to be continued...

Vet att ni saknar mina dagliga inlägg och gråter många stora krokodiltårar i väntan på uppdateringar, men jag har inte pallat skriva. Hela helgen ägnades åt Idas födelsedagskalas eller åt att återhämta sigfrån den och idag har jag försökt klämma in Flash, Forward och vampyrer. Ingendera har gått särskilt bra :( Nåja. Jag har ändå lyckats skriva en recension på Sukiyaki Western Django för skoltidningen, det får väl ses som en framgång.

Får berätta mer om helgen senare, det var iallafall trevligt, önskar man hade anledning att ha sådana fester oftare :D

Pill

Idag har jag spenderat förmiddagen med att pilla isär Petras novell. Det har varit intressant arbete, man tänker kanske inte så ofta på detaljer när man läser, men sedan när man läser texten igen så ser man sådant som kanske borde skrivas om eller ändras. Tur det inte är jag som skriver seriöst. Jag får hålla mig till mina artiklar i Forward :)

Appropå Forward så hade jag en eventuellt ny chefsredaktör, men bara i ungefär en dag. Undrar hur kåren tänkt lösa detta. Förmodligen har de inte tänkt alls.

Igår började jag göra julkort och testade sticka lite också. Det är skönt att sätta sig ner och göra såna grejer även om jag kanske inte är riktigt lika produktiv som Petra som snart gjort ett lapptäcket typ, haha. Menmen, jag tänkte att julkorten går först denna gången eftersom de ju ska skickas iväg först.






citrus = jul

Tillbaks hemma efter en filmvisning på skolan (Grizzly Man) samt en tur ner på stan för lite shopping. Först var vi in på garn- och sybehörsbutiken där vi shoppade garn och stickor. Jag hittade ett häftigt garn så jag tänkte försöka mig på att göra en halsduk av det. Känns inte som att jag förväntar mig nåt underverk, men jag tänkte försöka göra något annat framför tv:n än sitta med datorn i knät. Plus att det är avkopplande att pyssla med virkande och stickande.

Handlade de där spännande pepparkaksformarna på Indiska, och sen visade det sig att om man köpte tre Milda-produkter (vilket vi gjorde) fick man tre pepparkaksformar, och de var ganska roliga de med. Vi valde en pusselbit, ett svärd och en dinosaurie. Känns som att folk äntligen fattat att man kan göra pepparkakor i andra former än de traditionella gubbarna, hjärtana och stjärnorna :) Var även in en sväng på Bokia och köpte lite papper och grejer så jag kan pyssla lite hemma och kanske göra några fina julkort. På ICA köpte vi även ett nät med clementiner och de smakar och doftar så gott! När jag skalade dem var det som att en juldoftsbomb exploderade! Så gött! Julstämninen börjar infinna sig och det känns helt okej, det är trots allt första advent på söndag. Då ska ljusstakarna upp i fönstren. Najs!

Sukiyaki Western Django

Denna gångens leverans av filmer från lovefilm.se blev True Romance och Sukiyaki Western Django. Petra och jag lagade kycklingwok och parkerade i soffan framför Sukiyaki Western Django. Det finns en gammal spaghettiwestern av Sergio Corbucci vid namn Django, man skulle kunna säga att detta är en remake av den. Jag har inte sett Corbuccis film själv, men några hintar i filmen fick mig att googla på "Django" varpå jag hittade filmen på imdb.com och kunde bekräfta att de har ungefär samma story.

Denna remake är dock långt ifrån klassisk. I denna versionen har vi samurajer som använder sig av revolvrar blandat med katanas och armborst i en klassisk guldgrävarby i Nevada, fast byggnaderna är typiskt japanska. Sheriffen har en personlighetsklyvning och när det snöar så undviker snön att falla på guldet i skattkistan. Det är blodigt och fullt med explosioner och maskingevär. Dessutom har Quentin Tarantino en roll. Helt fantastiskt! Takashi Miike, regissören, ska tydligen har gjort en hel del intressanta filmer, och denna är definitivt inte ett undantag. Ta en titt på trailern bara.


True love, this must be it!

Ännu en dag, ännu ett par lektioner, ännu ett crashande datorprogram, ännu en sen eftermiddag. Rutin är bra men ibland är det bra med lite bryt.

Ska bli skönt med Idas födelsedagsfest på lördag. Vi ska äta först på 2 rum & kök där de har fantastiskt god fondue och mysig stämning. Jag har redan börjat fundera på vad jag ska ha på mig och vilket av mina par nya skor jag ska ha på mig. Party party! Har också betalt räkningar och sånt idag och jag har ganska mycket pengar kvar vilket känns stabilt såhär inför jul och julklappar som ska inköpas. Om mamma nu bara kunde bestämma sig för vad hon vill ha vill säga så jag kunde ha det klappat och klart (no pun intended).

Idag hade vi gruppsnack med Talan om våra individual projects. Stackars Jialiang blev grillad skitlänge, sen blev det så kort med tid att vi andra bara hann prata väldigt snabbt om våra, vilket såklart var sjukt skönt. Jag måste iallafall kolla på True Blood för mitt projekt. Väldigt seriöst X) Mer tips på intressanta vampyr-relaterade grejer värda att kolla upp mottages tacksamt.

Tanuki Hime

Ojojoj. Idag har vi sett en sjukt spännande film. Den går vid namnet Princess Raccoon och är en japansk film. Det var Talan som visade den för klassen och den hade minst sagt ett intressant upplägg och cinematografi. Det går liksom inte ens att riktigt beskriva hur den ser ut eller hur den är uppbyggd för man fattar knappt det själv. Men jag gillade den starkt och den är väldigt rolig på ett sätt som kanske inte alltid är meningen att det ska vara kul. Det var lite grann som när man tittade på De Sju Samurajerna, så jag är ju väldigt nyfiken på huruvida detta är något som är typiskt japanskt eller om det bara är ett sammanträffande...

Petra hittade en trailer. Utan undertexter men ändå. Tror ni kanske fattar litegrann hur bisarr men också häftig den är :D


Anyway. I en scen i filmen har de en backdrop som påminner om Hasegawa Tohakus målning av tallar i dimma som är så sjukt bra. Tycker det är helt fantastiskt hur man kan få fram känslan av dimma genom att bara använda sig av bläck som är mer eller mindre utspätt. Klicka på bilden för en större version.


Hade lektion med Lissa idag också där vi pratade om Derrida. Det var en riktigt intressant lektion, och jag fattade det mesta. Tror dock att det blir problem om det är meningen att man ska komma på sakerna Lissa säger på egen hand. Oh well.

Mmm! Har en broccoli, fetaost, bacon och rödlöks-paj i ugnen som doftar ljuvligt. Nomnom. Det blir sena eftermiddagar numera när vi läser tre kurser samtidigt och då är det najs med lite ordentlig och god mat.


You render me helpless. I render film in Premier.

Gawd min hjärna är inte i toppform just nu. Är så himla trött och har ont i huvudet efter att ha suttit i det klassrum jag hatar mest i världen och bara väntat på att fucking jävla premier ska gå igenom filmklippen så vi kunde spara dem. Fy fan. Två timmar som gick ut på att bara sitta och vänta på datorn. Rawr! Men vi fick ju iallafall se många av klippen och det såg bra ut så det var ju skönt iallafall.

Idag har mitt paket kommit från Ellos och jag är sjukt sugen på att gå ner till Frukthuset och hämta ut det, men samtidigt är jag inte så sugen på att kliva upp ur soffan. Men gör jag det inte nu så kommer jag inte kunna hämta ut det förrän efter fem imorrn, och då kanske jag är minst lika trött. Å andra sidan kanske lite frisk luft och en promenad skulle få mig att piggna till. De har öppet till åtta så jag hinner fundera en stund till.

Spindeln i nätet

Har varit hurtig idag och klivit upp tidigt för att prata med studievägledaren vid halv nio. Vi pratade bland annat litegrann om c-uppsatser och om lärarexamen och lite allt möjligt runtikring skolan. Det var både upplysande och trevligt. Gillar Rosmari. Egentligen borde jag kanske prata med Lissa också och diskutera c-uppsatsen och se om det finns någon bra vinkling på det jag vill skriva om. Jag fick nämligen en idé om att på något vis skriva om street art. Men eftersom programmet handlar mycket om digitala media så måste man ha med det i uppsatsen. Så frågan är då om man kan få in street art som är ganska så 'fysiskt' i ett arbete om digitala media... Det borde inte vara helt omöjligt, men det kanske är bra ändå att ha en liten diskussion om saken för att se hur man kan utveckla idén. Om det verkar lite för svårt så kanske det är bättre att satsa på Växjö. Ugh. Undrar när man ska klämma in det. Rosmari tyckte annars att jag skulle jobba med något adminsitrativt, hon såg på mig att jag var en sådan typ av person. :)

Ah! Solen skiner! Det känns så udda nu att man typ får en smärre chock! De enda timmarna på dygnet som är någorlunda ljusa numera är ju annars mellan klockan åtta och elva typ. Annars är det bara grått grått grått.

Stew

Jag gör framsteg. Har diskat och städat lite i köket, gjort smoothies på ett gammalt överblivet äpple (waste not want not) samt tvättat klart mina tvättar för denna gången. Har även sorterat återvinning samt läst runt 50 sidor i Faulkners bok. Känns som att jag uträttat stordåd >.>

Nu kliar fingrarna efter mer att göra. Älskar att känna mig effektiv, även om det egentligen är oviktiga grejer jag spenderar min tid på.

Imorrn har jag möte med studievägledaren. Känns lite onödigt på sätt och vis nu när jag fått en idé för min c-uppsats, men jag tänkte ändå gå dit och prata lite och ställa några frågor.

Ikväll ska det lagas gryta med morötter och potatis. Fasen att vi inte har kvar några såna små brysselkålhuvuden, de hade passat bra till kanske....

Wait! ...what?

Har seriösa problem när jag inser att jag egentligen inte har så mycket jag kan göra idag. Borde rycka upp mig och ta itu med allt sånt jag aldrig hinner med annars. Var duktig och skickade min project proposal för nån timme sen. Kan vara att jag inte väntat med att skicka den hela dan som gör att det känns så ledigt helt plötsligt. Att ha ångest och dra ut på något tar mycket tid liksom.

Men jag tvättar idag, och så ska jag läsa färdigt As I Lay Dying och försöka få ut något av den, vilket jag tvivlar på eftersom jag bara stör mig på den hela tiden.

Den här framsidan till boken säger allt...


He sees you when you're sleeping...

Har suttit ett par timmar och funderat ut vad jag ska göra för mitt independent project i Media Production 2. Jag har kommit fram till att det blir om vampyrer iallafall. Litegrann om hur vampyrer förändrats under årens gång men också om hur de reflekterar dagens samhälle. Det är svårt att avgöra exakt nu hur det kommer bli i slutänden eftersom sådana här projekt alltid utvecklas och ändras under arbetets gång, men jag har iallafall skrivit större delen av min project proposal som Talan ska ha imorgon. Sen ska vi visserligen ha individuella möten om våra projekt också men jag tror det kan vara bra. Även om det kan kännas läskigt med sådana individuella möten med lärarna (man kan liksom inte gömma sig bakom någon annan) så tror jag att man kan få ganska bra feedback.

Håller på att försöka planera lite events också. Den 6e december har vi bestämt att då ska det bakas pepparkakor på Snapphanevägen så jag hoppas att folk vill komma. Tyvärr måste man ju vara lite selektiv i vilka man bjuder in eftersom våran lägenhet inte direkt är skitstor (även om den faktiskt är rätt stor jämför med hur de flesta studenter brukar bo). Måste rådfråga Petra om vilka vi ska bjuda in. Men jag hoppas det blir riktigt mysigt med glögg och nybakta pepparkakor. Hoppas det inte blir alltför stressigt med skolan och sånt bara, men det borde inte vara några superdeadlines som ska fixas den helgen iallafall...hoppas jag... Ska nog förresten köpa de där skojiga pepparkaksformarna de har på indiska med elefanter och krokodiler :D


C.

Bara för att jag har bokat tid hos studievägledaren på tisdag så har jag typ kommit på vad jag kan skriva min c-uppsats om här på lkdm. Gawd.

"What's he mumbling about?"

Ja denna veckan har det blivit en hel del filmande. Både måndag, tisdag och fredag har vi filmat i stan och i skolan. Det har varit kul men också rätt jobbigt. Efter ett tag känns det som att man skiter i ifall klippen blir bra eller inte för man pallar inte pilla med inställningarna. Inte för att jag ska säga något, jag var regissör, inte kameraman. Nåja, det kommer nog att bli riktigt bra i slutändan. Väldigt surrealistiskt och obskyrt, men det är nog egentligen bara så det kan bli när man är en grupp väldigt olika studenter där en random person får ställa upp som skådespelare/regissör/kameraman/art director.

Filmar inne på Wachmeistergallerian.

Filmar på Kärleksholmen

Idag har jag istället lite panik över att jag borde fundera ut vad jag ska göra för projekt i Media Production 2. Det känns som att jag undviker att börja fundera på det, men egentligen borde jag verkligen satsa på att bli klar med det idag eftersom jag då åtminstone kan få lite helg imorrn. Men men, jag vet hur jag är när jag ska försöka fundera ut något kreativt. Egentligen ska jag ha en fast text att jobba med, så som jag gjorde med Eulogy, då blir idén bättre än när jag gör tvärtom och försöker fundera ut en idé och sen hitta en bra text som passar.

Machina

Lovade ju att det skulle dyka upp länkar till mina Media Production uppgifter förut. Nu ligger de på webben klara och allt, yay!

Patent Pending
En uppgift där vi jobbade med show/hide script. Om man kör en mouseOver på prickarna på bilden så händer det grejer.

Recombinant Text (Eulogy)
Här jobbade vi mycket med javascript och att skapa randomized text (ursäkta bytena mellan svenska och engelska). Jag valde att använda mig av Patrick Wolfs Eulogy från Wind in the Wires. Ni kanske till och med kan se hur jag har bytt ut de olika komponenterna i texten. I nedre högra hörnet kan ni klicka på load för en ny dikt/sång.

Enjoy!



Eulogy

Patrick Wolf

So long, my friend
There must always be an end

But all our love and life and song
Carries on
I carry it on

Now the lightships
Are guiding you
Over the sea

And the lightships
Are sailing you
Away from me

Over the edge of the world
The edge of the world
Over the edge

But I carry you on
I carry you on
And I carry on

Lasse Gjertsen

Jag la upp detta klippet på facebook för nån vecka eller två sen, men jag kom på att alla kanske inte kollar sin facebook lika ofta som jag så jag lägger upp den här med eftersom den är ren och skär awesomeness.


Enlgish subtitles

Idag har jag varit och hämtat ut mitt rek på Frukthuset och det var som jag misstänkte/hoppades en DVD som jag beställt tidigare med Nodame Cantabile säsong 1 och 2 med Enlgish subtitles. Hoppas inte undertexterna är felstavade också XD. Men är jäkligt glad över att ha fått DVDn även om jag har noll tid att kolla på den. Jag har ju dessutom faktiskt Flight of the Conchords säsong två som väntar på att bli sedd också... Men det lär inte hända den närmaste tiden. Speciellt inte eftersom vi idag fått information från Talan om alla våra uppgifter vi ska göra innan hans kurs är slut. Eller egentligen kursER eftersom han gick igenom båda de kurser han har med oss. Så på det viset var det väl kanske inte lika mycket som man kunde ha trott. Nåja. Det enda jobbiga är när han säger 'be creative' och man vet att man är den minst kreativa människan man känner ungefär. Doh! Så denna helgen kommer jag spendera med att febrilt försöka fundera ut vad jag ska göra för independent project eftersom han på måndag vill ha en sida med ett project proposal. Eek.

Vårt 'ragga-nya-medarbetare-till-Forward-med-ett-informationsmöte' gick som väntat alldeles fantastiskt med hela TVÅ nya intressenter. Fantastiskt! Ska försöka komma ihåg att göra ett nytt inlägg med alla skojiga mejl jag fått.

Imorrn blir det till att kliva upp tidigt igen och åka ner till stan för att filma. Jag känner just nu mest bara noooooooo!!! men det är klart vi ska filma färdigt. Men hela denna veckan har varit SÅ himla lång, och som jag nämde tidigare kommer den inte ta slut eftersom hela helgen försvinner till en project proposal och en dryg roman som är konstig. Det blir till att ta sig i kragen framöver och vara effektiv.

Nodame!


I'm not here.

Långa dagar. Igår var det filmvisning med lkdm:s egen filmgrupp då vi tittade på Network, idag har vi tittat på I'm Not There för Talans kurs och på fredag ska vi titta på en Derrida-film av något slag. Tror det var en biografi, men är inte säker. Lissa gick inte in på så mycket detaljer. Men det blir säkert intressant det med. I'm Not There var helt klart intressant och man blir ju rätt nyfiken på Bob Dylan. Jag har aldrig varit intresserad av honom tidigare egentligen. Jag vet att han har haft stort inflytande på musik etc etc etc men det är inte direkt min musiksmak så det har aldrig blivit att jag lyssnat. Får se om jag orkar lyssna lite nån gång. Det finns ju alltid spotify.

Igår spelade vi in mera film. Talan blev sjuk så vi fick fixa på egen hand men det gick bra det med. Vi spelade in en scen som såg ut ungefär som duschscenen i Hitchcocks Psycho, jag är säker på att ni är bekant med den, fast i denna versionen blev Ida 'attackerad' med en baguette och blir med barn, eller 'med baguette'. Det låter lite konstigt, men det är så det ska vara :D Det ska iallafall bli väldigt intressant att se slutresultatet sen. De spelade även in lite specialeffekter som bara ser sååå äckliga ut. Grupp C kommer definitivt vinna en 'gubbie' för bästa specialeffekter (gubbies är lkdm:s oscarstatyetter).

Här är ett kasst klipp av scenen med REM soundtrack, men jag orkar inte leta reda på en bättre version. Sorry.


Something's gotta give

Känner mer och mer att ett bryt skulle sitta bra. Även om jag blir tvungen att pendla till Växjö en och en halv timme bort under hela vårterminen så kanske det är bättre än att tvinga mig själv att gå till en skola som visserligen ligger tre minuters promenad bort, men som jag egentligen inte vill gå till.
Jag fick tid hos studievägledaren på tisdag nästa vecka. Ville först inte fatta några beslut förrän jag pratat med henne, men det känns som att jag egentligen redan bestämt mig. Någonting måste jag göra iallafall. Känns som att jag iallafall inte bryr mig så mycket om att ha en programexamen längre, det är iallafall bara en examen i engelska, och det är inte som att jag kommer få ett jobb för att jag har avslutat ett program som handlar om litteratur, kultur och digitala media. Sådana jobb finns det inte. Istället har jag just nu 90poäng engelska och 45poäng mediakurser. Känns som att det är en ganska tydlig indelning ändå liksom. Inte för att jag vet vad jag ska göra med dem iallafall.

Livskris.... to be continued...

mushandled och musarmbåge

Fast det kanske kvalifierar sig som musarm då. Behöver verkligen ta en paus från datorn och låta min stackars högerarm vila. Det blir alldeles för mycket datortid bara för att jag inte riktigt orkar koncentrera mig på att ta mig för något. Och då menar jag inte bara just nu utan på det stora hela sen jag fick en egen dator med konstant tillgång till internet. Grejen är ju dock att även om jag skulle vara bortkopplad från datorn i en vecka skulle det inte hända särskilt mycket.

Lissas tjocka häfte om strukturalism är förvånande intressant. Handlar mycket om lingvistik och språk gillar jag ju. Handlar lite grann om hur man kan tolka texter och varti 'mening' ligger. Mindre flummigt än mycket annat vi håller på med kan jag tycka :)

Snart börjar ännu en låååång vecka där man inte kommer loss tidigare än fem någon dag förutom möjligtvis fredag. En grupp studenter från lkdm har startat en filmklubb, den är kanske lite för seriös för min smak (eftersom jag är så dålig på att analysera saker) men jag skulle ändå vilja gå och se filmerna och höra litegrann av diskussionerna. Men eftersom allt är så jäkla fullproppat ändå under veckorna blir det så himla jobbigt. Orkar man är ju frågan. Klart att det inte är så jobbigt att se en film, men om man redan suttit still i fyra timmar på lektion framför datorerna så brukar man känna sig rätt seg. Men å andra sidan är det inte som att jag gör så mycket annat vettigt efter klockan fem iallafall så det är inte som att jag missar tid för skolarbete. Hm. Nästa visning är på tisdag, får se hur det känns då. De ska visst titta på the seventh continent.

Imorrn blir det till att kliva upp tidigt. Klockan åtta inne i stan ska vi börja filma. -.-'

Monotonia

Detta känns verkligen som världens kortaste helg. Eftersom Lissa dumpade femtio ton läxa på oss kan jag inte ens vara ledig lördag söndag, utan imorgon måste jag försöka ta mig igenom ett tjock häfte som handlar om poststrukturalism eller något liknande. För att inte tala om lära mig Flash tillräckligt bra för att inte fatta noll på Talans lektion på tisdag. Hela måndag kommer vi dock spela in film, så med andra ord måste jag göra allt imorgon för att få det att gå ihop överhuvudtaget. Jag blir så matt. Undrar om Lissa har glömt att vi just nu studerar mer än 100%, känns som att hon gärna fått ta med det i beräkningen. Sen lyckades jag ju tyvärr även slösa bort större delen av dagen med att sova till typ tolv. Jag behövde inte ens sova så länge. Gah! Så den enda dagen denna veckan som jag är ledig har jag inte lyckats slappna av eller göra något produktivt. Ibland känns det som att jag mycket hellre skulle jobba på en fabrik med ett monotont arbete som inte krävde någon tankeaktivitet alls.

Lights!

Idag har vi filmat hela eftermiddagen. Det var riktigt roligt, även om det egentligen inte var vår grupp som filmade idag. Men idag har Ida fött en baguette och sprungit skrikandes genom en korridor i källaren. Det kommer definitivt bli en intressant film av detta i slutändan.


Tokyo Monogatari

Igår tittade vi på Tokyo Story (Tokyo Monogatari) som är en japansk film från 1953. Det var realism på hög nivå. Den handlar om ett äldre par som åker till Tokyo för att hälsa på sina barn som bor där med deras familjer. Problemet är bara att ingen har tid med dem så de stackars föräldrarna är bara ivägen. Men det är det ju såklart ingen som säger, de skickar istället iväg dem till ett hotell vid havet eller låter svärdottern Noriko se efter dem, trots att hennes man (deras son) varit död i åtta år. De stackars föräldrarna, som inte vill vara till besvär gör sitt bästa för att inte vara ivägen. Extremt lågmäld film men desto bättre för det. Sen gillar jag tjejen som spelar Noriko, Setsuko Hara. Vackert leende, man undrade varför hon inte gift om sig när hon nu var så snygg och fortfarande ung. Gillade pappan också. Noll ansiktsuttryck, men han hade nog inte varit helt dum att haft som pappa (bortsett från att han var ett fyllo när barnen var små).

Nori-san och Otoo-san

Setsuko Hara

Must. Get. A. Backbone.

Livskris. Igen. Man undrar varför man är där man är och varför i helskotta man aldrig tar sig för att ändra på sitt liv så att det blir som man vill. Man är sin egen störste fiende, och ingen annan kan förändra ens liv om man inte själv gör det. Är inte livet för kort för att spendera det på saker som man inte gillar? Vad är det för mening med att tvinga sig själv att göra saker om man iallafall inte sen kan säga efter att "ja det var jobbigt, men det var värt det"? Man får aldrig glömma att ställa sig frågan "kommer jag ångra mig om jag gör/inte gör det?". Och sen handla därefter. Kommer jag ångra mig om jag gör färdigt lkdm? Nej, jag kommer nog inte ångra att jag tagit min examen. Kommer jag ångra att jag använt mina studiemedelsveckor på att studera ett program jag inte längre gillar alls? Ja. Det kommer jag förmodligen göra. Vad är mina alternativ? Kanske dags att kolla upp det.


Россия

Gud vilka rysningar jag får av första minuten av Rachmaninoffs Piano Concerto no2 in C minor. Ja jag ska sluta tjata om den på alla de sociala forum jag är medlem av men den är så bra!!! Ah, ryskt drama! Rysk romanticism! Tsaren, ikoner, Day Watch, Night Watch, balett, konståkning, Evgeni Plushenko! kaviar, vodka, da! njet! prevjet! Detta frusna, fattiga, vodkadrickande folk med sin hemska historia och sen i kontrast deras fantastiska konst! Deras säregna stil. I <3 Rachmaninoff! Mitt verklighetsflyende jag mår bra av Rachmaninoff.

Spotify: Berliner Philharmoniker – Piano Concerto No. 2 in C minor Op. 18: I. Moderato

Ryssland har ju också deras extremt cheesy och östeuropeiska dåliga konst, fula kläder och dåliga frisörer! Till och med den förtjänar uppmärksamhet. Ett land som är kvar på åttiotalet. Hur magiskt är inte det! XD

Ett utmärkt exempel är Evgeni Plushenko. Äkta bad haircut från åttiotalet men vilken grace! En rysk kille som håller på med dans eller konståkning kommer aldrig verka gay på samma sätt som andra nationaliteter. Nu kanske inte ni känner samma förtjusning över konståkning som jag, men Plushenko is The Man. (Ignorera de jobbiga ameriskanska kommentatorerna och njut av den lilla intervjun i början av klippet. Den ryska brytningen, den fantastiska viljan!)



Sen råkade jag bara hitta denna bilden när jag googlade mig fram genom Ryssland, och jag bara gillar den så himla mycket! :D


Nodame

Är inne på slutspurten av Nodame Cantabile, en anime som handlar om en grupp studenter vi ett konservatorium (vet inte om det faktiskt heter så på svenska, men en skola för studier i klassisk musik iallafall). Jag bara älskar den! Den är både gullig och rolig, men sen har de också använt sig av klassisk musik på ett sådant sätt att man blir så jäkla sugen på att gå på klassiska konserter och så avundsjuk på de som är riktigt duktiga på att spela ett instrument.

Här är ett klipp från serien med en fantastiskt fint verk av Rachmaninoff. Det är ett ganska långt verk, men lyssna en snutt på den iallafall :)


VIIIII ÄÄÄÄÄR UTEEEEEE!!!!

Rubrik: Tänk Anden i Aladdin när de ska ta sig ut från den underjordiska grottan. Just precis.

Jobbig dag idag. Först knallade vi runt nere på stan i kyla och blåsväder. Det var som att vi mimade 'walking in the wind', bara det att vi faktiskt gjorde just det... Så efter att ha varit på alla våra planerade scener och gått runt på stan så fick vi på eftermiddagen bubba en massa lådor med nya Forward. Den var riktigt fin, lite lila kanske, men jag är nöjd! :D Och för att göra det ännu bättre blir det lite trappspring nu eftersom vi har tvättstugan fram tills nio ikväll. Har bara en tvätt idag dock så det känns ju rätt skönt. Dessutom diskade jag igår, så det finns inget diskberg att ta itu med. Wehoo! Har en del skoljobb att göra med, men min hjärna är som seg sirap just nu så jag vet inte om jag kommer få något gjort resten av denna dagen. Mat och TV står högt på min prioriteringslista just nu. Schlappt.

Dance! or else...

Som svar på era kommentarer kan jag ju bara säga att vissa av dem dansar alldeles för entusiastiskt för att det ska vara på grund av hot. Eller så är de sjukt hungriga och får matransoner efter hur snyggt de dansar XD Extra poäng om de ställer upp som transvestiter, för de ser då extremt glada ut! (Kolla på fångarnas queen medley bara! Om de inte har kul lovar jag att äta upp mina tofflor!)

Igår åkte jag upp till Amiralen och köpte ett nytt fotoalbum så jag kan klistra in de sista bilderna från förra sommaren och kanske fortsätta med nästa hög. Handlade också två par finskor. Fan säger jag bara. Två par skor för 200 kronor. Även om jag vet att jag inte borde köpa en massa skor (jag har tillräckligt redan) så var det ett rätt bra köp. Spenderade gårdagen med att gå in dem i lägenheten. Grannarna på våningen under måste hata mig så som jag klampar omkring med klackar inomhus.

Nya skor:



Så idag har jag varit lite duktigare och jobbat lite. Nästa vecka blir rätt tung. Grejer varje dag till skillnad från de två skoldagar per vecka vi haft tidigare. Nåja, en del är inte lektioner utan filmning och förarbete till det. I fredags pratade jag förresten med Forwards annonsansvarig och vi redde ut litegrann problemen som har varit med tidningen, och det känns jävligt skönt, åtminstone att vi nu vet vad problemet är/var. Sen ringde jag tryckeriet också som bara typ 'glömt bort' att ringa till mig fast tidningen varit tryckt i flera dagar! De skulle leverera den senast på måndag förmiddag iallafall så nu är det bäst de skärper sig! I övrigt går tidningsarbetet bra på något mystiskt vis. Det ramlar in artiklar lite här och där. Visserligen har jag skrivit två av dem och de andra består mest av bilder, men det kommer mera, plus att vi fått lite extra tid på oss. Jag tror att det är mycket bättre att ha en liten men proffsig grupp att jobba med än många flummare. Jag borde kanske koncentrera mig mer på att hitta några som är intresserade av att skriva 'riktiga' artiklar. :) Nåja. Lär inte vara någon idé att rekrytera folk nu när jag inte ens vet vad som kommer hända med tidningen i vår.

Sen blev jag lite skrämd när jag insåg att mailinglistan till vår klass även inkluderar våra lärare. Inte för att jag skickat något konstigt till klassen, men jag skickade ut instruktioner för filmarbetet eftersom jag typ tagit över hela skiten av ren frustration, och det hade jag väl kanske inte direkt velat att mina lärare ska se. Vill helst verka bakom ridån så att säga. Speciellt om jag gör nåt puckat eller har fattat något fel, hehe. Nåja, lite cred ska man väl ha för att man försöker få något att hända. De andra är (eller verkar åtminstone) vara lika mycket amatör som jag... :P

I'm just a sweet transvestite from Transsexual, Transylvania.

Oj vad jag har spenderat alldeles för lång tid med att titta på videor på youtube. Men sällan har jag hittat något så spännande heller: De dansande fångarna på ett filipinskt fängelse. Jag både skrattar högt och blir lite tårögd. Fatta att man kan koordinera 1500 fångar att dansa tillsammans! Man återvinner litegrann tron på mänskligheten nästan. Och det måste ju vara kul för fångarna också att få lite kreativt utlopp istället för att spendera dagarna som vanliga fångar. Den här videon med Michael Jackssons Thriller är den mest välkända på youtube, men det finns flera andra som ibland är både roligare och mer spännande. Bäst i denna videon är dock transvestiten XP


Ett magsår mindre

Så himla skönt att saker så smått börjar lösa sig. Forward flyter på även fast ingen kommer på mötena, filmprojektet har gått från teori till faktisk planering och sammanställning och vi var ut på Fox i onsdags och chillade lite från vardagen och hade alla möjliga djupa och filosofiska samtal. Hoppas bara att Lissas kurs som börjar nästa vecka inte blir alltför jobbig eller svår så kanske det inte blir så sjukt jobbigt resten av terminen...

Har bytt ut min RSS läsare eftersom den jag hade bara helt plötsligt bestämde sig för att ta bort alla de feeds som jag samlat ihop under säkert ett halvårs tid. Så himla taskigt. Många av dem kommer jag inte ens ihåg att jag hade där, men jag vill iallafall ha uppdateringar från dem. Det är då mest mangaserier som jag väntar på nya kapitel. De är för många för att lägga in som favoriter så jag har bara haft dem i RSS-feedsen. Tyvärr är den nya inte alls lika snygg eller har samma funktionella upplägg som den gamla. Dock är den inte lika tung så det är ju en fördel.

Efter ett långt uppehåll tänkte jag lägga upp en cover och ett original igen. Denna gången blir det Hounds of Love.





Laundry Day

O vad jag har varit effektiv idag. Vi har haft möte om filmprojektet och alla verkar ha kommit fram till något och funderat över hur de ska göra sina avsnitt av Laundry Day. Jag hade rätt kul med Celtx (manuskript-programmet jag laddade hem) när jag skulle skriva ner vårt manuskript. Helt plötsligt kände man sig så himla proffsig typ XD. Så förutom att vi var duktiga på mötet och fick scenerna klara för oss så har jag som sagt skrivit ut vårt manuskript och också skrivit en artikel om föreläsningen av Jesper från RFSU. Tyvärr tror jag den är alldeles för lång... men å andra sidan har vi förmodligen ganska gott om sidor. Men det var en sån intressant föreläsning, och sen är ju jag en förespråkare av jämlikhet och frihet att leva sitt liv som man vill (utan att skada andra duh!) så jag ville gärna ha med alla hans fina poänger.

Hittade en applikation på Facebook som jag gillade. Det är en världskarta där du märker ut vart du varit och vart du vill åka ungefär. Tänkte jag skulle lägga in den, även om den visar att jag tragiskt nog aldrig varit utanför Europa (eller Västeuropa om man vill vara ännu mer specifik):



Homo-dendrofili (att ha sex med/tända på bara en sorts träd)

Har precis varit på en föreläsning med en kille från RFSU som pratade om sexualitet (normer och fack och porr  liknande) som var väldigt intressant. Kände att mitt humör gått från noll till topp igen. Det var både roligt, intressant och bildande. Jag kanske skriver ihop lite grann vad han pratade om och lägger upp sen, ska iallafall skriva en artikel om det för Forward.

Men snart ska vi ner till Fox och ta en öl i regnrusket. Alltså inte I regnrusket, utan inne på Fox, men äh, ni fattar vad jag menar.

I love Björk.

Rolling... Action!

Mitt arga jag från igår har gått över i en irriterad jag idag. Jag är typ irriterad på allt vilket inte direkt är fantastiskt, men jag vaknade med min härliga migränliknande huvudvärk som jag får ibland och som hindrade mig från att sova normalt under natten. Sen hjälper det inte att det är hur mörkt och trist som helst ute. Som vanligt har jag dessutom noll koll på vad jag bör göra även fast jag vet att jag om jag var smart skulle ha gjort det för länge sen. Planerar dock lite för mötet med klassen på torsdag. Inte hur jag ska skälla på dem (även om jag skulle vilja) men åtminstone hur man ska kunna får dem att få tummarna ur röven.

Har precis laddat hem ett program för att skriva film manuskript. Ser rätt kul ut även om jag tvivlar på att jag kommer skriva något bra där på egen hand. Det är mest för filmprojektets skull som vi behöver använda oss av det. Har även fått med mig en HD kamera hem (värd minst sex-sju tusen kronor O_O') som man kan göra en massa skoj med. Jag vill filma en massa men vet inte riktigt vad jag skulle kunna hitta på att filma. Plus att det inte fanns med någon USB kabel, så även om jag filmar något för min egen skull så kan jag inte lägga över det på min dator :(


Rant

Är hemma igen efter en eftermiddag med lektioner. Mellan klockan tre och fem hade vi Digital Video Production och målet var att ha lite brainstorming om ur vi skulle utveckla våra karaktärer från tidigare filmer och skapa nya scener. Normalt sett så tror jag de flesta har förstått att man vid en brainstorming session slänger fram alla möjliga idéer och sen kasserar eller modifierar dem efterhand med allas olika åsikter och andra idéer i åtanke. Men när jag säger normalt sett så inkluderar jag inte min klass. De sa fanimej inte ett jävla knyst, och jag är så himla trött på det! De har knipit käft i TVÅ ÅR!!!! Jag menar, jag har inte en massa bra idéer, men jag kan iallafall komma med förslag eller tala om ifall jag tycker de idéerna suger eller ifall de är bra. Tyvärr verkar ingen annan fattat det. Det är seriöst Petra, jag och Ida som försöker komma på något. Alla andra bara sitter där som nickedockor och stirrar på sina papper, bord eller hörn eller ingenstans alls. Jag tycker det är så jävla dålig stil mot de andra i klassen när man uppenbarligen inte ens försöker. Hur lätt är det att göra ett projekt när ingen är redo att anstränga sig alls? Speciellt när man redan är en sån liten grupp? Jag blir så arg. GAH!!!! Det blir vad man gör av det! Det skulle kunna vara världens roligaste projekt om folk bara tog tag i sin del och ansträngde sig mer än inget alls. Jag planerar en total kupp där svenskarna tar över och sedan delegerar arbetet till alla andra, då kanske det åtminstone händer något. Men är det något jag inte pallar med så är det att sitta och vänta på att andra ska göra det de SKA GÖRA! Jag har inte tid eller tålamod att sitta och titta på folk som inte kan säga ens ja eller nej. Då får de skylla sig själva om de får underkänt eller får göra sånt de inte gillar. Å jag är så arg!! Jag skiter i om de inte gör det de ska när det bara drabbar dem själva, men när andra drabbas... för fan, skaffa lite respekt för medmänniskor! Hoppas jag fortfarande har lite ilska kvar på torsdag när vi ska träffas så jag kan uppamma lite mod till att säga ifrån till dem allihopa.

Destination Unknown

Ah, jag känner mig helt förvirrad. Känns som att jag har en massa att göra men jag kan liksom inte komma fram till vad det är. Istället skriver jag blogg och dricker te.

På onsdag ska jag och Petra på en RFSU föreläsning (tänkte skapa en artikel till Forward av det) Känns som att det kan bli rätt intressant. :D

Guilty Pleasures - the sequel

Såg reklam på tv för Absolute Dance Anthems. Där fanns många klassiker från nittiotalet blandat med senare verk, två exempel är Paradisios Bailando och Eric Prydzs Call on Me (som jag i hemlighet gillar lite tillsammans med Sunblocks I'll be ready och Basic Elements Touch You Right Now) Hur som helst. Jag hittade inte skivan på spotify men samlade ihop nästan alla låtarna i en spellista som jag tycker ni ska lyssna på. Allt är inte bra, men det är därför det finns en skip-knapp.

(Av någon anledning syns inte texten till länken, men den finns där! Klicka på tomrummet XD)

Absolute Dance Anthems

Om inte annat är det lite nostalgi samt bra bakgrundsmusik för ett party (med folk som inte är musiknördar då kanske främst, hehe). Har aldrig gillat dance/disco artister men oj vad det rycker i fötterna ibland alltså till vissa låtar XD

Åh nej! Inte JV igen. Nu börjar jag seriöst ha svårt att vara trevlig när de kommer. Jag blir alltid lurad när jag kollar i kikhålet, för det ser ut som att det är någon annan eftersom glaset är skrapat. Från och med nu öppnar jag inte för folk som inte ringer två gånger eller som jag vet kommer förbi på förhand. De hade som vanligt en massa visa ord. Uppenbarligen så kommer Gud vräka oss för att vi förstört hans hus. Jag gillar liknelsen.

RSS 2.0