Surf?


Fenomenet couchsurfing känns rätt intressant. Förstå att det finns människor som helt gratis låter främlingar sova på deras soffor. Nån gång i framtiden ska jag också bli en sån. Det måste vara rätt kul att träffa folk från alla möjliga ställen i världen. Dessutom skulle det nog vara bra social träning för en sån som jag. Skulle gärna vilja pröva på det någon gång också, men oftast har jag ingen anledning att åka någonstans förutom att hälsa på folk jag redan känner, vilket ju egentligen redan är couchsurfing...  Undrar om man faktiskt nån gång borde backpacka? Jag har alltid känt att jag inte är typen som backpackar, men det är nog en häftig upplevelse ändå. Fast jag vet inte ens riktigt vart jag skulle åka någonstans. Finns ju en hel del att se i Asien, men Sydamerika skulle också vara rätt intressant...

Jag hoppas Bahar och Anja kommer och couchsurfar hos mig i sommar. Det skulle vara så kul. Saknar Bahar en massa, och Karlskrona är ju trevligt på sommaren. Well. Jag hoppas ALLA mina kompisar kommer och couchsurfar hos mig. Ni är härmed alla inbjudna! :D Det är bara att höra av sig om när ni dyker upp :) Har en soffa och en uppblåsbar dubbelsäng och en hel del golvyta, så det får lugnt plats flera stycken. (Och detta lovar jag ut helt utan Petras medgivande haha XD)

Voila!

Min nya förbättrade blogg! Är så glad att jag lyckades lista ut alla ändringar även fast det var så länge sen jag höll på med css. Blev den inte fin?

Idag kom beskedet: Ja, jag är med i kören och det kreativa arbetet för specialprojektet. Känns spännande och kul att få jobba med lite nytt folk.

Denna helgen SKA jag få arbete gjort. Därmed basta!

Ready for take-off

Idag var det tredje mötet för Forward och till min stora glädje gick vi från fyra till fjorton deltagare. Det var en stor lättnad att se att det fortarande fanns lite människor kvar som är intresserade av att vara med. Även om vi hade redan lagt upp en plan för nästa nummer så känns det bättre när det finns lite människor att diskutera med. Ida planerar redan att ha ett Forwardparty för bättre sammanhållning.

Idag lagade vi kinamat. Jag hade ingen aning om att färsk ingefära luktade så gott! Det smakde alldeles utmärkt även utan fermenterade svarta bönor och det var inte alls särskilt svårt faktiskt. Kan absolut tänka mig att göra det igen, fast framöver nu lär det ju bli nåt nytt varje vecka tills vi prövat det mesta ur kokboken. 


sichuan chao niurou

Nu du Annelie! Nu börjar vi med asiatisk mat en gång i veckan! Har varit och handlat idag så någon dag här framöver blir det sichuan chao niurou från den kinesiska delen av kokboken jag fick i julklapp. Börjar lite lätt med en rätt som inte är så komplicerad, det är typ biffbitar i soya/ingefära med sockerbönor. Tyvärr är det en ingrediens vi inte hittat (fermenterade svartbönor), så det blir inte riktigt som tänkt, men det blir nog bra ändå. De hade en hel del grejer på Ica Maxi faktiskt. Egentligen borde vi försöka tajma in när asiatbussen kommer så vi kan handla såna intressanta ingredienser som svenskarna inte ens hört talas om.

Specialprojektet denna terminen verkar kunna bli riktigt riktigt kul. Talan förklarade lite närmare idag hur själva framförande kommer se ut och visade lite demos av grejer som kan komma att vara med. Känns som att det vi pysslat med att prata om med i alla kurser är mycket roligare att jobba med än det är att prata om. Men först ska det förberedas i oändligheters oändligheter.

Jag har nu skickat en ansökan till barnvaktsfirman. Hoppas jag inte tagit på mig för mycket, men kurserna denna terminen känns inte riktigt lika tunga, så jag borde klara mig rätt bra ändå. Egentligen borde jag söka ett arbete som är relevant för det området jag pluggar i, men jag vete sjutton vad det skulle vara för slags jobb till att börja med ens. Plus att det måste passa kring skolan. Finns inte en chans att jag kan missa några lektioner. Speciellt Talan är skithård på närvaron.

Idag handlade jag fyra tröjor för 120 spänn. Slutrea äger.

Color box (or as they say in Britain: Colour box)


Idag har vi haft EN lektion och på den lektionen hann vi sätta ihop EN liten liten bild. Alltså, nog för att jag förstår att det inte kan vara lätt att hänga med alla gånger när Talan drar på, men det känns lite, LITE jobbigt när han måste hjälpa alla att göra en låda i photoshop och sen fylla den med färg. Det är liksom inte det att de andra eleverna inte fattar vad han pratar om, utan det är BARA det faktum att de inte vet hur man gör saker i photoshop! Det skulle på sin höjd ta tio minuter för mig att upprepa vad vi precis gjort, och kanske 20 minuter om jag följde Talans instruktioner för första gången. Resten av de där två timmarna skulle vi kunna gjort en massa annat. Synd att det ska försvinna så mycket tid när det faktiskt är en intressant och rolig kurs.

Imorrn ska jag och Petra svänga förbi studievägledaren och se om vi kan få snacka framtid med henne. Man vill ju ha en examen, men nästa termins kurser känns helt orelevanta för min framtid.

Cash, Kontanter, Sedlar & Mynt, Lösören

Lång helg, seg helg när jag gjort allt annat än det jag hade tänkt, så nu måste jag ta ikapp allt såhär på söndagseftermiddagen. Men det känns som att jag får mer gjort då... Fast hade jag varit smart hade jag ju gjort allt på fredagen eftersom jag då haft hela helgen fri att göra precis vad jag velat och förmodligen haft lite mer energi till att laga kläder, fixa fotoalbumet och svara på brev. Åh väl, Jag har ju vetat hela tiden att det inte varit mycket med skolan just nu att stressa över iallafall så jag ska inte klaga.

Har precis varit ner till Willys och handlat lite. Vi har ganska bra standardgrejer hemma så man kan klara sig ett tag, men när man får slut på mjölk och ägg och bröd brukar det kunna bli lite jobbigt, så det var en snabb men oundviklig tur. Typiskt bara att vägen hem är en kilometerlång uppförsbacke... Men det kan jag leva med eftersom skolan ligger två minuter bort. Dessutom var hemvägen till Kungsmarken också en kilometerlång uppförsbacke.

Jag fick två stycken trisslotter från Statistiska Centralbyrån för att jag svarade på deras (helvetiskt långa) undersökning. Jag vann faktiskt 50kr x2 så jag ska hämta ut fyra nya trisslotter sen och hoppas på att jag vinner 25.000 i månaden i 25 år. Det hade varit nåt. Bye bye studielån, hej hej resor!

Om jag vann en massa pengar skulle jag förmodligen vara en sån som stoppade undan dem och sen inte talade om för nån att jag hade dem, bara för att jag inte riktigt visste vad jag skulle göra av dem. Jag är ju evigt rationell och skulle nog inte kunna bli helt crazy och shoppa loss för flera hundra tusen eftersom jag inte gillar slit-och-släng metoden. Jag hade nog dock kunna lägga en massa pengar på att resa till en massa olika ställen. Ta ledigt ett år från skolan och resa runt överallt. Pratade med Madde på msn och fick höra att hon varit och backpackat före jul, och nu är Therese iväg med och jag är så himla avundsjuk!

Måste jobba hårdare! Spara pengar! Bli rik! Förresten tror jag inte längre att världen kommer sprängas.

Engagemang, nu på rea! Allt ska bort!

Wow, folks engagemang är verkligen lågt. Hade Forward möte förra veckan, tre personer utöver mig själv dök upp, så jag lade in ett nytt möte idag varpå hör och häpna hela FYRA personer kom. Fattar inte hur jag ska kunna sätta ihop ett helt nummer med tre medarbetare. Nog för att jag gjort mycket i de tidigare tidningarna, men jag kan liksom inte göra precis allt faktiskt. Men det är väl klart, jag är inte precis heller den som engagerat mig särskilt mycket i nåt någonsin, och nu för tiden gör folk inte saker frivilligt såvida de inte får ut något av det själva, helst pengar dessutom. Och det är så sjukt skumt varför ingen förutom lkdm-elever verkar vara intresserade. Det måste ju finnas massvis med folk som gillar att skriva. Och det rör sig liksom om kanske två artiklar per termin per person. Hur svårt kan det vara?

Igår bjöd Ida på sushi och party hos sig. Sushin var splendid och det blev dessutom kareoke, så det var lite japanskt tema hoho. Hon hade gjort så jäkla mycket sushi, rullat ris hela dan typ :)


Horror Hound

Idag under min promenad imorse blev jag anfallen av en kinesisk nakenhund i en röd stickad tröja vid namn Aslan. Ironin gick mig inte förbi.

Ikväll blir det sushi och party hos Ida.


Revy


Whew, så var första lektionen med Talan över. Man var ju lite nervös eftersom han är rätt läskig, även fast jag ju vet att när man väl har lektion så är han inte så farlig. Det var faktiskt en riktigt trevlig lektion, och det känns som att kursen kanske är en hel del arbete, men inte så himlans mycket teori och flum, vilket känns skönt.

Jag fick ett fett FAIL från mig själv imorse när jag återigen snoozade halva förmiddagen, så bra är jag på att fixa rutiner, men helgen var ju lite uppochnervänd eftersom vi var på Sibbamålarevyn på lördagskvällen. Jag fick en omedelbar flashback till trettondagsfesten i Bastfallet när vi klev in genom dörrarna till bygdegården. Men tack och lov höll de en standard långt över den vi hade. XD  De sjöng och dansade och skämtade och publiken var på. Efteråt fick vi hänga med revyn eftersom vi har vår "inside woman" Ida. De var verkligen skittrevliga hela bunten, så det var en lyckad kväll, även om jag var rätt trött när jag ramlade i säng. En annan lustig grej var att efterfesten hölls i de där vita husen de höll på att bygga som jag alltid gick förbi när jag bodde i Kungsmarken och som jag brukade fundera över hur de såg ut inuti. Vad är oddsen? 

Skorna satt som ett smäck, inga skavsår eller trötta fötter. Bra köp med andra ord! :)

As requested:

Shuhe:

 

Det där med modeblogg kanske är nåt jag bör lämna till experterna, men tack för tipset Stina XD

Chopper Shopper


Idag har jag på typ en timme handlat kläder för tusen spänn. Vissa människor blir ju shopoholics för att det känns så bra att handla grejer, men jag kommer nog aldrig riktigt hamna där, för även om jag gillade alla kläder jag köpte och tyckte att de var bra köp (alla plagg utom ett var på rea) mådde jag nästan lite dåligt på grund av alla pengar jag gjorde av med, även fast jag visste att jag hade råd! Det roliga är att jag verkligen inte köpt kläder som jag normalt sett skulle köpa. Jag har köpt en klänning (!), en "fintröja" och dessutom har jag köpt skor med klack (!!!) En glad överraskning var dessutom att Lindex hade nåt erbjudande så istället för att betala två grejer för 149 så fick jag den ena gratis! Himla tur att jag bestämde mig för att köpa båda plaggen. Jag älskar skorna, men jag kommer förmodligen bryta benen eftersom jag aldrig tidigare i mitt liv ägt skor med klack, hur låg den än må vara.

Imorgon ska Petra och jag på Sibbamålarevyn som Ida är med i (delvis därför som jag handlat kläder idag). Det ska bli spännande. Revyer är normalt inte min grej, men det är ju extra kul när det är folk man känner som är med, och de har fått priser så det blir nog kul.

Jimmy fixade en invite till spotify och jag måste ju säga att jag älskar det! För de som inte vet vad spotify är så är det i princip som ett stort musikbibliotek där du kan lyssna på vad du vill helt gratis hur många gånger som helst. Visst, det är inte ett oändligt bibliotek, men även med en hel del obskyra band finns det några låtar. Det är speciellt bra när man har nån låt här och där av lite olika artister som man gillar, för då kan man leta reda på dem och sen spara dem till en spellista. Wunderbaum liksom. Så nu har jag Justin Timberlake, The Feeling och Klaxons på min random-spellista. Skulle nog inte köpa eller ladda hem deras skivor, men jag gillar vissa av deras låtar, så det är helt perfekt!

Shake your coconuts

Idag hade jag min presentation, och jag tyckte jag hade bra information, var förberedd och inte så farligt nervös. Men OH MY GOD när jag ställde mig längst fram i klassrummet var det som att jag inte visste alls vad jag skulle säga. Skitnervös blev jag och typ andades inte alls och händerna bara skakade. Fan, det kändes helt skumt. Fattar inte vad jag blev så nervös för, jag menar, jag hade redan kollat in alla andras presentationer och visste redan att jag utan tvekan skulle klara mig. Vad är det som har hänt med mig? Jag har alltid känt "skit samma" men idag bara blev jag såååå nervös. På ett sätt var det nästan intressant att se hur min kropp inte riktigt lydde mig utan gjorde som den ville bara. Jag känner att jag underskattat litegrann hur andra människor kan känna inför vissa saker. Jag tycker fortfarande att folk oroar sig i onödan över vissa saker, men jag ska försöka ha lite mer respekt för andras rädslor. Ibland kanske man faktiskt inte kan kontrollera det. Jag måste verkligen ha en stark förnekelseförmåga för att kunna stå emot mina egna rädslor (för o ja, de finns massvis av dem!).

(Jag känner på mig att någon kommer sitta efter att ha läst detta och tänka "haha, nu vet du hur det känns!" Så jag ber om ursäkt för de som känner att de blivit utsatta för min nonchalans, men jag har ett väldigt burdust sätt och det har oftast varit ett sätt att försöka få den andre att känna att de inte har något att oroa sig för, även om det inte alltid tolkas så. Uttrycka känslor är inte min starka sida...)

Så mer respekt till folket från Sofie.

T, Tea, Tee


Imorse snoozade jag bara tre kvart! Hooray! Det går framåt. Plus att jag varit effektiv och delat ut Forward och gjort färdigt powerpoint presentationen tills onsdag. Samt att jag fått resultatet på Culture and Media Studies 2 tentan vilket var ett glädjande besked, nästan lite chockerande till och med! Så nu känns det helt plötsligt som jag fått tillräckligt med energi för att ta itu med en ny termin och ett nytt nummer av Forward. Banzai!

Idag har jag druckit te! Hör och häpna! Detta ingår i min Japan-träning. Ska ta upp inlärningen av hirigana och katakana snart med och såklart använda kokboken jag fick av Annelie i julas med japanska recept. För några dagar sen såg jag en dokumentär om japanska gameshows och blev lite rädd för att åka dit, inte för att det var nåt fel på gameshowerna (well, inte för att jag direkt skulle titta på dem), men för att jag kom att tänka på hur extremt mycket folk det bor i Japan. Perfekt för någon som jag som avskyr folkmassor, haha! Men det är väl det som är utmaningen kanske. För om jag klarar av Japan lär det inte finnas mycket som jag inte kan klara. Känns som att det landet är ganska extremt ur många synvinklar, och ju mer rädd man är för nåt desto stoltare kan man ju vara efter att man klarat det.

AAAH. Ich habe hunger. Vielliecht soll Ich etwas kuchen? Ah, nein, Petra will! Ich habe viel glück heute! Guten Abend.

Carl's Crown


Tillbaka i Karlskrona igen, och även om jag inte längtat tillbaks, så var det skönt att komma hit igen där man inte drar på att ta en dusch så länge det går bara för att det är så jäkla kallt i huset eller där man måste ha på sig strumpor, stickade sockor OCH tofflor för att inte förfrysa fötterna. Ironiskt nog dock så var det mer snö i Karlskrona än det varit hemma under tre veckor, och eftersom folk här inte vet vad en plog är så fick jag släpa hem min väska istället för att bekvämt rulla hem den. Men den snön varade inte länge och det var skönt att känna plusgraderna igår när jag gick ner för att hämta ut ett paket på Frukthuset. Det paketet innehåller förresten de julklappar som inte hann fram före jul -.- Så det blir till att skicka dem så snart jag får lite tid över (håll ut Stina, Annelie och Emelie!)

Nu är det för övrigt dags att sparka igång de där rutinerna som jag så effektivt brukar TÄNKA att jag ska börja med. Redan imorse föll det ganska platt eftersom jag snoozade i två timmar. Hopplöst alltså! Men jag har inte haft rutiner på två år snart, så det kanske kan bli lite svårt i början.

Ah! Förresten blev det Yes Man i söndags! Yay. Den var kul, och även om jag fattar varför den inte fått höjdarbetyg så tycker jag den var bra, men man ska nog inte ta den så... bokstavligt talat, i brist på bättre uttryck.

Corporate Website?


Jaha, så sitter man då här med skolarbetet man skjutit på i evigheters evigheter som jag VERKLIGEN borde göra klart innan jag åker ner till Karlskrona på torsdag. Men idag ska jag iallafall på bio med sandviksgänget så jag kan inte direkt klaga över idag, däremot blir det väl desto mer arbete imorrn och på tisdag och onsdag med säkerligen. Vet inte vilken film vi ska se men jag tänkte försöka övertala alla att se Yes Man, fast jag misstänker starkt att alla andra vill se Vi Hade Iallafall Tur Med Vädret - Igen. Oh well. Bio är kul i vilket fall som helst.

Jul och nyår har kommit och gått. Det har varit omväxlande tråkigt och trevligt. Jag har verkligen haft noll julkänsla i år och nyår ska vi inte ens tala om, men det har varit kul att träffa alla iallafall. Känns som att man haft tur med vädret också, soligt och kallt. Det har inte direkt snöat men eftersom det blivit frost på frosten är det vitt överallt iallafall. Najs.

Lyssnade lite på Jens Lekman här, och han kan verkligen göra schyssta melodier, men han är inte direkt världens bäste sångare, och texterna balanserar lite väl ofta på kanten mellan lustigt och banalt. Men hur som helst har han några guldkorn. A Sweet Night On Hammer Hill hade jag helt glömt bort. Jag minns när vi såg honom tre gånger samma sommar, då blev jag lite trött på honom faktiskt, även fast det var bra konserter.

O. Igår tittade jag på två HongKong filmer med Jackie Chan och en b-ig japansk sci-fi rulle (den slutade 3.30 imorse, jag är helt slut!). Man borde helt klart se fler utländska filmer på konstiga språk (säger jag som inte ens vill se filmer på svenska! hoho). Man har det ju så bra som svensk också att man är redan van med undertexter så det är liksom aldrig nåt problem med utländska filmer egentligen. Mer utländska filmer åt folket!

RSS 2.0