Tanuki Hime

Ojojoj. Idag har vi sett en sjukt spännande film. Den går vid namnet Princess Raccoon och är en japansk film. Det var Talan som visade den för klassen och den hade minst sagt ett intressant upplägg och cinematografi. Det går liksom inte ens att riktigt beskriva hur den ser ut eller hur den är uppbyggd för man fattar knappt det själv. Men jag gillade den starkt och den är väldigt rolig på ett sätt som kanske inte alltid är meningen att det ska vara kul. Det var lite grann som när man tittade på De Sju Samurajerna, så jag är ju väldigt nyfiken på huruvida detta är något som är typiskt japanskt eller om det bara är ett sammanträffande...

Petra hittade en trailer. Utan undertexter men ändå. Tror ni kanske fattar litegrann hur bisarr men också häftig den är :D


Anyway. I en scen i filmen har de en backdrop som påminner om Hasegawa Tohakus målning av tallar i dimma som är så sjukt bra. Tycker det är helt fantastiskt hur man kan få fram känslan av dimma genom att bara använda sig av bläck som är mer eller mindre utspätt. Klicka på bilden för en större version.


Hade lektion med Lissa idag också där vi pratade om Derrida. Det var en riktigt intressant lektion, och jag fattade det mesta. Tror dock att det blir problem om det är meningen att man ska komma på sakerna Lissa säger på egen hand. Oh well.

Mmm! Har en broccoli, fetaost, bacon och rödlöks-paj i ugnen som doftar ljuvligt. Nomnom. Det blir sena eftermiddagar numera när vi läser tre kurser samtidigt och då är det najs med lite ordentlig och god mat.


Kommentarer
Postat av: Petra

Woooow, bilden med träden var såååå cool!

2009-11-26 @ 10:01:23
URL: http://viljami.blogg.se/
Postat av: annelie

hehe det verkade som att alla var så väldigt nazi på det där med vitvinet alltså... men så skönt nu vågar jag prova med extra buljong istället!

2009-11-26 @ 16:01:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0