina nya skor... Men men. Shit happens. Köpte en kjol, en tröja och en stickad cardigan (en sån kort grej) för 200 kronor (fast jag verkligen verkligen inte borde...) Väntar på min deklarationsblankett också, men jag tror det slutar med att jag får höra av mig till skatteverket själv... fick ju ingen lapp förra året, men jag jobbade ju inte alls under 2007 (förutom på Irland, men det är inte skattepliktigt) så jag hade inget att deklarera. Men jag ska få tillbaks tre fyra tusen eftersom jag inte tjänade mer än de 17300 nånting man får tjäna skattefritt under ett år. Det är min försäkring för hyran efter sommaren. Show me the money!!!

Lalalalalalalalala

Will you dance to this beat?


Ah, jag ångrar så smått att jag inte bokade tågbiljetter hem över påsken. Jag vet att det typ inte spelat nån roll eftersom de ändrar mitt schema hela tiden så att jag iallafall inte kunnat åka hem utan att missa en massa skolgrejer, men jag hade velat åka hem och äta påskmiddag och träffa alla som är hemma över påsken. Och så förstås att se våren hemma, för även om jag retas med folk genom att berätta att sommaren i princip redan är här i Karlskrona så finns det ju inget som våren hemma med tussilago och blåsippor...

Jag har dock hållt mig ockuperad med shopping (har köpt en 32tums platt tv, en sommarklänning och nytt smink) med filmkväll och senast igår med ett party (fast jag var aldrig med in till stan efteråt). Jag har också gjort klart Forward och frostat av frysen, lagat lite kläder samt svarat på två brev. Och så har jag såklart hållt mig sysselsatt med diverse smågrejer för att undvika att ta itu med skolarbetet. Heh, vad effektiv jag känner mig när jag skriver ner allt på det här viset. Jag har mest tänkt på det som jag INTE gjort än, när jag egentligen fått en hel del gjort.

Nåja, nu kan jag egentligen inte dra längre på skolarbetet, inte för att det är värsta uppgiften på något sätt, men det ska väl göras likväl.

Hoppas ni alla haft en trevlig påsk!

There's a zombie on your lawn!

Den kommande superhiten:



Påsklov


Den här helgen har varit rätt slapp trots allt jag fått gjort. Men det kan kanske vara för att vi klarade av modefotograferingen i torsdags. Det var jäkligt kul även om det alltid är lite drygt att fixa med alla detaljer. Sen blev det mindre att göra än jag trott eftersom Jialiang och Lingxiao fick ansvaret för att fixa bilderna för tidningen. Det blev iallafall en massa snygga bilder. Jag har lagt upp några på bilddagboken, men det är bara några exempel, ibland var det svårt att välja ut vilken som var snyggast.

Efter fotograferingen så gick vi och köpte glass på glassiären. Känns som att man är tvungen att gå ditt ofta i sommar för att hinna testa alla skojiga smaker. Jag undrar hur kanelbulleglassen smakar... sen borde jag nog testa violglassen. Den vi köpte till glasstestet smakade inte så jättegott, men den på glassiären såg helt dödlig ut, den var knallturkos. Var jäkligt skönt att sätta sig på kyrktrappan och njuta av solen iallafall.
 
Imorrn ska jag pilla ihop det sista av Forward, men nu tar jag ledigt resten av kvällen.

Kalas, jobba jobba jobba, slappa? HA!


Helgen var supertrevlig! Frida kom och hälsade på och mitt födelsedagskalas var en succé om jag får säga det själv! Så himla kul att det dök upp så många från så olika bekantskapskretsar. Det var folk hemifrån, folk från klassen, folk från lkdm årskurs ett och tre, folk från skoltidningen och folk från Kristianstad (eller en iallafall förutom Petra). Jag trodde det skulle vara svårt att engagera folk nog att komma men det lönar sig visst att vara ute i god tid med partyinbjudningarna. Och alla var med på Singstar och sjöng fast de inte kunde sjunga eller hade hört låtarna. Så himla kul! Känner att jag vill ha en massa party hela tiden, men jag orkar nog inte fixa såna här partyn alltför ofta :) Vi var även ut på stan, men eftersom Nivå och Fox hade 23års-gräns fick vi knalla iväg till PM som inte är riktigt lika inne... Ceda blev lite dålig senare på kvällen, så till och med polisen blev lite inblandade, men vi lyckades övertyga dem om att vi skulle se till att hon kom hem ordentligt och sen lyckades vi ta med henne hem på bussen. Och som vanligt är kineser världens gulligaste folk.

På söndagen åkte Frida och jag ner på stan och gick på marinmuseet. Det som är mest spännande med det museet är undervattenstunneln och rummet med galjonsfigurerna, tyvärr är det ju så med undervattenstunneln att man inte ser längre än en decimeter i det bajsbruna vattnet. Hade varit mer spännande om havet inte varit så smutsigt kanske. Sen gick vi på café och snackade goja. Alltid lika stabilt med skitsnack på café.

Måndag shoppade vi som fan. Eller vi köpte inte så mycket men vi gick i affärer hela dan. Jag köpte dock dyrt smink (hu!) och lite grönt te med havtorn och gojibär. Det luktar himmelskt och smakar gott, men tanten i teaffären var inte så trevlig. Hon var lite te-nazi. Jag fick strikta instruktioner på hur jag skulle tillaga mitt gröna te.

Imorgon blir det modefotografering nere på Stumholmen. Jag orkar egentligen inte fixa det just nu, men jag har väl inget val. Jag ska iallafall se till att Kerstin tar över Forward till nästa år om jag ska palla med skolan. Modefotografering är kul, men det är alla förbaskade detaljer runtikring som är så jobbigt, all planering. Nåja, det ska iallafall bli fint väder.

RSS 2.0